TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#yol

İLKHABER-Gazetesi - yol haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, yol haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Mahalleli bozuk yollardan şikayetçi Haber

Mahalleli bozuk yollardan şikayetçi

Bir yandan soğuk havalar, bir yandan yağışlar derken, olumsuz kış şartlarıyla birlikte yerleşim yerlerinde yollarda meydana gelen arızalar vatandaşı çileden çıkarıyor. İlkhaber'den Serhat Şanlı'nın haberine göre ;Adana’nın merkez Seyhan İlçesi, Yurt Mahallesi sakinleri bu konuda soru yaşayan yerler arasında.. Kimi kent merkezinde çamurdan geçemediğini belirtirken, kimi ise araçlarının birçok olumsuz sorun ile karşılaştığını söylüyor. Araçlarının ön düzeneğinin bozuk yollar nedeniyle sürekli hasar gördüğünü belirten araç sahipleri, bozulan yolların bir an önce düzeltilmesini istiyor. Adana gibi büyükşehirde ve özellikle kent merkezinde adeta köy yollarını anımsatan görüntüler, dikkat çekerken, vatandaşlar yetkililerden çözüm bekliyor. İşe giderken, çocuklarını okula bırakırken, pazara giderken, çamur içerisinde kalan mahalle sakinleri, seçim ile birlikte adayların oy vermek için geldiklerini ancak bozuk yollara çözüm üretilmediğini belirtiyor. Bu gibi sıkıntılar ile sık sık karşı karşıya kaldıklarını belirten mahalle sakinleri, yolda yürüyemediklerini, yağan yağmurlardan sonra her tarafın su ve taş olduğunu belirtiyor. Konu hakkında yetkilileri defalarda aradıklarını Yurt Mahallesi sakinleri çözüm bekliyor. Sosyal medya hesaplarından yetkililere sık sık isteklerini dile getiren mahalle sakinlerinin paylaştıkları bazı mesajlar şöyle; “Hala yollar özellikle merkezi yollar delik deşik. Motorsiklet sürücüsüyüm. Çukurların, bozuk yolların verdiği zararlardan yoruldum. Artık çözüm bulun lütfen.. “ “Sayın başkanım. Yağmur yağdığında evleri su basıyor. Dışarı çıktığımızda çamur içerisinde kalıyoruz. Burası kent mi, yoksa köy mü!  Buyrun bakın. Siz karar verin”

Aladağ’da yağmur yolları yok etti Haber

Aladağ’da yağmur yolları yok etti

Adana’da geçtiğimiz hafta sonu yağan şiddetli yağışlar kenti olumsuz etkiledi. Ancak yağışlardan en fazla etkilenen ilçelerden biri de Aladağ İlçesi oldu. Aladağ’da yağışlar nedeniyle yollar çöktü, dereler taştı. Yaşanan afette can kaybı yaşanmaması sevindirici haber arasında yer aldı. İLKHABER Gazetesi'nden Bayram Bulut konuyu Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik'e sordu.  BİRÇOK YOLA ZARAR VERDİ Yağmurun birçok yola zarar verdiğini belirten Akgedik, “Geçtiğimiz hafta hakikaten olağanüstü bir yağış oldu. Bir afet oldu.  Aladağ'da on yıl süre içerisinde görmediğim bir yağış ile karşılaştım. Haliyle su taşkınları da yaşandı. Yüzyıl yüzyılda yağacak bir yağmur yağdı. Bu da haliyle bizim birçok yolumuza hasar verdi” dedi. ÇALIŞMALARA BAŞLADIK Yağmurdan hasar alan yollar için çalışmaların başladığını aktaran Akgedik, “Özellikle bizim Kızıl'dan, Karahan, Kışlak, Gökçe Köy gibi mahallerimiz zor bir coğrafya. Merkeze ulaşımlarını sağlamaya çalışıyoruz insanların. Şuanda temizlik çalışması yapıyoruz oralarda. Yağmur çok ciddi hasar verdi yollarımıza. Ekiplerimizle yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Yirmi dört saat çalışıyoruz.  Yakın zamanda da bu yolları tekrardan açmış olacağız. Vatandaşın hizmetine sunacağız. Çok şükür bir can kaybımız yok. Buna seviniyoruz” diye konuştu. YOLLAR DEREYE DÖNDÜ ASKİ’nin alt yapı çalışmaları nedeniyle bazı sokaklarında dereye döndüğünü dile getiren Akgedik, “Başpınar Mahallesi’nde ASKİ’nin alt yapı çalışması var. Üç yıldır süren bir inşaat. Maalesef ki tamiratlarını yapmadıkları için o kazdığı kanalların içindeki malzemenin tamamını aldı. Şimdi her yolun ortasında bir dere var. Maalesef bunu Adana Büyükşehir ve ASKİ yetkililerine iletiyoruz. Bizim yapacak gücümüz yok. Bizim işimiz de değil. Bir an önce yapmaları lazım. Kışın 15 bin sonra normalde, yazın ise 80 bin nüfusa çıkıyor ilçemiz” ifadelerini kullandı.

