TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Yenidoğan Çetesi

İLKHABER-Gazetesi - Yenidoğan Çetesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yenidoğan Çetesi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Yenidoğan Çetesi soruşturmasında 11 tutuklama talebi Haber

Yenidoğan Çetesi soruşturmasında 11 tutuklama talebi

İstanbul’da bebek acil hastalarını özel hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağladıkları ve 10 bebeğin ölümüne neden oldukları iddia edilen Yenidoğan Çetesi’ne yönelik soruşturma genişliyor. Üçüncü operasyonda gözaltına alınan 14 şüpheliden 11’i için tutuklama talep edildi. ÜÇÜNCÜ OPERASYON: 14 GÖZALTI Çete yöneticisi olduğu iddia edilen Fırat Sarı’nın da aralarında bulunduğu 16 kişiye yönelik operasyon düzenlendi. Bunlardan 14’ü gözaltına alınırken, iki şüphelinin firari olduğu belirtildi. Gözaltına alınanların arasında beş doktor, beş sağlık çalışanı, üç hemşire ve bir sağlık görevlisi bulunuyor. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 11 şüpheli için tutuklama talep edilirken, üç kişinin adli kontrolle serbest bırakılması istendi. İSİMLER AÇIKLANDI Gazeteci Emrullah Erdinç’in açıkladığı isim listesi şu şekilde: Gözaltında Olanlar: Aslı Alemdağ, Gözde Polat, Hilal Vatansever, Hilda Keykubad, İbrahim Oktay, Meryem Küçükoğlu, Nigar Kubilay, Remzi Karaca, Seher Çohadar, Senanur Ünlü, Zeki Ötünç, Müberra Kaya, Sinem Aktaş, Benar Mansuroğlu. Firari Şüpheliler: Serenay Şenkalaycı (yurtiçinde firari) ve Songül Kaloğlu (Britanya’da). İDDİALAR: BEBEK ÖLÜMLERİ VE HAKSIZ KAZANÇ İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne yapılan bir ihbarla başlatılan soruşturma, çetenin 112 sevk sistemini bertaraf ederek yenidoğan yoğun bakım ünitelerini doldurduğunu ortaya koydu. İddianamede, çetenin SGK’dan üst sınırda ödeme alabilmek için hasta sevk basamaklarını değiştirdiği, elde edilen kazancın örgüt üyeleri arasında paylaşıldığı ifade ediliyor. Soruşturmada 47 sanık bulunurken, bunlardan 22’si tutuklu olarak yargılanıyor. CEZALAR VE TALEPLER Başsavcılık tarafından hazırlanan 1399 sayfalık iddianamede, çete liderleri ve üyeleri hakkında şu cezalar isteniyor: Fırat Sarı ve İlker Gönen: 177 yıl 6 aydan 582 yıl 9 aya kadar hapis cezası. Gıyasettin Mert Özdemir: 180 yıldan 589 yıl 9 aya kadar hapis cezası. Ayrıca hastanelerin ruhsatlarının iptali ve mal varlıklarına el konulması talep ediliyor. Şimdiye kadar İstanbul’da dokuz, Tekirdağ’da bir hastanenin ruhsatı iptal edilmiş durumda. Yenidoğan çetesine yönelik ilk operasyonlar, 26 Nisan ve 29 Temmuz 2024 tarihlerinde İstanbul ve Tekirdağ’da Mali Şube ekiplerince gerçekleştirilmişti.

