TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Zeki Kıvanç

İLKHABER-Gazetesi - Zeki Kıvanç haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Zeki Kıvanç haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Kıvanç: Adana’nın ihracatı 1 milyar dolara ulaştı Haber

Kıvanç: Adana’nın ihracatı 1 milyar dolara ulaştı

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Adana ihracatının 2024 yılı Nisan döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,8 artış ile 238 milyon 702 bin dolara ulaştığını belirtti. Başkan Kıvanç, “Adana olarak Ocak-Nisan 2024 döneminde ise 2023 yılının aynı dönemine göre Adana ihracatı yüzde 7,9 artış ile 1 milyar dolara ulaşmıştır.” dedi. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) 2024 yılı Nisan ayı ihracat verilerini değerlendiren Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, “Nisan 2024 Türkiye geneli ihracat incelendiğinde, Adana’nın yüzde 1,46 pay ile 12. Sırada yer aldığı görülmektedir. 2024 yılının ilk 4 ayında ise Adana’nın Türkiye’nin toplam ihracatına sağladığı katkı yüzde 1,39 olmuştur.” dedi. ADANA’NIN İHRACATINDA İLK 4 AYDA TEKSTİL SEKTÖRÜ LİDER 2024 yılının ilk 4 ayında Adana’dan yapılan ihracatta Tekstil ve Hammaddeleri 168 milyon 678 bin dolar ile ilk sırada yer aldığını belirten ADASO Başkanı Zeki Kıvanç," Bu sektörü 165 milyon 842 bin dolar ile Kimyevi Maddeler ve Mamulleri, 135 milyon 656 bin dolar ile Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri takip etti. Nisan 2024’te Adana’dan en fazla ihracat yapılan ilk üç sektör sırası ile; 40 milyon 477 bin dolar ile Tekstil ve Hammaddeleri, 36 milyon 64 bin dolar ile Kimyevi Maddeler ve Mamulleri, 33 milyon dolar ile Otomotiv Endüstrisi oldu.” dedi. EN ÇOK ARTIŞ OTOMOTİV ENDÜSTRİSİNDE OLDU 2024 yılının ilk 4 ayında 25 milyon dolar üzerinde ihracat gerçekleştiren sektörler arasında bir önceki yılın aynı dönemine göre en çok artış sağlayan sektörün yüzde 118 artış ile Otomotiv Endüstrisi olduğunu dile getiren Başkan Kıvanç bu sektörü sırasıyla yüzde 96,4 artış ile İklimlendirme Sanayii, yüzde 27,7 ile Hazırgiyim ve Konfeksiyon sektörlerinin takip ettiğini söyledi. Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Türkiye'nin ihracatından alacakları payı artırmak için kararlılıkla çalıştıklarını belirterek şunları ekledi: “2024 yılı itibariyle, Türkiye'nin endüstrisinin ilk soluğunu aldığı, tarımın ve sanayinin öncüsü Adana'nın önemi giderek artacak. Yaşanan artış sevindirici ama yeterli bulmuyoruz. Adana, yeni yatırım alanları ve mevcut üretim kapasitesiyle ülkemizin gelişimine en büyük katkıyı sağlayan lider şehirlerden biri konumunda. İnşallah önümüzdeki dönemlerde ihracatımız katlanarak artmaya devam edecek. Adanalı sanayicilerimizi, gerçekleştirdikleri ihracatla ülke ve bölge ekonomisine sağladıkları katkılardan dolayı tebrik ediyorum. Başarılarının artarak devam etmesini diliyorum."

