TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Youtube

İLKHABER-Gazetesi - Youtube haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Youtube haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Zeynep Bastık'ın "Lan" şarkısı global listelere girdi! Haber

Zeynep Bastık'ın "Lan" şarkısı global listelere girdi!

Türk müzik sahnesinde büyük bir dönemeç yaşanıyor! Genç ve yetenekli sanatçı Zeynep Bastık, son şarkısı "Lan" ile Türkiye'nin en çok dinlenen sanatçısı unvanını kazandı. 8 Mart 2024'te yayımlanan bu şarkı, kısa sürede Spotify, YouTube ve Apple Music gibi platformlarda zirveye yerleşerek milyonlarca kez dinlendi. Ancak bu başarıyla sınırlı kalmayan Zeynep Bastık, "Lan" şarkısıyla dünya çapında da büyük yankı uyandırdı. Şarkı, dünyada en çok dinlenen şarkıların listelendiği Spotify Global Top 50 listesine giren ilk Türkçe şarkı oldu. The Weeknd, Maluma gibi dev isimlerin hemen ardında yer alarak dikkatleri üzerine çekti. Şu an itibarıyla dünyanın en çok dinlenen 45. şarkısı olan "Lan", müzikseverlerin kalplerini fethediyor. "Lan" sadece Spotify'da değil, YouTube platformunda da büyük ilgi görüyor. 10 günde tam 9.933.511 kez dinlenen şarkı, Türkçe müziğin uluslararası alanda da kabul görmeye başladığını gösteriyor. Ayrıca, Spotify'da günlük 2.5 milyon kez dinlenmeye ulaşarak bir rekor kırıyor ve ilk kez bir kadın şarkıcı Türkiye'nin en çok dinlenen sanatçısı unvanını elde ediyor. Zeynep Bastık'ın bu başarısıyla Türk müziği, uluslararası alanda daha fazla tanınmaya başlıyor ve Türkçe şarkılar global listelerde önemli bir yer edinmeye başlıyor. Uzi'nin "Arasan da" ve Sefo'nun "Bilmem mi" gibi şarkıları da "Lan"ın ardından global listelerde yer alarak Türk müziğinin uluslararası alandaki temsilini güçlendiriyor.

Galatasaray ve Fenerbahçe YouTube'da Avrupa Liderlerine Meydan Okuyor Haber

Galatasaray ve Fenerbahçe YouTube'da Avrupa Liderlerine Meydan Okuyor

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin YouTube kanalları, Avrupa'da en fazla abone sayısına sahip spor kulüpleri arasında yer alıyor. İki Türk takımı da YouTube platformunda geniş bir izleyici kitlesine sahip olmayı başarmış durumda. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Youtube İstatistikleri Galatasaray'ın YouTube kanalındaki abone sayısı 2,8 milyon olarak kaydedilirken, Fenerbahçe'nin abone sayısı 2,6 milyonu buluyor. Bu rakamlar, Türk spor kulüplerinin dijital alandaki varlığının gücünü ortaya koyuyor. "Dört Büyükler" olarak adlandırılan Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un YouTube kanallarının toplam abone sayısı ise yaklaşık olarak 7 milyonu geçti. Bu kulüpler, YouTube üzerinden geniş kitlelere ulaşarak etkili bir şekilde iletişim kurabiliyorlar. Avrupa'da YouTube'da en fazla izlenen spor kulübü unvanını elinde bulunduran Barcelona, 16,6 milyon abone sayısına sahip. Onu, 12,4 milyon abonesiyle Real Madrid takip ediyor. Türk takımları arasında ise Galatasaray ve Fenerbahçe, önemli bir abone kitlesine sahip olmalarıyla dikkat çekiyor. Türk takımlarının YouTube kanallarındaki abone sayılarının artması, izlenme oranlarının yükselmesine ve dolayısıyla daha fazla gelir elde edilmesine olanak sağlıyor. Bu durum, Türk futbol kulüplerinin dijital pazarlama stratejilerinin etkili olduğunu gösteriyor. Avrupa genelinde en fazla YouTube abonesine sahip spor kulüpleri sıralamasında Galatasaray 12. sırada, Fenerbahçe ise 13. sırada yer alıyor. Türk takımlarının, Avrupa'nın dijital alandaki liderleri arasında rekabet ettiği görülüyor.