'Yenidoğan Çetesi' davasında ara karar açıklandı: 7 sanığa tutuklama kararı Haber

'Yenidoğan Çetesi' davasında ara karar açıklandı: 7 sanığa tutuklama kararı

İstanbul'da "Yenidoğan Çetesi" adıyla bilinen ve bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlamakla suçlanan 47 sanıklı davanın duruşması sona erdi. Mahkeme, 7 sanığa tutuklama kararı verirken, 3 sanık duruşma salonunda tutuklandı. Bir sonraki duruşma ise 13 Ocak 2025 tarihinde yapılacak. İstanbul’da, bebekleri kendi anlaşmalı oldukları hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağladıkları ve ihmalkar davranışlarla ölümlerine sebep oldukları iddia edilen "Yenidoğan Çetesi" yöneticisi ve üyeleri hakkında açılan davada mahkeme ara kararını açıkladı. İstanbul’da toplam 47 sanığın yargılandığı davada, 22 sanık tutuklu olarak yargılanırken, 25 sanık ise tutuksuz yargılanıyor. Mahkeme, davanın 13. gününde, müştekilerin davaya katılma taleplerini kabul etti. Ayrıca, suçtan zarar görme ihtimaliyle SGK, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın davaya katılma talepleri de kabul edildi. Mahkeme heyeti, tüm tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi. Ayrıca, cumhuriyet savcısının talebi üzerine, tutuksuz yargılanan 10 sanıktan 7’sinin tutuklanmasına karar verildi. Duruşma salonunda bulunan sanıklardan doktor Mehmet Gürül, TRG Hastanesi İdari Müdürü Murat Mantuş ve doktor Şeyhmus Çelik tutuklanarak jandarma eşliğinde cezaevine gönderildi. Duruşma salonunda bulunmayan 4 sanık hakkında ise tutuklamaya yönelik yakalama emri düzenlendi. Davada yargılanan sanıklar arasında, hastane sahipleri, doktorlar ve sağlık personelleri bulunuyor. Çeteye dahil oldukları iddia edilen bu kişilerin, bebekleri çeşitli hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağladıkları ve ihmalkar davranışlarla bebek ölümlerine neden oldukları belirtiliyor. Mahkeme heyeti, davanın bir sonraki celsesinin 13 Ocak 2025 tarihinde görülmesine karar verdi.

Büyükçekmece'de Yenidoğan Çetesi operasyonu Haber

Büyükçekmece'de Yenidoğan Çetesi operasyonu

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen yeni bir soruşturma kapsamında, Yenidoğan Çetesi’ne yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 14 şüpheli gözaltına alındı. Aralarında doktorlar ve sağlık çalışanlarının da bulunduğu çete üyeleri, bebek hastalarını özel hastanelerin yoğun bakım ünitelerine yönlendirerek haksız kazanç elde etmekle suçlanıyor. Soruşturma kapsamında, 2 şüphelinin firari olduğu ve bunlardan birinin hemşire Serenay Şenkalaycı, diğerinin ise İngiltere’de bulunan kadın doğum uzmanı Songül Kaloğlu olduğu öğrenildi. Sağlık çalışanları ve doktorların arasında yer aldığı çete çökertildi Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Yenidoğan Çetesi'ne yönelik yapılan operasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı. Aralarında doktorlar ve sağlık çalışanlarının da bulunduğu çeteye yönelik yapılan eş zamanlı operasyonlar sonucu, 2 şüphelinin firari olduğu tespit edildi. Özel hastanelere yönlendirme yaparak haksız kazanç sağladılar Soruşturma, Yenidoğan Çetesi lideri Fırat Sarı ve doktor İlker Gönen’in, 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla birlikte hareket ederek bebek hastalarını anlaşmalı özel hastanelerin yoğun bakım ünitelerine yönlendirmeleri üzerine başlatıldı. Bu yönlendirmeler karşılığında çete, SGK tarafından ödenen paraları kötüye kullanarak yüklü miktarda haksız kazanç elde etti. Sağlık çalışanları kayıtlarda görünen doktorların yerine geçti Yapılan denetimlerde, çete üyelerinin yoğun bakım ünitelerinde görevli olarak kayıtlarda bulunan doktorların aslında o hastanelerde çalışmadığı ve yalnızca isimlerinin kayıtlarda yer aldığı tespit edildi. Hemşirelerin, acil durumlarda telefonla birbirlerine müdahale talimatları verdiği ve doktor olarak kendilerini tanıttıkları da soruşturma kapsamında belirlendi. Bebek ölümleri ve ihmali davranışlar Yenidoğan yoğun bakım ünitelerindeki ihmaller nedeniyle bazı bebek ölümleri yaşandı. Bu durum, müfettiş raporlarıyla tespit edildi ve soruşturmada yer alan 5 doktor, 10 sağlık çalışanı ve 1 sivil kişi "kasten öldürmenin ihmali davranış ile işlenmesi" suçlamasıyla yargılanacak. Firari olan şüphelilerden biri, dünkü duruşmada tutuklanması talep edilen hemşire Serenay Şenkalaycı, diğeri ise İngiltere’de olduğu belirlenen kadın doğum uzmanı Songül Kaloğlu.