Adana’dan 259 milyon 743 bin dolarlık ihracat Haber

Adana’dan 259 milyon 743 bin dolarlık ihracat

Adana’nın 2024 yılı Mart ayı ihracatı 259 milyon 743 bin dolar olarak gerçekleşti. Türkiye'nin ilk sanayileşen kentleri arasında yer alan Adana'dan geçen ay yapılan ihracatta, ilk sırayı tekstil ve hammaddeleri sektörü aldı. Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) ihracat raporlarından derlenen bilgilere göre, ülke genelindeki 2024 yılı Mart ayı ihracatı 22 milyar 578 milyon doları buldu.  Türkiye, mart ayını 22 milyar 578 milyon dolarlık ihracatla tamamladı. Ocak-Mart dönemindeki ihracatta ise 63,7 milyar dolarla tüm zamanların ilk çeyrek rekoru kırıldı. İhracatçı sektörler arasında ilk üç, geçen ay da değişmedi. Otomotiv 3,2 milyar dolar ihracatla mart ayında sektörler arasındaki liderliğini korudu. Kimyevi maddeler 3 milyar dolarla ikinci, hazır giyim konfeksiyon ise 1,6 milyar dolarla üçüncü sırada yer aldı. Birim ihracat değeri ise 1,41 dolar oldu. Adana’nın 2024 Mart ayı ihracatı ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,2 artış ile 259 milyon 743 bin dolara ulaştı. Türkiye'nin ilk sanayileşen kentleri arasında yer alan Adana'dan Ocak-Mart 2024 döneminde 2023 yılının ilk çeyreğine göre ihracat yüzde 9,2 artırarak 762 milyon 816 bin dolara ulaştı. Adana’nın, 2024 yılının ilk çeyreğinde Türkiye ihracatına katkısı yüzde 1,37'ye yükseldi. Mart 2024’te Adana’dan en fazla ihracat yapılan ilk üç sektör sırasıyla 46 milyon 363 bin dolarla tekstil ve hammaddeleri, 39 milyon 172 bin dolarla kimyevi maddeler ve mamulleri, 32 milyon 419 bin dolarla otomotiv endüstrisi oldu. 2024 yılının ilk 3 ayında Adana’dan yapılan ihracatta ise kimyevi maddeler ve mamulleri 129 milyon 812 bin dolarla ilk sırada yer aldı. Bu sektörü 128 milyon 200 bin dolarla tekstil ve hammaddeleri, 104 milyon 946 bin dolarla da hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri takip etti. Adana'dan geçen ay en fazla ihracat yapılan ülke 21 milyon 983 bin dolarla Irak ilk sırada yer alırken, bu ülkeyi 19 milyon 84 bin dolarla İspanya, 18 milyon 932 bin dolarla ABD takip etti. Adana’nın Mart ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Türkiye'nin ihracatından alacakları payı artırmak için kararlılıkla çalıştıklarını söyledi.  Kıvanç, şunları kaydetti: "Bu ihracat rakamlarını Adana için yeterli görmüyoruz. 2024 yılı itibariyle, Türkiye'nin endüstrisinin ilk soluğunu aldığı, tarımdan sanayiye geçişin doğuşuna tanıklık eden şehir olan Adana'nın önemi giderek artacak. Adana'nın, toplam 5 yeni organize sanayi bölgesi ve birçok küçük sanayi sitesinin kurulmasıyla ülkemiz ekonomisine daha fazla katkıda bulunmasını hedefliyoruz."