Fatih Altaylı Gündüz Kuşağı Programları hakkında sert eleştirilerde bulundu Video Galeri

Fatih Altaylı Gündüz Kuşağı Programları hakkında sert eleştirilerde bulundu

Gazeteci Fatih Altaylı “Ailemle dizi izleyemiyorum” diyen RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’e ithafen; “Peki sabah programlarını izleyebiliyor mu? Kocasına kızıp başkasıyla yatanlar, kayınpederinden çocuk yapanlar.'' diyerek gündüz kuşaklarını eleştirdi.  Gazeteci Fatih Altaylı, günlük YouTube yayınlarında ekonomik verilere yönelik sık sık değerlendirmelerde bulunuyor. Son olarak, Türkiye'nin son açıklanan büyüme verilerini ele aldı. Fatih Altaylı,''2011-2012 yıllarından daha mı zenginiz?" Altaylı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın büyüme verilerini değerlendirirken kullandığı, "Türkiye ekonomisi yüzde 4,5 büyüyerek çok önemli bir başarıya imza attı. Hani ekonomi kötüye gidiyordu" ifadelerine değindi. Ancak Altaylı, bu sözlerin altını çizerek, "Madem ekonomi kötü değildi neden faiz artırdınız?, madem ekonomi iyiydi neden dünyanın dört yanını gezip yatırımcı arıyorsunuz?" sorularını yöneltti. TÜFE ve ÜFE arasındaki makasa da değinen Altaylı, bu farkın olmayan bir büyüme rakamı oluşturduğunu iddia etti. Ayrıca dövizin baskılanmasıyla GSYH'nin 'yanlış kur üzerinden hesaplandığını' ve 'daha zengin gözüktüğünü' belirtti. Altaylı, "2011-2012 yıllarından daha mı zenginiz?" diye sordu ve gelir adaletindeki uçuruma dikkat çekti. Büyüme rakamlarının propaganda malzemesi olarak kullanılmasının ters tepebileceğini belirtirken, insanların sıkıntıda olduğunun farkında olduğunu vurguladı. Büyümeye dair yapılan değerlendirmesinde mültecilerin üretim gücüne de değinen Altaylı, üretimde yer alan mültecilerin, tüketim tarafında büyümeye dahil olmadığını ifade etti.

Youtube neden açılmıyor? Youtube'a ne oldu? Haber

Youtube neden açılmıyor? Youtube'a ne oldu?