Yenidoğan çetesi hastanelerinden birine bebek dostu hastane ödülü verilmiş Haber

Yenidoğan çetesi hastanelerinden birine bebek dostu hastane ödülü verilmiş

İstanbul'da bebekleri, anlaşmalı hastanelere sevk edilerek haksız kazanç sağlanması ve ihmaller sonucu ölümlerine sebep olunduğu iddia edilen "Yenidoğan Çetesi" davası, 11. gününde devam etti. Duruşmada savunma yapan Reyap Sağlık Hizmetleri Anonim Şirketi avukatı, hastanelerinin "bebek dostu hastane ödülü" aldığını belirterek, "Hastanemiz tüm denetimlerden geçmiştir" ifadelerini kullandı. Medilife Sağlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi avukatı ise, "Birçok kurumun marka değeri yerle bir oldu, müvekkil şirketin marka değeri yok oldu" diyerek, yaşanan süreçten dolayı büyük zarar gördüklerini dile getirdi. YARIN BEBEKLERİNİ KAYBEDEN AİLELER DİNLENECEK İstanbul'da bebekleri, anlaşmalı hastanelere sevk edilerek haksız kazanç sağlanması ve ihmaller sonucu ölümlerine sebep olunduğu iddia edilen "Yenidoğan Çetesi" davası, 11. gününde devam etti. Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, 22'si tutuklu 47 sanığın yargılandığı duruşmada, savunmalar dikkat çekti. Yarın ise bebeklerini kaybeden ailelerin dinlenmesine karar verildi. ''BEBEK DOSTU HASTANE ÖDÜLÜ'' Savunma yapan Reyap Sağlık Hizmetleri Anonim Şirketi avukatı, hastanenin "bebek dostu hastane ödülü" aldığını belirterek, "Hastanemiz tüm denetimlerden geçmiştir" ifadelerini kullandı. Medilife Sağlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi avukatı ise, "Birçok kurumun marka değeri yerle bir oldu, müvekkil şirketin marka değeri yok oldu" diyerek yaşanan sürecin kendilerine büyük zarar verdiğini vurguladı. TRG Hospitalist Hastanesi başhekimi Volkan Karataş, üzerine atılı ihmaller ve kasten adam öldürme suçlamalarını reddederek, hastanede etkin bir şekilde hizmet verildiğini savundu. Hastanenin avukatı ise, "SGK ya da herhangi bir kurumda zarar varsa ödemeyi taahhüt ediyoruz" şeklinde açıklama yaptı. Öte yandan, Akabe Sağlık Tesisleri’nin avukatı, soruşturma aşamasındaki eksik bilgilere dikkat çekerek, hastaneye yönelik herhangi bir ihmal iddiasının somut delillerle kanıtlanması gerektiğini belirtti. Yarınki duruşmada, bebeklerini kaybeden ailelerin beyanlarının alınması bekleniyor. 