Adana'da "Çukurova Girişimci-Yatırımcı Buluşması" toplantısı yapıldı Haber

Adana'da "Çukurova Girişimci-Yatırımcı Buluşması" toplantısı yapıldı

Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Rifat Duran, ajansta düzenlenen programın açılışında, ajans olarak uzun yıllardır girişimcilik konusunda çalıştıklarını söyledi. Kurumda verdikleri hizmetleri anlatan Duran, "Bizim temel derdimiz, üniversiteden ya da liseden mezun olmuş insanların hayata başlamadan, hayatta bir şirkette ya da bir kamu kurumunda maaşla çalışmak dışında da alternatifi olsun istiyoruz. Hayatlarında en azından bir kere bir fikri, işi geliştirmeye cesaretlensinler ve bunu denesinler istiyoruz. Kalkınma ajansları ailesi de bu tür destekleri verebilecek ender kurum kuruluşlarının başında geliyor." diye konuştu. Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç da ekonomik büyümenin en önemli iki yapı taşından birisinin girişimcilik, diğerinin ise yenilik-inovasyon olduğunu belirtti. Kendi aile şirketlerinin olduğu tekstil sektöründe en yüksek ücretin tasarımcılara verildiğini, yurt dışı eğitim ve masraflarının karşılandığını aktaran Kıvanç, "Bunları ne için yapıyoruz? Arkadaşlarımız, yenilikçiliği, tasarımı öne çıkarsın. Her yeni yaptığımız ürünün, tasarımın, o malın satılmasını istiyoruz. En ufak bir dokunuş bile bizim ürünlerimizin satılmasında önemli rol alıyor." dedi. Kıvanç, Türkiye'de girişimciliğinin ekonomi üzerindeki etkisinin kavranmasının sevindirici olduğunu dile getirdi. Girişimcilere seslenen Kıvanç, "Büyük düşünün. Unutmayın ki her şey hayalle başlıyor. En özgür olduğumuz alan bizim hayalimiz. Kimse bizim hayalimize engel olamıyor. Kendinize hedef koymanız çok önemli." ifadelerini kullandı. Mentor ve koçluk eğitim danışmanı Nuri Murat Avcı, Türkiye'de girişimcilikte devlet desteğinin çok önemli olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından "Girişimcilik Ekosistemi Nasıl Geliştirilir?" konulu panel yapıldı, katılımcı girişimciler projelerini sundu.

Kıvanç: Adana'dan 15 firma ikinci 500'de Haber

Kıvanç: Adana'dan 15 firma ikinci 500'de

ADANA (İLKHABER) - Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması'nın 2022 yılı sonuçlarına göre, 15 Adana sanayi firmasının bu listede yer aldığını açıkladı. Bu firmaların toplamda 29 Adana firması arasında yer aldığını belirtti. Kıvanç, geçen yıl bu listede yer alan firma sayısının arttığını, Adana'nın mevcut potansiyeli için bu sayının yeterli olmadığını vurguladı. Açıklamalarına göre, Adana'dan listede yer alan bazı sanayi firmaları şunlardır: Tat Nişasta San. ve Tic. A.Ş. (Sıralama: 20) Oğuz Tekstil San. ve Tic. A.Ş. (Sıralama: 41) Pilyem Gıda Tarım San. ve Tic. A.Ş. (Sıralama: 44) Gürsoy Yem Gıda ve Hayvancılık San. Tic. A.Ş. (Sıralama: 81) Tezkim Tarımsal Kimya San. ve Tic. A.Ş. (Sıralama: 84) Oğuz Gıda San. ve Tic. A.Ş. (Sıralama: 94) Palmiye Dokuma İplik Tekstil San. ve Tic. A.Ş. (Sıralama: 121) Akhan Un Fabrikası ve Tarım Ürünleri Gıda San. Tic. Ltd. Şti. (Sıralama: 143) Pier Agro Gıda San. ve Tic. A.Ş. (Sıralama: 155) Zahit Alüminyum San. ve Tic. A.Ş. (Sıralama: 223) Erbey Dokuma İplik San. ve Tic. A.Ş. (Sıralama: 248) Bakırlar Tekstil San. ve Tic. A.Ş. (Sıralama: 267) Netafim Sulama Sistemleri San. ve Tic. Ltd. Şti. (Sıralama: 272) Kıvanç Tekstil San. ve Tic. A.Ş. (Sıralama: 280) Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, bu artışın olumlu olduğunu ancak Adana'nın mevcut potansiyeli için bu sayının yeterli olmadığını ve önümüzdeki yıllarda daha fazla firmanın bu listede yer almasını umduğunu ifade etti.