İnternet kullanıcılarının vazgeçilmez platformlarından biri olan Youtube, zaman zaman erişim sorunlarıyla karşılaşabilir. Ancak son günlerde, Youtube'a erişimde yaşanan sıkıntılar artarak dikkat çekiyor. Peki, Youtube neden açılmıyor? Ya da Youtube'a ne oldu? Bu soruların cevapları merak edenler için işte tüm detaylar. Youtube neden açılmıyor? YouTube'un açılmamasının birkaç nedeni olabilir: İnternet bağlantınız: İnternet bağlantınızın olduğundan emin olun.       İnternet bağlantınız zayıfsa veya kesintiliyse YouTube videoları açılmayabilir.       Modem veya yönlendiricinizi yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz. Tarayıcı veya uygulama sorunları: Tarayıcı önbelleğinizi ve çerezlerinizi temizlemeyi deneyin.       Tarayıcınızı veya YouTube uygulamasını güncelleyin.       Farklı bir tarayıcı veya cihaz kullanmayı deneyin. YouTube sunucu sorunları: YouTube sunucuları bazen arızalanabilir. Bu durumda, YouTube'un durumunu kontrol etmek için [geçersiz URL kaldırıldı] adresini ziyaret edebilirsiniz. Diğer nedenler: VPN kullanıyorsanız, VPN'i devre dışı bırakmayı deneyin.       Tarayıcı uzantılarınızdan herhangi biri YouTube'un çalışmasını engelliyor olabilir. Uzantılarınızı devre dışı bırakmayı deneyin. Sorunu çözmek için yapabileceğiniz birkaç şey: Yukarıdaki adımları takip edin.       YouTube Yardım Merkezi'ni ziyaret edin       YouTube topluluğuna sorun Hala YouTube'a erişemiyorsanız, internet servis sağlayıcınızla veya bilgisayarınızın teknik desteğiyle iletişime geçebilirsiniz. YouTube'un açılmamasının bazı yaygın nedenleri: Yavaş internet bağlantısı: YouTube videoları yüksek bant genişliği gerektirir. İnternet bağlantınız zayıfsa veya kesintiliyse videolar açılmayabilir veya sürekli arabelleğe alınabilir Tarayıcı veya uygulama önbelleği: Tarayıcı veya uygulama önbelleği bozulmuşsa YouTube'un düzgün çalışmasını engelleyebilir.  Eski tarayıcı veya uygulama: Eski tarayıcılar veya uygulamalar YouTube ile uyumlu olmayabilir. YouTube sunucu sorunları: YouTube sunucuları bazen arızalanabilir ve bu da YouTube'a erişimi kesebilir. Sorunu çözmek için yapabileceğiniz bazı basit şeyler: Sayfayı yenileyin: Sayfayı yenilemek, YouTube'un tekrar açılmasını sağlayabilir.  Farklı bir tarayıcı veya cihaz kullanın: Farklı bir tarayıcı veya cihaz kullanmak, sorunun tarayıcı veya cihazla ilgili olup olmadığını belirlemenize yardımcı olabilir.  Modem veya yönlendiricinizi yeniden başlatın: Modem veya yönlendiricinizi yeniden başlatmak, internet bağlantınızı sıfırlayabilir ve YouTube'un tekrar açılmasını sağlayabilir. Sorun devam ederse, daha fazla yardım için YouTube Yardım Merkezi'ni ziyaret edebilirsiniz.

YouTube daha kısa sürede daha fazla video için yeni çift hızlı video oynatma kontrolünü test ediyor Haber

YouTube daha kısa sürede daha fazla video için yeni çift hızlı video oynatma kontrolünü test ediyor