Yenidoğan yoğun bakım soruşturmasında kapatılan hastanelere kayyım atandı Haber

Yenidoğan yoğun bakım soruşturmasında kapatılan hastanelere kayyım atandı

İstanbul'da bebek ölümlerine yol açan ve sağlık sektöründe büyük bir usulsüzlük zincirine neden olan Yenidoğan Yoğun Bakım soruşturmasında önemli bir gelişme yaşandı. MASAK’ın incelemeleri sonucu, adı geçen özel sağlık kuruluşlarının hesapları detaylı bir şekilde incelendi. Sağlık Bakanlığı, bu hastanelerin çalışma ruhsatlarını iptal etti ve faaliyetlerine son verdi. Kapatılan Hastanelerin Yönetimi Devlet Eliyle Yapılacak Soruşturmanın ayrıntılarına göre, bu hastanelerin faaliyetlerine son verilmesiyle birlikte, söz konusu hastanelerdeki tedavi süreçleri ve tıbbi malzeme bozulma riskiyle karşı karşıya kaldı. Bu durumun hem kamu zararı oluşturması hem de hastaların mağdur olmasına yol açması endişesi üzerine, devletin bu hastanelerin yönetimini devralması için kayyım atama kararı alındı. Büyükçekmece 1. Sulh Ceza Hakimliği, 27 Kasım 2024 tarihinde kayyım tayini için verilen talebi kabul etti. Bu kapsamda, aşağıdaki hastanelere kayyım atanmasına karar verildi: Kayyım Atanan Hastaneler Akabe Sağlık Tesisleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. bünyesindeki Avcılar Hospital Hastanesi Doğamed Sağlık Hizmetleri San. ve Tic. A.Ş. bünyesindeki Özel Doğa Hospital Hastanesi Ekip Sağlık Hizmetleri Ticaret A.Ş. bünyesindeki Özel TRG Hospitalist Hastanesi ve Silivri Kolan Hastanesi Güney Hastanesi Sağlık Hiz. Ltd. Şti. bünyesindeki Esenler Güney Hastanesi Beymed Sağlık İnş. San. ve Tic. A.Ş. bünyesindeki Özel Birinci Hastanesi Özel İstanbul Şafak Sağlık Hizmetleri ve Ticaret A.Ş. bünyesindeki Özel Avrupa Şafak Hastanesi ve Özel İstanbul Şafak Hastanesi Refik Arslan Sağlık Hizmetleri ve Ticaret A.Ş. bünyesindeki Özel Bağcılar Şafak Hastanesi Reyap Sağlık Hizmetleri A.Ş. bünyesindeki Özel Reyap İstanbul Hastanesi ve Çorlu Reyap Hastanesi

İstanbul'da bebeklerin hayatlarıyla oynayan Yenidoğan çetesinin mal varlıklarına el konuldu Haber

İstanbul'da bebeklerin hayatlarıyla oynayan Yenidoğan çetesinin mal varlıklarına el konuldu