Adana'da "100. Yılda 100 Fotoğraf Sergisi" açıldı Haber

Adana'da "100. Yılda 100 Fotoğraf Sergisi" açıldı

SERHAT AKARSU ADANA (İLKHABER) - Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl kutlamaları kapsamında, Adana Ticaret Borsası koordinatörlüğünde, Adana Vergi Dairesi Başkanlığı ve Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle "100. Yılda 100 Fotoğraf Sergisi"nin son ayağı Adana Müzesi Fuayesinde ziyarete açıldı. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Adana Vergi Dairesi Başkanı Ümit Güner, ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru, Adana Müze Müdürü Mehmet Çavuş ve diğer katılımcılar, "100. Yılda 100 Fotoğraf Sergisi"nin açılışını gerçekleştirdi. Adana Valisi Köşger, yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yılının kutlandığını ve bu kapsamda tüm kurumların kendi alanlarına yönelik etkinlikler düzenlediğini belirtti. Adana'nın verimli topraklarının tarımın yanı sıra sanata ve birçok alanda ilham kaynağı olduğuna vurgu yapan Vali Köşger, serginin tarımın her aşamasını ve emekçilerin çalışmalarını gösterdiğini ifade etti. Serginin, tarımın ve toprağın önemine dikkat çektiğini belirten Vali, Cumhuriyetin 100. yılında bu değerleri kutladığını dile getirdi. Adana Ticaret Borsası Başkanı Bilgiç ise Adana'nın verimli topraklarının sadece ekonomiye değil, aynı zamanda sanata ve kültüre de ilham verdiğini söyledi. Serginin, tarımın tüm süreçlerini kapsayan fotoğraflarla dolu olduğunu ve bu sayede bölgenin değerlerine vurgu yaptığını dile getiren Bilgiç, bu serginin emekçilerin alın terini yansıttığını belirtti. Adana Vergi Dairesi Başkanı Ümit Güner, kurumlarının görevlerini yerine getirirken kültürel ve sanatsal etkinliklere de önem verdiklerini belirtti. Serginin Adana Müzesi'nde düzenlenmesinin önemine değinen Güner, fotoğrafların tarımın her aşamasını yansıttığını söyledi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru ise Adana Müzesi'nin ikinci ve üçüncü etaplarının açıldığını belirterek, bu büyük müzenin Tarım Müzesi ile bölgenin en büyük müzesi olduğunu ifade etti. Serginin Adana'nın tarım ve insan portresini anlattığını belirten Duru, kültür ve sanat etkinliklerini arttırarak yoluna devam edeceklerini vurguladı. Sergi, 27 Ekim 2023 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.

Adana Valisi Köşger’den ADASO ve ATO'ya ziyaret Haber

Adana Valisi Köşger’den ADASO ve ATO'ya ziyaret

ADANA (İLKHABER) - Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana Sanayi Odası (ADASO) ve Adana Ticaret Odası (ATO) yöneticilerini ziyaret etti. ADASO Meclis Başkanı İsrafil Uçurum ve Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç’dan Adana sanayisi ve ekonomisi ile ilgili bilgi alan Vali Yavuz Selim Köşger'in ziyaretinde, Meclis Başkan yardımcıları Fırat Karalı ve İsmail Yağmur, Yönetim Kurulu Başkan yardımcıları Erdoğan Şire, Sayman Üye İmam Gazali Hıradağı, Yönetim Kurulu üyeleri Rafet Milli, Remzi Kar ve Hulusi Akkoç hazır bulundu. Aldığı bilgiler doğrultusunda bir değerlendirmede bulunan Vali Köşger, ADASO’nun kentin önemli kuruluşlarından biri olduğunu dile getirip, hem ülke ekonomisini hem de Adana’nın sanayisini ve ekonomisini daima geliştirmek amacıyla yapılan çalışmaların çok önemli olduğunu belirtti. Adana Sanayisi, ADASO’nun çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgiler veren Başkan Zeki Kıvanç ise ziyaretleri için Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’e teşekkür etti. Ziyaret yapılan sohbetin ardından sona erdi. Daha sonra Adana Ticaret Odasını ziyaret eden Vali Köşger, Başkan Yücel Bayram ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.  Tarihten günümüze önemli bir ticaret şehri olan Adana’nın ticari potansiyelinin konuşulduğu ziyaret sırasında kısa bir değerlendirmede bulunan Vali Köşger, şöyle konuştu: “Coğrafi konumu ve sahip olduğu diğer potansiyellerin bir avantajı olarak Adana, tarihin her döneminde önemli bir ticaret ve sanayi kenti olmuştur. Günümüzde de ülkemizin bu alandaki öncü kentlerinden olan şehrimizin ekonomimizde kilit rol oynayan ticaret ve sanayi hacmini geliştirmek adına odalarımız önemli işler üstlenmektedir. Bizler de imkânlarımız ölçüsünde ilimizin üretim ve yatırım olanaklarının geliştirilmesi yönünde yapılan çalışmalara destek olmaya devam edeceğiz.”