EMRE EKİCİ  (İLKHABER)- YouTube, gelecek birkaç özelliği test ederken videoların oynatma hızını iki katına çıkarmak için daha hızlı bir yol sunmaya hazırlanıyor. Platforma göre insanların tek yapması gereken video oynatıcının herhangi bir yerine uzun basmak ve birkaç saniye sonra içeriğin hızı iki katına çıkacak. Mevcut yöntem çok zorlu bir iş değil, ancak oynatmayı gerçekten ayarlayabilmeniz için birden fazla ekran menüsünden geçmenizi gerektiriyor. YouTube Music'te podcast dinlerken oldukça kullanışlı olduğunu görebileceğimiz güzel bir yaşam kalitesi yükseltmesi. Ayrıca, Ayarlar'ı açmak isterken yanlışlıkla zaman çizelgesinde ileri atlamakla uğraşmak zorunda kalmayacaksınız. YouTube Premium abonesi olduğunuz sürece, uzun basma güncellemesini mobil uygulamada ve masaüstü sürümünde hemen deneyebilirsiniz. Etkinleştirmek için YouTube Labs web sitesine gidin ve 2x hız girişinin altındaki Deneyin düğmesine tıklayın. Mobil uygulama, Ayarlar menüsünden YouTube Labs'a doğrudan erişim sağlar. İlgileniyorsanız hızlı davranın çünkü 2x hız aracı yalnızca 13 Ağustos'a kadar kullanılabilir olacak.  Diğer deneysel araçlar Güncellemenin geri kalanına gelince, ekranınıza yanlışlıkla dokunmanız durumunda hiçbir şeyin kesintiye uğramamasını sağlamak için tüm " video izlerken dokunma girişini" devre dışı bırakmak için Ekranı Kilitleme özelliğine sahipsiniz. YouTube, bu özelliğin ekranın sol üst köşesindeki yeni bir dişli simgesinin arkasında yer alacağını belirtiyor. Kilit Ekranı'nın YouTube'un mobil uygulamasına özel olduğunu unutmayın.  Üçüncü değişiklik olarak YouTube, platformun tüm sürümlerinde daha büyük küçük resim önizlemelerini deniyor. Şirket, daha büyük boyutun "izlemek istediğiniz videonun tam anını bulmayı kolaylaştıracağını" belirtiyor.  2 kat hızda olduğu gibi, son iki özellik de yalnızca sınırlı bir süre için mevcut olacak. Mobil cihazlarda Kilit Ekranı'nı denemek için 5 Ağustos'a kadar vaktiniz var, daha büyük küçük resimler için ise 13 Ağustos'a kadar vaktiniz var - uzun basma değişikliğiyle aynı gün. Potansiyel bir dördüncü? Stable Volume adında dördüncü bir deneme daha var. Ancak, YouTube görünüşe göre yalnızca birkaç kullanıcıya erişim izni verdiği için bu konuda çok fazla bilgimiz yok. YouTuber M. Brandon Lee, Twitter'da bunun sesi eşitlemek için bir "normalleştirici ve sıkıştırıcı" olabileceğini, böylece "videolar arasında ses seviyesinde büyük sıçramalar olmayacağını" iddia etti. Lee, muhtemelen sesi zorla sıkıştırmanın bir şarkının kalitesini bozabileceği için Stable Volume'un "müzik için sorunlu olabileceğini" söylemeye devam ediyor. Neyse ki, insanlar istedikleri zaman Stable Volume özelliğini kapatabilecek gibi görünüyor. Deneysel özelliklerin resmi lansmanını ne zaman görebileceğimiz ve Stable Volume'un erişimini genişletmeyi planlayıp planlamadığı hakkında daha fazla bilgi için Google'a ulaştık. Bu haber daha sonra güncellenecektir. YouTube'un bir kez olsun olumlu bir şeyi test ettiğini görmek güzel. Son deneyler, platformun insanların web sitesinde reklam engelleyicileri kullanmasını engellemek için daha agresif bir yaklaşım benimsediğini gördü.

