#Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan

İLKHABER-Gazetesi - Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Yozgat’ta otobüs kazası 2 ölü, 5’i ağır 15 yaralı Haber

Yozgat’ta otobüs kazası 2 ölü, 5’i ağır 15 yaralı

Taziye evinden dönenleri taşıyan midibüs Yozgat’ta şarampole yuvarlandı. Kazada ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 15 kişi yaralandı.Edinilen bilgilere göre kaza Akdağmadeni ilçesi Sazlıdere köyü mevkiinde meydana geldi. Ankara’dan Sivas’a taziye için giden yolcuları taşıyan midibüs, Ankara’ya dönüş yolunda yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsü K.T.’nin kontrolünden çıkarak devrildi. Kaza sonucu 29 yolcunun bulunduğu midibüsteki 2 kişi hayatını kaybederken 5’i ağır 15 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ilk müdahalenin ardından kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı. Vali Özkan, "2 vatandaşımız olay yerinde hayatını kaybetti" Kaza sonrası Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan olay yerine giderek incelemede bulundu. Özkan burada yaptığı açıklamada, "Maalesef az önce meydana gelen kazada 2 vatandaşımız olay yerinde hayatını kaybetti. 15 yaralı vatandaşımız var. Yaralılarımızın tamamını hastanelere sevk ettik, tedavileri sürüyor. Jandarmamız, sağlık teşkilatımız, kaymakamımız, AFAD’ımız, Emniyetimiz, ilgili bütün birimlerimiz olay yerinde. Gönül isterdi ki canlarımız yanmasın. Ama maalesef olay yerinde 2 vatandaşımız hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara da acil şifa diliyorum" dedi.

Yozgat'ta yolcu otobüsü devrildi: 1 ölü, 18 yaralı Haber

Yozgat'ta yolcu otobüsü devrildi: 1 ölü, 18 yaralı

Yozgat'ta, Mersin'in Tarsus ilçesinden Amasya'ya gitmek için yola çıkan bir yolcu otobüsü, Yozgat-Kayseri kara yolunun Battal köyü yakınlarında kontrolden çıkarak devrildi. Kazada otobüs şoförü ve otobüs çalışanlarının da dahil olduğu 19 kişi yaralandı. Ağır yaralanan 1 kişiden biri ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kazaya ilk olarak bölgedeki vatandaşlar müdahale etti. İhbar üzerine olay yerine jandarma, emniyet, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Yozgat Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, yaptığı açıklamada, "“Gece saat 03.51’de Mersin’den Amasya istikametine gitmekte olan bir yolcu otobüsü Battal köyümüz mevkiinde tek taraflı olarak yoldan çıkmak suretiyle yana yatmış ve kaza yapmıştır. Tabii kazada otobüste bulunan yolcularımıza sağlık ekiplerimiz, emniyet, jandarma ve AFAD ekiplerimiz anında müdahale etmiştir. Yaralılarımız hastanelere sevk edilmiştir. Yaralılarımızın bir kısmı Yozgat Şehir Hastanemizde bir kısmı Bozok Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde bir kısmı da Sorgun Devlet Hastanemizde tedavi görmektedir. Tabii kaza anında yaralanan vatandaşlarımızdan 4’ünün durumu ciddi vaziyetteydi. Durum ciddi olan vatandaşlarımızdan maalesef bir yolcumuz Yozgat Bozok Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde vefat etmiştir. Ben vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Şu anda hali hazırda tedavisi devam eden 18 vatandaşımız bulunmakta olup. Bunlardan az önce de ifade ettiğim gibi 3 vatandaşımızın durumu ciddiyetini korumaktadır. Arkadaşlarımız, sağlık ekibimiz üniversite hastanemiz tüm imkanlarıyla ve tüm uzman hekimleriyle birlikte yaralılarımızın tedavisine gayret etmektedir" KAZANIN NEDENİ BELLİ DEĞİL Kazanın nedeni henüz bilinmiyor. Jandarma ekipleri, olay yerinde inceleme başlattı. OTOBÜS YOLCULARI ŞOKTA Kazadan kurtulan yolcular, büyük bir şok yaşadıklarını ifade etti. Yolcular, otobüsün aniden kontrolden çıktığını ve devrildiğini anlattılar. YOL GÜVENLİĞİ TARTIŞILIYOR Kazayla ilgili haberlerin ardından, Yozgat-Kayseri kara yolunun güvenliği tartışılmaya başladı. Bölgedeki vatandaşlar, yolun çok virajlı ve tehlikeli olduğunu belirterek, yetkililerden gerekli önlemlerin alınmasını talep ettiler.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.