Sigorta sektörü ve iş dünyası Adana'da buluştu Haber

Sigorta sektörü ve iş dünyası Adana'da buluştu

ADANA (İLKHABER ) - Sigorta Haftası etkinlikleri kapsamında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) koordinasyonunda Adana Sanayi Odası ev sahipliğinde "Sanayici ve KOBİ Gözüyle Deprem Sigortası ve Kahramanmaraş Depreminin Sigortacılık Sektörüne Etkileri " toplantı gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, katılımcılara TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun selamlarını ileterek, Sigorta Haftası'nı kutladı. Kıvanç, risk yönetiminin önemine vurgu yaparak, Türkiye'nin ekonomik kalkınması ve zenginleşmesi için kazançların ve yatırımların korunması gerektiğini belirtti. Başkan Kıvanç, “Kahramanmaraş merkezli depremler bize bir kez daha gösterdi ki, ekonomik kalkınma ve zenginlik için kazancın ve yatırımların korunması gerekiyor. Bunun içinde etkin ve doğru bir risk yönetimi şart. Son zamanlarda sıkça kullanılan bir söz var. ‘Coğrafya kaderdir’ diye. Bize göre de sigortasızlık kader. Çünkü gerek sektörel bazda, gerekse yaşadığımız coğrafya itibariyle sigorta yaptıramıyoruz.” dedi. Kendisinin tekstil sektöründe faaliyet gösterdiğini ifade eden Kıvanç, şunları söyledi: “Sigorta yaptırmam çok zor. Atık öyle, Çırçır öyle, tekstil, mobilya, plastik, kimya sektörleri öyle. Pek çok sektörde yıllardır sigorta yaptıramıyoruz. Halbuki bu tesisler, fabrikalar hepimizin malı. Milli servet. Bunları korumak boynumuzun borcu. Tabi ki bizler hiç önlem almayalım, kurallara uymayalım demiyorum. Gerek sektörel anlamda gerekse işletme bazında gerekli tedbirleri alalım. Ama bizlere karşılığı olmayan, işletme riskinde hiçbir koruma sağlamayacak tedbirlerin alınması sorumluluğu da verilmesin.” Hasar süreçlerinde yaşanan sorunları da dile getiren Kıvanç, sigortacıların bilgi verme ve tazminat ödeme süreçlerini daha şeffaf ve hızlı hale getirmelerini istedi, sigorta eksperlerinin daha etkin bir şekilde bilgilendirme yapmalarını ve gereksiz gecikmelerin önüne geçmelerini talep etti. “Eksik yapılmış poliçelerle karşılaşılıyor” Açılış konuşmasında Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Akif Eroğlu ise Bugün çok önemli bir hareketin başlangıcı olduğunu belirterek, “Bugün düzenlediğimiz bu toplantı bizim bu ülkedeki, sanayiciler, sigortacılar, kamu olarak çok önemli bir inisiyatifin başlangıcı noktasıdır” diye konuştu. Kahramanmaraş depremi çok şey öğrettiğini söyleyen Eroğlu, “İki gündür sigortacılığın çok düşük olduğunu konuşuyoruz. Sanayicilerin, insanların karşı karşıya kaldığı durumları konuşuyoruz. Bugün elektrik sözleşmesi yapmak için gittiğinizde sizden DASK poliçesi isteniyor. Birileri vatandaşa ‘Git 40 metrekarelik bir DASK poliçesi yaptır getir’ diyor. Oysa konut 100-150 metrekare. Bu durumda eksik yapılmış poliçelerle karşılaşılıyor. Sorunlar ortaya çıkıyor. Bizim reel sektörümüz bir poliçede en ucuz poliçeyi yaptırmak için uğraşıyor. Önce fiyatına göre ne aldığınıza bakın teminat nedir, sadece bina mı, eksik sigorta var mı? Kar kaybı var mı? Muafiyet nedir? bunlara bakmadan sigorta yaptırırsanız sorunlar yaşarsanız.” dedi. Adana Sanayi Odası Sakıp Sabancı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı İsrafil Uçurum, Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Levent Korkut,  TOBB Sigorta Eksperleri İcra Komitesi Başkanı Ahmet Nedim Erdem, Türkiye Sigorta Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Ölken, Sigorta ve Reasürans Brokerleri Derneği Başkan Yardımcısı Tarık Serpil, Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreteri Özgür Obalı, Adana Ticaret Odası Sigortacılık Meslek Komitesi Başkanı Berkan Ağar, TOBB Sigortacılık Müdürü Mevlüt Söylemez, iş insanları ve çok sayıda ilgili katıldı. Etkinlik "Sanayici ve KOBİ Gözüyle Deprem Sigortası" ve "Kahramanmaraş Depreminin Sigortacılık Sektörüne Etkileri" olmak üzere iki oturumdan oluştu.