YouTube, izleyicileri reklam engelleyicileri kullanmaya devam etmeleri halinde engellemekle tehdit ediyor Haber

YouTube, izleyicileri reklam engelleyicileri kullanmaya devam etmeleri halinde engellemekle tehdit ediyor

SERHAT AKARSU ADANA (İLKHABER) –YouTube yeni bir deney gerçekleştirmeye başladı. YouTube'un yaptığu bu deneyde, kullanıcıları reklam engelleyicilerini devre dışı bırakmaya veya YouTube Premium'a abone olmaya teşvik etmeyi amaçlıyor. YouTube, izleyicilerin platformunda video izlerken reklam engelleyici kullanmalarını engellemek için daha agresif bir yaklaşım benimsemek istiyor. İnsanlar Reddit gibi sosyal ağlarda, üç videodan sonra oynatıcılarının engelleneceğini bildiren bir açılır pencere uyarısı gösteren ekran görüntüleri yayınlıyor.  Uyarıda, reklam engelleyicilerini devre dışı bırakmadıkları veya web sitesini beyaz listelerine eklemedikleri takdirde YouTube'un platformda video oynatma yeteneklerini engelleyeceği belirtiliyor. Uyarı şöyle devam ediyor: "Reklamlar YouTube'un dünya çapında milyarlarca kullanıcı için ücretsiz kalmasını sağlıyor." Şirket, reklamsız olmak için kullanıcılara YouTube Premium aboneliği almalarını, böylece "içerik oluşturucuların hala ödeme alabileceğini" söylüyor. Bu uyarılardan önce YouTube, reklam engelleyici kullanıcılarına yalnızca bunun web sitesinin TOS'una aykırı olduğunu hatırlatan pop-up'lar gösteriyordu. Sonunda, izleyicilerin bunları okumak için zaman ayırmalarını sağlamak için bildirimlere bir zamanlayıcı ekledi. YouTube'un yeni deneyi ile birlikte "izleyicilerin reklam engelleyicileri kullanmaya devam ettiği aşırı durumlarda" oynatmayı geçici olarak devre dışı bırakabileceğini söyleniyor. Sızdırılan bilgilere göre oynatmayı yalnızca "izleyiciler YouTube'da reklamlara izin vermek için tekrarlanan talepleri görmezden gelirse" devre dışı bırakacaklarını ekledi, ancak bunun YouTube'un bir izleyici üç video izledikten sonra oynatmayı otomatik olarak engellemeyeceği ve onlara uymaları için daha fazla fırsat vereceği anlamına gelip gelmediği belirsiz.  Şu anda bu yeni yaklaşım yalnızca az sayıda kullanıcıyı etkiliyor ve YouTube kaç kişinin ve bölgenin testin bir parçası olduğunu söylemedi. Parasının çoğunu reklamlardan kazanan web sitesi, son üç çeyrekte reklam gelirlerinin azaldığını gördü, bu nedenle bu testin etkili olduğu ortaya çıkarsa dünya çapında daha fazla kullanıcıya yayılırsa şaşırmayacağız.

