TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#zincirleme kaza

İLKHABER-Gazetesi - zincirleme kaza haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, zincirleme kaza haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Katliam gibi kazada tutuklanan sürücü olay sonrasında böyle görüntülenmiş Haber

Katliam gibi kazada tutuklanan sürücü olay sonrasında böyle görüntülenmiş

10 kişiye mezar olan katliam gibi kaza, 28 Aralık Perşembe günü saat 04.50 sıralarında Kuzey Marmara Otoyolu Sakarya geçişi Taşkısığı mevkiinde meydana geldi. Yoğun sisin etkili olduğu bölgede 3’ü otobüs toplam 7 aracın karıştığı kazada 10 kişi hayatını kaybetmiş, 63 kişi de yaralanmıştı. Kaldırıldıkları çeşitli hastanelerde tedavileri tamamlanan 45 yaralı taburcu edilirken, olayın ardından gözaltına alınan 7 sürücüden 3’ü "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep verme" suçuyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sabahın erken saatlerinde meydana gelen ve ortalığın adeta savaş alanına döndüğü kazada tutuklanan tır sürücüsü O.K.’nin olay yerinde cep telefonuyla görüntü çektiği anlar ortaya çıktı. Olay yeri incelemesinde kaza böyle olmuş Ortalığın adeta savaş alanına döndüğü bölgede, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığına görevlendirilen Cumhuriyet savcıları ile Jandarma Olay Yeri İnceleme ekiplerinin incelemeleri sona erdi. Buna göre feci kaza, Hüseyin Kamil Yıldız kontrolündeki hurdaya dönen 48 VJ 236 plakalı hafif ticari aracın, Adana’dan Bulgaristan’a doğru seyir halinde olduğu öğrenilen O.K. yönetimindeki 01 ZT 460 plakalı tıra çarpması ile başladı. Bu kazanın ardından hafif ticari araçtan inen bir kişi ile aracını yol kenarına park ederek yardıma gelen Abidin Talaşlı’ya, mobilya montajı için gittikleri şehirden İstanbul’a dönmekte olan Sedat Değirmenci idaresindeki 34 GOR 839 plakalı kamyonet çarptı. Kayseri-İstanbul seferini yapan H.Ö. kontrolündeki 50 ACU 195 plakalı Metro Turizm’e ait yolcu otobüsü ise kamyonetten inen sürücü Değirmenci ile birlikte yolda bulunan toplam 5 kişiye çarptı. Giresun’daki cenaze töreninden İstanbul’a dönmekte olan ve meydana gelen kazayı görerek duran 34 BC 2318 plakalı otobüse ise arkasından gelen S.S. idaresindeki 34 CYN 109 plakalı yolcu otobüsü çarptı. Zincirleme kazada, 48 VJ 236 plakalı hafif ticari aracın, tıra arkadan çarpması, Metro Turizm’e ait 50 ACU 195 plakalı yolcu otobüsü ile 34 GOR 839 plakalı kamyonetin hız limiti aşımından, diğer 34 CYN 109 plakalı yolcu otobüsünün ise arkadan çarpmadan dolayı kusurlu olduğu ileri sürüldü. Kazaya karışan araçların üzerinden alınan DNA örneklerinin incelemesi ise sürüyor. İki otobüs ve bir tır şoförü tutuklu Öte yandan, Kayseri-İstanbul seferini yapan Metro Turizm'e ait 50 ACU 195 plakalı otobüs şoförü H.Ö., Ankara-İstanbul seferi yapan 34 CYN 109 plakalı otobüs şoförü S.S. ile Adana’dan Bulgaristan’a doğru seyir halinde olan 01 ZT 460 plakalı tırın sürücüsü O.K. jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adli makamlarca ‘taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet verme’ suçuyla tutuklanmıştı.

