TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Yenişehir

İLKHABER-Gazetesi - Yenişehir haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yenişehir haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Mersin'de 82 yaşındaki muhtar, mahallesindeki eksikleri bisikletiyle dolaşarak belirliyor Haber

Mersin'de 82 yaşındaki muhtar, mahallesindeki eksikleri bisikletiyle dolaşarak belirliyor

Mersin'de 82 yaşındaki Muhtar Yusuf Yegül, mahallesinin ihtiyaçlarını tespit etmek için her sabah bisikletiyle sokakları dolaşıyor. Merkez Yenişehir ilçesi Palmiye Mahallesi'nin iki dönemdir muhtarlığını üstlenen Yegül, işe, hayatının parçası haline getirdiği bisikletiyle gidiyor. Yegül, pedal çevirdiği sokaklarda gördüğü eksiklikleri not alıyor, sohbet ettiği esnaf ve vatandaşların taleplerini ilgili kurumlara aktarıyor. Kent merkezindeki en yaşlı muhtar olan, 1 çocuk ve 1 torun sahibi Yegül, sağlığı el verdiği sürece muhtarlığa devam etmek istiyor. "Bisikletimi, torunuma miras bırakmak istiyorum" Yusuf Yegül, AA muhabirine, muhtarlığı kutsal meslek olarak gördüğünü söyledi. Ulaşımda 55 yıldır bisiklet kullandığını anlatan Yegül, "Bisiklet kullanmak beni zinde tutuyor. Bisikletimi, bindiğinde beni hatırlaması için torunuma miras bırakmak istiyorum." dedi. Yegül, iş hayatında da bisikleti alışkanlık haline getirdiğini belirterek, "Her sabah mahallemdeki esnafı ziyaret ediyorum. Sokakları gezdikten sonra muhtarlığa gelerek yapılacak işleri not alıyorum ve gereken yerlere bildiriyorum." diye konuştu. Vatandaşlarla arasında bağ oluştuğunu dile getiren Yegül, "Mahalleli beni, ben de onları tanıdım. Bir muhtarın yapması gereken görevleri yerine getirmeye çalışıyorum. Yaşımın yettiği yere kadar muhtarlık görevini yapmayı düşünüyorum." ifadesini kullandı. Mahalle sakinlerinden Mehmet Bilgiç de Yusuf Yegül'ün vatandaşların ihtiyaçlarıyla yakından ilgilendiğini söyledi.

Yenişehir Belediyesinden öğrencilere okul kıyafeti desteği Haber

Yenişehir Belediyesinden öğrencilere okul kıyafeti desteği

MERSİN(İLKHABER)- Yenişehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı sosyal hizmet ekiplerinin hane incelemelerinde ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen ailelere her alanda destek veriliyor. Dar gelirli ailelere giysi, ev eşyası ve Yenişehir Halk Kart ile nakdi destekte bulunan Yenişehir Belediyesi, çocukları da yalnız bırakmıyor. Öğrencilere kırtasiye malzemesi de dağıtan Yenişehir Belediyesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine okul kıyafetleri de ulaştırdı. “Toplumumuzun her kesimine dokunabilmek ve her çocuğun potansiyeline erişebilmesini sağlamak için çalışıyoruz” Çocukların eğitimlerine ve başarılarına odaklanabilmesi için yanlarında olmaya devam edeceklerini kaydeden Başkan Abdullah Özyiğit, “Her çocuğun eğitim hakkına erişimini desteklemek ve ihtiyaç sahibi ailelerimize yardımcı olmak amacıyla, okulların açılmasıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerimiz, titiz bir çalışma sonucunda kentimizde ihtiyaç sahibi aileleri belirledi ve bu ailelerimize destek sağlamaya devam ediyoruz. Bu hizmetlerimizi sunarken, toplumumuzun her kesimine dokunabilmek ve her çocuğun potansiyeline erişebilmesini sağlamak için çalışıyoruz. Bizim için önemli olan, eğitimde fırsat eşitliği ve toplumsal dayanışma değerlerini hayata geçirmek ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yanında olmaktır” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.