YouTube, 45 binden fazla tam zamanlı işe eşdeğer istihdamı destekliyor Haber

YouTube, 45 binden fazla tam zamanlı işe eşdeğer istihdamı destekliyor

İSTANBUL (AA) - Google Türkiye Kamu İlişkileri Direktörü Pelin Kuzey, " (YouTube Türkiye Etki Raporu) Raporda gerçekleştirilen sınıflandırmalar, YouTube’un doğrudan ve dolaylı olarak küresel bir ekosistem yarattığını ve 2021 yılında bu ekosistemin Türkiye ekonomisine toplamda 2 milyar TL’den fazla katkıda bulunduğunu ve 45 binden fazla tam zamanlı işe eşdeğer istihdamı desteklediğini gösteriyor." dedi. Youtube, bağımsız araştırma kuruluşu Oxford Economics tarafından hazırlanan YouTube Türkiye Etki Raporu'nun detaylarını düzenlediği basın toplantısı ile duyurdu. Toplantıda açıklanan verilere göre, Türkiye'de YouTube’u düzenli olarak kullanan 45 milyon kişi, YouTube verilerine göre platformda günde ortalama 45 dakika zaman geçiriyor. Kullanıcılar, YouTube sayesinde dünyanın dört bir yanından dilediği içeriğe ulaşarak pek çok yeni şey öğrenebiliyor. Her yaştan bireyin sesini duyurmasına, öğrenmesine, araştırmasına ve eğlenmesine katkı sağlayan YouTube, aynı zamanda içerik üreticileri ve diğer işletmeler için de önemli bir gelir imkanı yaratıyor. - "Türkiye’deki içerik üreticileri dünyanın dört bir yanından izleyicilerin yaşamını zenginleştiriyor"Açıklamada görüşlerine yer verilen YouTube Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Başkan Yardımcısı Pedro Pina, YouTube'nin yaratıcı girişimcilerin seslerini dünyaya duyurarak, onların içeriklerinden elde edilen geliri doğrudan onlarla paylaşan tek açık platform olduğunu söyledi. Pina, sözlerini şöyle sürdürdü:"Bugün yayınladığımız rapor, Türkiye’nin her yerinden YouTube içerik üreticilerinin tam da bunu başardığını gösteriyor. Ülkenin her yerinde kendi kurdukları işletmeler üzerinden, Türk kültürünü dünya çapındaki 2 milyar izleyiciyle paylaşıyorlar. Biz Türkiye’nin başarılı içerik üretici topluluğunu bekleyen yeni gelişmeler için de büyük heyecan duyuyoruz. Şubat ayından itibaren YouTube, Türkiye'deki içerik üreticilerinin YouTube Shorts'taki yaratıcılıklarından gelir elde etmeleri için daha da fazla yol sunacak. İçerik üreticileri ve Türkiye’nin her yerinden binlerce kullanıcı, şimdiden dünyanın dört bir yanından izleyicilerin yaşamını zenginleştiriyor. Ancak ben bunun onlar için henüz bir başlangıç olduğunu düşünüyorum.""Türkiye’de kullanıcıların yüzde 93'ü YouTube'u bilgi ve birikim edinmek için kullanıyor"Google Türkiye Kamu İlişkileri Direktörü Pelin Kuzey de her gün milyonlarca kullanıcının ziyaret ettiği YouTube'un Türkiye ekonomisine ve sosyo kültürel hayatına birçok katkı sağladığının altını çizdi. Kuzey, YouTube’un sağladığı katkının sadece içerik üreticileriyle de sınırlı kalmadığına işaret ederek, "İçerik üreticilerinin çalışanlarının yanı sıra tedarik zincirlerinde yer alan, gelirlerinin önemli bir kısmını içerik üreticilerden elde eden işletmeler ve serbest çalışanlar da bu ekosisteme dahil edildiğinde oldukça geniş bir etki alanından bahsediyoruz. Raporda gerçekleştirilen sınıflandırmalar, YouTube’un doğrudan ve dolaylı olarak küresel bir ekosistem yarattığını ve 2021 yılında bu ekosistemin Türkiye ekonomisine toplamda 2 milyar TL’den fazla katkıda bulunduğunu ve 45 binden fazla tam zamanlı işe eşdeğer istihdamı desteklediğini gösteriyor." diye konuştu. Raporun çıktıları arasında kendisini en çok heyecanlandıran verilerden birinin de kadın içerik üreticilerle ilgili olduğuna değinen Kuzey, "Kadın içerik üreticilerin yüzde 82'si, YouTube'un tutkularını ve fikirlerini paylaşmalarına yardımcı olduğunu belirtiyor. 10 Kadından 8’i bu bilgiyi vermiş. Kadınların sesinin duyulması, kendilerini özgürce ifade edebilmeleri anlamında YouTube’un hayatlarımızdaki önemini çok güzel vurgulayan bir çıktı. Bir diğer önemli çıktı da kullanıcıların bilgi ve birikim edinme noktasında Google’ın kapısını ne kadar sık çaldığıyla ilgili. Türkiye’de kullanıcıların yüzde 93'ü YouTube'u bilgi ve birikim edinmek için kullandığını bildiriyor. Eminim bu hepimizin hayatında deneyimlediği önemli bir etki." şeklinde konuştu.