Kuzey Marmara Otoyolu'nda zincirleme kaza: 11 ölü, 57 yaralı Haber

Kuzey Marmara Otoyolu'nda zincirleme kaza: 11 ölü, 57 yaralı

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya kesiminde 7 aracın karıştığı kazada 11 kişi öldü, 57 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, otoyolun İstanbul yönü Dağdibi mevkisinde aralarında 3 otobüs ve bir tırın da bulunduğu 7 araç henüz belirlenemeyen nedenle zincirleme kaza yaptı. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye jandarma, sağlık, itfaiye, AFAD ve Karayolları ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle otoyolun İstanbul yönünde ulaşım durdu. Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, yaptığı açıklamada, kazada ilk bilgilere göre 11 kişinin hayatını kaybettiğini, 57 kişinin yaralandığını bildirdi. Vali Karadeniz, yaralıların hastanelere naklinin gerçekleştirildiğini ve ekiplerin bölgedeki çalışmasının sürdüğünü belirtti. Ekiplerin, yoğun sisin etkili olduğu bölgede araçları yoldan kaldırma çalışmaları devam ediyor. Öte yandan Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse de bölgeye gelerek inceleme yaptı. Kazayla ilgili 4 cumhuriyet savcısının görevlendirildiği öğrenildi. Kazaya ilişkin soruşturma başlatıldı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, aşırı sis sebebiyle birden çok aracın karıştığı trafik kazasında vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileğinde bulundu. Bakan Tunç, "Kaza ile ilgili olarak Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmış olup bir cumhuriyet başsavcı vekili koordinesinde 3 cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir." ifadelerini kullandı.

En mutlu günleri zehir oldu: Gelin arabası dahil 8 araç birbirine girdi Haber

En mutlu günleri zehir oldu: Gelin arabası dahil 8 araç birbirine girdi

Denizli’de gelin alma sonrası şehir turuna çıkan düğün konvoyunda meydana gelen zincirleme trafik kazasında 5 kişi hafif yaralandı. Gelin arabası dahil 8 aracı birbirine girdiği kaza, güvenlik kameralarına anbean yansıdı. Kaza, Merkezefendi ilçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Hüdai Oral Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; gelin almadan dönen konvoy, eğlencenin yapılacağı salona geçmeden önce şehir turu atmak istedi. En önde kameramanın bulunduğu hafif ticari aracı takip eden konvoy, kırımızı ışığa geldiğinde genç çiftin düğün günü bir anda zehir oldu. Kameramanın bulunduğu hafif ticari araç kırmızı ışıktan son anda geçmeyi başarırken, hemen arkasından gelen otomobil bir anda ani fren yaptı. Gelin arabasının saniyeler önce önüne geçen bu otomobile çarpmasıyla başlayan çarpışma zinciri, konvoydaki 8 aracın domino taşı gibi bir vurmasıyla devam etti. Kazaya karışan araçlardakiler büyük bir panikle kendilerini dışarıya attı. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada hafif yaralanan 5 kişi, ambulanslarla Denizli Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazaya karışan araçların bölgeden uzaklaştırılmasının ardından trafik akışı normal seyrine döndü. Kazaya gelin arabasının önüne geçen aracın neden olduğunu iddia eden görgü tanığı Fatma Arman, “Düğün konvoyu geçiyordu. Yandaki araç bir anda öne geçti ve diğer araçlar arka arkaya çarpıştı. 8 araç vardı, şükür birisine bir şey olmadı. Bu durumdan ne anlamamız gerekiyor, konvoy halindeyken araçların arasında mesafe olması gerektiği ve başka aracın da para almak için araç önüne geçmemesi gerektiğini anlıyoruz. Araçlar gidiyordu, diğer araç bir anda para almak için muhtemelen bir anda önüne kırdı. Şimdi 8 aracın kaza yapmasına sebep oldu” dedi. Kaza anında yaya olarak bölgeden geçmekte olan Mesut Solak ise konvoydaki bir aracın gelin arabasının önünü kesmeye yeltendiğini, sonrasında ise konvoyun bir birine girdiğini öne sürdü. Öte yandan, düğün konvoyundaki 8 aracın birbirine girdiği zincirleme trafik kazası bölgedeki iş yerlerinin güvenlik kameralarına anbean yansıdı. Görüntülerde kameramanın bulunduğu hafif ticari aracın geçtikten sonra arkasından gelen otomobilin ani fren yaptığı ve gelin araması ile diğer araçların birbirine vurduğu anlar yer aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.