Yenişehir’de yollar yenilendi Haber

Yenişehir’de yollar yenilendi

Üstyapı çalışmalarıyla araç ve yayaların konforlu ve güvenli ulaşımına katkı sağlayan yol yapım ekipleri, özellikle deforme olmuş şehir içi yolları da yeniden ele alarak, yenileme çalışmaları gerçekleştiriyor. 20. Cadde’nin 17. Cadde ile 13. Cadde arasında kalan bin 600 metre uzunluğundaki bölümünde zamanla deforme olmuş asfaltı ve kaldırımları yenileyen Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, freze makinesi ile eskiyen, bozulmaların meydana geldiği ve ömrünü tamamlamış asfaltın kazısını gerçekleştirdi. Deforme olan asfalt sökülerek yerine yeni asfalt dökümü hazırlıklarını tamamlayan ekipler, sıcak asfalt serimi sonrasında yol yenileme işlemlerini tamamladı. Bin 600 metre uzunluğundaki yol boyunca ekipler, 8 bin 850 ton sıcak asfalt kullanarak yolu yeni görünümüne kavuşturdu. Deforme olan bordür taşları ve kaldırımlar da yenilendi  Yol yenileme çalışmaları ile eş zamanlı olarak deforme olmuş bordür ve kaldırımları da yenileyen ekipler tarafından engelli vatandaşların kullanımına uygun rampalar yapıldı. Mevcut ihtiyaca göre belirlenen kısımlarda, caddenin bozulan yaya kaldırımlarını yenileyen ekipler, çalışmalarını kademeli bir şekilde sürdürdü. Çalışma bünyesinde 2 bin 250 metre bordür yenileme ve 3 bin 450 metrekare kaldırım imalatı yapıldı. Asfalt serim çalışmalarının tamamlanmasının ardından son olarak çizgi uygulaması yapılan yol, vatandaşların hizmetine sunuldu.

Adana'da anlaşamayan iki komşu, evlerinin önündeki yolu bariyerle trafiğe kapattı Haber

Adana'da anlaşamayan iki komşu, evlerinin önündeki yolu bariyerle trafiğe kapattı

ADANA (AA) - Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde anlaşmazlık yaşayan iki komşu, evlerinin önündeki yola kapı ve demir bariyer koyarak sokağı araçların geçişine engelledi. İddiaya göre, Sümer Mahallesi'nde ev sahibi N.Y, sokakta arsa payı bulunduğu gerekçesiyle ikametinin yaklaşık 2 metre dışına duvar ördürmeye başlayıp demir kapı koydu. Bunun üzerine N.Y'nin karşı komşusu, kendisi gibi diğer ev sahiplerinin de yolda arsa payının bulunduğunu belirterek, sokağı daraltacak nitelikteki inşaatı durdurmasını istedi. Talebi karşılıksız kalan bu kişi de evinin yaklaşık 2 metre dışına demir bariyer koyup betonla güçlendirdi. Mahalle Muhtarı Mehmet Kutlu, yıllardır araç trafiğine açık olan sokağı iki komşunun anlaşmazlık yaşayıp arsa payları olduğu gerekçesiyle kapatmalarına tepki gösterdi. İlgili belediye ve kurumlara durumu bildirdiklerini aktaran Kutlu, "Kurumlar, bayram tatili sonrası bilgi vereceklerini belirtti. Burada yaşayan vatandaşlar zor durumda. Kurumlardan sorunun çözümü için yardım bekliyoruz." dedi. Mahalle esnafından Uğur Eker, yolun kapanması nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirterek, "Önceki gün bir ambulans sokağa giremedi. Çöp kamyonları da sokağa diğer ucundan girebilmek için çok zaman harcıyor. Herkes bu konuda dertli." diye konuştu. Mahalle sakinlerinden Esin Tekin de yolun araç trafiğine kapatılmasına tepki gösterdi. Çalıştığı iş yeri araç trafiğine kapatılan sokağın yanında bulunan motosikletli kurye Cantürk Yılmaz, bir an önce sürekli kullandığı yolun açılmasını beklediğini kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.