İlk 500’de Adana’dan 14  sanayi firması yer aldı Haber

İlk 500’de Adana’dan 14 sanayi firması yer aldı

ADANA (İLKHABER) - İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl gerçekleştirilen “Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2022” araştırmasının sonuçları açıklandı. Geçen yıl 12 firma ile temsil edilen Adana'dan bu yıl 14 sanayi firması İSO 500 sıralamasına girdi. TÜPRAŞ'ın bu yıl da birinci olduğu Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu İSO 500 sıralamasında, Adana sanayi firmaları Sasa Polyester Sanayi A.Ş. 22., Elita Gıda San. ve Tic. A.Ş. 214., Abdioğulları Plastik ve Ambalaj Sanayi A.Ş. 263., Temsa Skoda Sabancı Ulaşım Araçları A.Ş. 297., Güney Çelik Hasır ve Demir Mamülleri San. Tic. A.Ş. 314., Omnia Nişasta San. ve Tic. A.Ş. 338., ADM Besin ve Tarım A.Ş. 340., Akyem Adana Yem Yağ Biodizel Tarım ve San. Tic. A.Ş. 342., Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri T.A.Ş. 382., Dioki Petrokimya Sanayi A.Ş. 410., Atlasdenim Tekstil San. ve Tic. A.Ş. 434., Meltem Kimya ve Tekstil San. İth. İhr. ve Tic. A.Ş. 437., Beyteks Tekstil San. ve Tic. A.Ş. 469. sırada yer aldı. Bir firma ise ismini açıklamak istemedi.  Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç listeye giren firma sayısında son iki yıldır yaşanan artışın kendileri için sevindirici olduğunu belirterek, “2020 yılında 10 firma ile temsil edilen, 2021 yılında ise 12 firma ile temsil edilen Adana'mız bu yıl açıklanan 2022-İSO 500 listesinde 14 sanayi firması İSO 500 sıralamasına girdi. 2 yılda toplam 4 yeni sanayi kuruluşumuzun sıralamada yer alması bizim için sevindirici, ama Adana sanayisi için yeterli değil. Adana önümüzdeki dönemde yapımı devam eden ve yeni yatırım alanları ile birlikte bu sayıyı çok daha yukarı çıkartacak potansiyeli barındırıyor. İnşallah önümüzdeki dönemde Adana olarak bu sayıyı çok daha yukarıları çıkartacağız” dedi. İlk 500'de 5 firmanın üst sıralara yükseldiğini, 8 firmanın gerilediğini, 2 firmanın listeye dahil olduğunu belirten Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, "Adanalı sanayiciler olarak en büyük önceliğimiz Türkiye’mizin üretim, ihracat ve istihdamını her zamankinden daha fazla katkı koymaktır. Ülkemiz ve ilimiz ekonomisinin güçlenmesi için her türlü fırsatı değerlendiriyoruz. Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması'nda listeye giren Adana sanayi firmalarımızı tebrik ediyorum.  Yakın gelecekte bölgemiz yapılacak olan yeni yatırımlar ile birlikte ilk 500 arasında yer alan firma sayımızı artıracaktır” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.