İstanbul’da bebeklerin sağlıklarıyla oynayarak, anlaşmalı hastanelere sevk eden ve ölümlerine yol açan "Yenidoğan Çetesi" çökertildi. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucu, çete üyelerinin mal varlıklarına el konuldu ve suç örgütü üyeleri hakkında ağır ceza talepleri yöneltildi. İddianamede, 10 bebeğin hayatını kaybettiği ve sağlık sistemine zarar verildiği vurgulandı. ÇETENİN YÖNTEMİ Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, çetenin hastaların sağlık durumlarını olduğundan daha ağır göstererek, SGK’dan yüksek ödeme almak amacıyla evrak sahteciliği yaptığına dikkat çekildi. Çete üyeleri, hastaların durumlarını yanıltıcı şekilde raporlama yaparak daha fazla tedavi süresi ve ödeme sağlamayı hedefledi. Bu süreçte, hastaların gerçek sağlık durumlarına uygun olmayan hastanelere sevk edilmeleri nedeniyle enfeksiyon kaparak hayatlarını kaybeden bebeklerin olduğu kaydedildi. REKOR CEZA TALEPLERİ İSTENİYOR Soruşturma kapsamında, çetenin lideri Fırat Sarı ve üyeleri İlker Gönen ile Gıyasettin Mert Özdemir’in, "kasten öldürme", "dolandırıcılık", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" gibi suçlardan yargılanması isteniyor. Fırat Sarı ve İlker Gönen hakkında toplamda 177 yıl 6 aydan 582 yıl 9 aya kadar hapis cezası talep edilirken, Gıyasettin Mert Özdemir için ise 180 yıldan 589 yıl 9 aya kadar hapis cezası isteniyor. Ayrıca, diğer sanıklar için de benzer suçlardan hapis cezaları talep ediliyor. SAĞLIK BAKANLIĞI USULSÜZLÜKLERİ ORTAYA ÇIKARDI Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan incelemede, çetenin faaliyet gösterdiği hastanelerde tıbbi ihmaller, erken teşhis ve tedavi eksiklikleri, doktor gözetimi olmadan yapılan tedavi süreçleri tespit edildi. Müfettiş raporunda, bebeklerin beslenme bozukluğu, ilaç eksiklikleri ve ihmali davranışlar nedeniyle bebek ölümlerinin arttığı belirtildi. Tıbbi yetersizliklerin yanı sıra, çetenin hastaların tedavisinde maliyetleri düşürmek amacıyla usulsüzlükler yaptığı ifade edildi. İddianameden Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 47 sanığa ve 19 sağlık kuruluşuna yer verilirken 10 bebeğin ise hayatını kaybettiği belirtildi. İddianamede Fırat Sarı liderliğindeki ve yöneticiliğini İlker Gönen ile Gıyasettin Mert Özdemir’in yaptığı suç örgütünün esas amacının işletmesini devir aldıkları yeni doğan yoğun bakım ünitelerinin 112 sevk sistemini bertaraf ederek doluluğunu sağlamak, hastaların basamakları ile oynama yaparak SGK’dan üst sınırdan ödeme almak olduğu açıklandı. İddianamede çetenin hastaların mevcut durumlarını, evrak işlemlerine farklı yansıtarak (entübe olanı entübe olmayan, entübe olmayanı entübe olan, kullanılmayan ilaçları kullanılmış şekilde) gibi yöntemlerle evrak sahteciliği yapıp SGK’ya fatura ettiği, hastaların mevcut durumlarını olduğundan daha ağır göstererek daha uzun süre yatış sağlayıp SGK’dan yüksek ücret tahsil ettiği ve bazı hasta yakınlarından fazladan ücret adı altında para almak gibi işlemlerle maddi çıkar elde ettiği de aktarıldı. Hazırlanan iddianamede yer alan şüphelilerin çoğunun sağlık çalışanı olduğu ve kazanılan kardan bu çalışanların da aldığı belirtildi. İddianamede 112 sevk sistemi bertaraf edildiği için bebek hastaların uygun sağlık hizmeti almasını sağlayacak hastanelere sevki yerine şüphelilerin seçtiği örgüt adına karlı gördüğü hastanelere yatışının yapıldığı, bu noktada amacın bebeklerin sağlık durumunun iyileştirilmesi değil maddi olarak en fazla kazanç elde edilmesi olduğu belirtildi. Bebeklerin her türlü enfeksiyona açık olan yeni doğan yoğun bakım ünitelerinde yatırılmasının kimi bebeklerde enfeksiyon kapma gibi rahatsızlıklara kimi bebeklerde ise ölüme dahi sebep olduğu da iddianamede kaydedildi. Şüphelilerin usulsüz şekilde düşümünü yaptıkları currosurf, infasurf gibi ilaçları hastaneden çıkartarak satıp maddi kazanç elde ettikleri, Özel Hastaneler