TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Hastanemiz yerinde kalsın istiyoruz”

Yüreğir Devlet Hastanesi’nin başka yere taşınacağı yönündeki iddialar sağlık çalışanlarını harekete geçirdi. Hastanelerinin taşınmasını istemeyen Türk Sağlık Sen 1 Nolu Şube üyeleri ve hasta ve hasta yakınları hastane önünde açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2023 18:22
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2023 18:22
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
“Hastanemiz yerinde kalsın istiyoruz”

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Yüreğir Devlet Hastanesi’nin başka yere taşınacağı yönündeki iddialar sağlık çalışanlarını harekete geçirdi. Hastanelerinin taşınmasını istemeyen Türk Sağlık Sen 1 Nolu Şube üyeleri ve hasta ve hasta yakınları hastane önünde açıklama yaptı.

 

Kalabalık kitle adına Türk Sağlık Sen 1 Nolu Şube Başkanı Serkan Oluk hazırlanan metni okudu. Sağlık hizmetlerinin kaliteli, verimli ve sürekli olarak sunulmasının çok önemli olduğunu söyleyen Oluk, “İlimizde de yıkıcı etkilerini yaşadığımız deprem felaketi kamu sağlık hizmetlerinin ve sağlık çalışanlarının önemini  bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Buradaki diğer bir unsurda hiç şüphesiz ki sağlık hizmeti sunulan kurumların sağlamlığı ve güvenilirliği olmuştur” dedi.

 

CAN GÜVENLİĞİ HERŞEYİN ÜZERİNDEDİR

Çalışanın can güvenliğinin her şeyin üzerinde olduğunu aktaran Oluk, “Tabi ki öncelikli dileğimiz tüm hastanelerimizin depreme dayanıklı güvenli hizmet sunulabilecek yeterliliğe sahip olmasıdır. Bunun için yapılacak çalışmaların tüm Türkiye’yi kapsayacak şekilde olmasını arzulamaktayız. Bizim için çalışanın can güvenliği her şeyin üstündedir. Bu amaçla  hepinizin bildiği gibi Bakanlığımız tarafından Depremde hasar gördüğü gerekçesiyle Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesinin Yüreğir Devlet Hastanesi binasına taşınarak hizmete burada devam etmesine karar verilmiştir” diye konuştu. 

 

KARAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Sağlık Bakanlığı’nın Yüreğir Devlet Hastanesi’nin taşınması konusunu tekrar gözden geçirmesi gerektiğini söyleyen Oluk, “Sağlık hizmetlerinin sürekliliği açısından Bakanlık böyle bir düzenleme yapmıştır. Fakat bu gelişmelerin akabinde bilindiği üzere Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi 10.03.2023 tarihi itibariyle acil servis, ameliyathaneler, yataklı servisler ve yoğun bakım üniteleri gibi birçok birimini hizmete açmış olup hasta kabulüne başlamıştır. Hal böyleyken gerek Bakanlığımızın gerek ise İl Sağlık Müdürlüğümüzün Yüreğir Devlet Hastanesinin taşınma konusunu tekrar gözden geçirmelerini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

MADDİ KÜLFET

Balcalı Hastanesini Yüreğir Devlet Hastanesine, Yüreğir Devlet Hastanesini başka bir hastaneye oradakileri ise daha başka bir hastaneye taşımanın oluşacak maddi ve manevi zararların yanı sıra kurumlarda ki sağlık hizmetlerinin sürekliliği ve hizmet sunumunda ki kurumsal hafızaya da zarar vereceğini anlatan Oluk, “Şayet burada kalmanız imkansız denilirse çalışanlarımızın motivasyonu açısından düşünceleri ve istekleri hesaba katılarak farklı alternatifler değerlendirilip çalışanlar mağdur edilmemelidir” ifadelerini kullandı.

 

ÇÖZÜM TALEP EDİYORUZ

Oluk sözlerini şöyle tamamladı;

“Biz Türk Sağlık-Sen Adana şubesi olarak çalışanlarımızın sağlık hizmetini kendi hastanelerinde sürdürebilmelerini ve istemedikleri kurumlara gönderilmemeleri için çözüm yolu bulunmasını talep ediyoruz.  Çözüm yolu bulunurken öncelikle Devletimizin ve Milletimizin menfaatlerini her şeyin üzerinde tuttuğumuzun bilinmesini istemekle beraber, çalışandan yana çalışan odaklı bir tavır ortaya konmasını bekliyoruz. Bu gün burada dile getirdiklerimiz çalışanların iradesi ve isteğidir. Biz onların sesiyiz. Onlardan yana hak ve hukuktan tarafız ve zerre geri adım atmayız. Çalışan her arkadaşımızın içi rahat olsun. Bu haklı mücadelede tüm platformlarda bütün gücümüzle sizlerin yanındayız.”

 

VATANDAŞLAR: YANLIŞTAN DÖNÜLMELİDİR

Oluk’un açıklamasının ardından basın açıklamasına katılan hastane çalışanı doktorlar ve vatandaşlarda söz aldı.  Vatandaşlar, “Biz sürekli bu hastaneyi kullanan bir vatandaşız. Yüreğir Devlet Hastanesi’ni kuruluşundan buyana biliyoruz. Bir hastanenin başka bir yere taşınması maddi külfettir. Bu yanlıştan dönülmelidir” şeklinde konuştular.

 

KARAYANDI:HASTANEMİZİN TAŞINMASINI İSTEMİYORUZ

Doktor Fatih Karayandı ise, hastanelerinin taşınmasını istemediklerini belirtti. Kendisinin 2006 yılından buyana Yüreğir Devlet Hastanesi’nde görev yaptığını söyleyen Karayandı, “Hastaneleri hastane yapan binalar değildir, içindeki insanlardır. Yüreğir Devlet Hastanesi çağımızın en büyük felaketlerinden birisi olan pandemi döneminde hastaların kabul edildiği bir hastaneydi. Burada gördüğünüz tüm arkadaşlar pandemi döneminde canla başla çalışarak, tüm Adanalı hemşehrilerimize hizmet ürettiler. Deprem döneminde de aynı şekilde çalışmalar yürüttük. Özellikle Antakya bölgesinden ilk geldiği ve belki de en çok geldiği hastanelerden birisi oldu hastanemiz. Yüreğir Devlet Hastanesi hem pandemi döneminde, hem de deprem döneminde rüştünü ispatlamış. Çalışanlarıyla ve yönetimiyle birlikte birlikte burada bir hastane olduğunu devletin gücünü burada kanıtlamıştır. Ama şimdi sudan sebeplerden dolayı hastanemiz şartları pekte uygun olmayan başka yere gidecektir. Biz taşınmak istemiyoruz. Alternatiflere açığız. Balcalı Hastanesi gelsin birlikte çalışalım. Buradaki bu heyecanı ve azmi görsünler ve hastanemiz taşınmasın” dedi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.