- "YouTube ve Ben" paneli ilham verici hikayelere ev sahipliği yaptıTürkiye’de ilk kez kamuoyuna sunulan YouTube Türkiye Etki Raporu’nda farklı sektör ve alanlardan YouTube’da ortaya çıkan başarı hikayeleri de incelendi. Etkinlikte düzenlenen ”YouTube ve Ben” paneliyle bu başarı hikayelerinin mimarları ile Simge Fıstıkoğlu moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Gazeteci ve YouTube İçerik Üreticisi Cüneyt Özdemir, YouTube İçerik Üreticisi Orkun Işıtmak, Ebebek Pazarlama Direktörü Sevda Tarcan Demir, NetD Genel Müdürü Feride Başbuğ, Ay Yapım CEO’su Kerem Çatay, TRT Dış Video Platformlar Müdürü Yasin Yavuz, Tonguç Akademi Dijital İçerik Yöneticisi Engin Aygan ve Nefis Yemek Tarifleri YouTube Kanalı Kurucuları Elif Atalar ve Yasemin Atalar’ın panelist olarak yer aldığı etkinlik, ilham verici hikayelere ev sahipliği yaptı.Geçmiş deneyimleri ne olursa olsun Türkiye’deki içerik üreticiler, ilgilendikleri konuları, becerilerini ve tutkularını ulusal ve uluslararası izleyici kitleleriyle paylaşarak çeşitli fırsatlara erişebiliyor, gelir elde edebiliyor. - YouTube Türkiye Etki RaporuProgramda YouTube Türkiye Etki Raporu ile ilgili verilen detaylara göre, içerik üreticilerinin yüzde 72'si, YouTube'un yeterince temsil edilmeyen sesler için bir platform oluşturduğunu söylüyor. Kadın içerik üreticilerin yüzde 82'si, YouTube'un tutkularını ve fikirlerini paylaşmalarına yardımcı olduğunu belirtiyor. Yaratıcı girişimcilerin yüzde 73'ü, YouTube'da kendilerini ait hissettikleri ve kendilerini tanımladıkları bir yer bulduklarını söylüyor. İçerik üreticilerin yüzde 65'i, YouTube'da keşfettikleri yön verme güçlerini kullanarak olumlu bir toplumsal etki yaratmak istediklerini söylüyor.- İşletmeler YouTube ile birlikte büyüyorYouTube, işletmelerin yurt içinde ve yurt dışında daha fazla müşteriyle bağlantı kurmalarına, erişimlerini artırmalarına ve gelir elde etmelerine yardımcı oluyor. Raporun işletmelerle ilgili sonuçlarına göre; YouTube’da bir kanalı olan işletmelerin yüzde 65'i, müşteri tabanlarını büyütmede YouTube'un önemli bir rol oynadığını söylüyor. YouTube kullanan KOBİ'lerin yüzde 71'i, YouTube'un işletmelerini büyütmek için hayati öneme sahip olduğunu belirtiyor. YouTube kullanan KOBİ'lerin yüzde 81'i, pandemi döneminde YouTube'u kullanmalarının, kuruluşlarının sürece uyum sağlamasına yardımcı olduğunu söylüyor ve YouTube'un bu döneminde işletmelerini ayakta tutmalarına yardımcı olduğunu belirtiyor. YouTube'da reklam yayınlayan KOBİ'lerin yüze 83'ü, YouTube reklamlarının satışlarını artırmalarına yardımcı olduğunu söylüyor. YouTube kullanan KOBİ'lerin yüzde 79'u, YouTube'un çalışanlarına eğitim vermek için uygun maliyetli bir seçenek olduğunu düşünüyor.- YouTube kültür ihracatını teşvik ediyorYouTube, Türkiye kültürünün çeşitliliğini ve zenginliğini 2 milyardan fazla küresel izleyiciye anında aktararak içerik üreticilerini dünyayla buluşturuyor. Türkiye'deki yaratıcı girişimcilere işlerini ulusal ve uluslararası alanda yeni kitlelere ulaştırmaları için bir yol sunan YouTube, pek çok farklı sektöre yeni hedef kitle ve yeni gelir kapısı oluşturmayı başarıyor.Yaratıcı girişimcilerin yüzde 68'i, YouTube'un içeriklerini başka türlü erişemeyecekleri uluslararası kitlelere aktarmalarına yardımcı olduğu konusunda hemfikir. Yaratıcı girişimcilerin yüzde 84'ü, YouTube'un küresel ölçekte tanınmak için önemli bir platform olduğunu düşünüyor. Bir YouTube kanalına sahip medya ve müzik şirketlerinin yüzde 82'si, YouTube'un dünya çapında yeni kitlelere ulaşmalarına yardımcı olduğunu belirtiyor. YouTube kanalına sahip medya ve müzik şirketlerinin yüzde 78'i, YouTube'un yeni sanatçılar ve/veya müzikte çığır açma konusunda kritik öneme sahip olduğu konusunda hemfikir. Bir YouTube kanalına sahip medya ve müzik şirketlerinin yüzde 60'ı, YouTube'un sektöre yeni yaratıcı yeteneklerin girişini artırdığı kanaatinde.- 2 milyardan fazla insan aradığı bilgiye YouTube sayesinde ulaşıyorDünyanın en büyük çevrimiçi sınıfı olan YouTube, bilgiye ulaşma noktasında kullanıcılarının hayatını kolaylaştırıyor. YouTube'u kullanan ebeveynlerin yüzde 83'ü, YouTube'un (veya 13 yaşından küçük çocuklar için YouTube Kids'in) çocuklarının öğrenmesine yardımcı olduğunu kabul ediyor. YouTube'u kullanan öğretmenlerin yüzde 80'i, YouTube'un öğrencilerin eğitimine yardımcı olduğu konusunda hemfikir. Türkiye’de kullanıcıların yüzde 93'ü YouTube'u bilgi ve birikim edinmek için kullandığını bildiriyor. Kullanıcıların yüzde 85'i, YouTube'un Kovid-19 pandemisi döneminde ihtiyaç anında güvenilir bilgilere erişim sağlayarak yardımcı olduğunu belirtiyor. Kullanıcıların yüzde 71'i, YouTube'un öğrenmek ve kendini geliştirmek için herkese eşit fırsatlar sağladığını söylüyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.