Yönetmeliği’ne aykırı şekilde işletme devri yapılarak danışmanlık hizmeti adı altında Fırat Sarı liderliğindeki Yenidoğan Suç Örgütü’nün çok sayıda hastaneye az sayıda doktorla hizmet vermeye çalışması nedeni ile aslında sağlık hizmetinin doğrudan hemşire ve hatta hemşire yardımcıları ile verildiği bu nedenle bebek ölüm sayılarının arttığı da iddianamede kaydedildi. İddianamede hemşirelerin kendisini doktor olarak tanıttığı, bir kısım örgüt mensuplarının yenidoğan yoğun bakımlarını kapasitenin üzerinde doldurduğu, hemşireler eli ile usule aykırı gerçek olmayan epikriz raporları yazıldığı da açıklandı. Soruşturma kapsamında incelenen dijital materyallerde ise şüphelilerin "kötü hasta değerleri, iyi hasta değerleri" gibi şablon hasta değerlerinin yer aldığı ve çoğu zaman hastaların kan gazı, kan değerleri, enfeksiyon olup olmadığı gibi konularda gerçekte bir tetkik veya tahlil yapmadan kendi gözlemlerine göre bebeği iyi veya kötü olarak kategorize edip raporlarını şablon olarak tek elden, merkezden, hastane dışından yazdıkları iddianamede kaydedildi. Bu nedenle hangi bebeğe hangi tedavinin uygulanacağı yönünde tereddütler yaşandığı ve bebeklerin hayatını kaybetmesine kadar varan telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğduğu iddianamede kaydedildi. Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından ilgili hastaneler ve suç örgütünün faaliyetlerini incelemek ve raporlamak için görevlendirilen müfettişlerin bebek ölümleri ile ilgili olarak alanında uzman neotologlardan oluşan uzman heyetten aldığı görüşe göre hastanelerde tıbbi imkansızlıklar, erken teşhis ve tedavi olmaması, birebir yakın hekim kontrolü olmaması, gerekli tetkik ve tahlillerin yapılmaması, hayati öneme sahip ilaçların kesilmesi, 3. Düzey olmamasına rağmen 3. Düzey hasta kabulü yapılması, doktorların hastaların klinik takip ve tedavisini üstlenmedikleri, ölüm sebeplerinin doktorlar tarafından örtbas edilmesi, TPN sıvısı içerisine lipit multivitamin, fosfor ve magnezyum destekleri verilmemesi sonucu yeterli enerji protein desteği alamadığı için hastaların beslenme bozukluğuna sebep olunduğu, bebeğin kalbi düşmesine rağmen adrenalin kullanılmaması, hastaların uzun süre yatışı yapılıp uygun merkezlere sevk edilmemesi, ilaç hazırlanması ve saklanmasında ihmal gösterilmesi, hastalara protein ve lipit desteği yapılmaması, gerekli ilaçların uygun şekilde verilmemesi, uygun şekil ve süre canlandırma desteği uygulanmaması, sahte hasta dosyası düzenlenmesi, hastaya pasif ötenazi uygulanması nedeniyle bebeklerin hayat haklarının ellerinden alındığı şeklinde tespitler olduğu aktarıldı. İddianamede bazı bebeklerin yoğun bakıma girdikten sonra kilo alması gerekirken aksine ciddi kilo kaybı yaşadığı da aktarılırken, Yenidoğan Suç Örgütü’nün ve örgüte yardım eden hastane yönetimlerinin sırf giderleri azaltmak ve maddi menfaat temin etmek adına bebeklere yeterli besin verme işlemini yerine getirmedikleri, tapelerde "TPN tüketimini azaltın" şeklinde talimatların yer aldığı da açıklandı. İddianame kapsamında sanıklar Fırat Sarı ve İlker Gönen’in 10 kez ‘kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi’, ‘nitelikli dolandırıcılık’, ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma’ ve 11 kez ‘resmi belgede sahtecilik’ suçlarından toplamda 177 yıl 6 aydan 582 yıl 9’ar aya kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. Sanık Gıyasettin Mert Özdemir’in ise ‘kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi’, ‘kişisel verilerin hukuka aykırı ele geçirilmesi’, ‘kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık’, ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma’ ve ‘resmi belgede sahtecilik’ suçlarından 180 yıldan 589 yıl 9 aya kadar hapis istendi. İddianamede diğer sanıklar hakkında benzer suçlardan değişen oranlarda hapis cezası talep edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.