TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hatalı parklara af yok

Adana Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri engelli park yerleri, durak içi ve çift sıra parklar olmak üzere şehir merkezinde yasak parklara yönelik denetimlerini aralıksız sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2023 17:49
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2023 17:49
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Hatalı parklara af yok

Bayram BULUT

Özel Haber

ADANA (İLKHABER)-Adana Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri engelli park yerleri, durak içi ve çift sıra parklar olmak üzere şehir merkezinde yasak parklara yönelik denetimlerini aralıksız sürüyor.

Adana’da park yasağı olan yerlerde araç park edenler ve engelli araç park yerlerine araç park edenler için kent genelinde denetimler yapılıyor. Yapılan denetimlerde araç sahiplerine cezalar kesiliyor. Ancak yazılan cezalara rağmen sürücülerin duyarsız araç parkları kentte devam ediyor. İşi iyiden iyiye abartan sürücülerinde olduğu görülüyor. Yaya geçitlerine araç park edenler ve yol üzerinde çift sıra park oluşturan sürücülerde sık sık objektiflerimize yansıyor.

YAYA GEÇİTLERİNE BİLE ARAÇLAR PARK EDİLİYOR

Yayaların yaya geçitlerini kullanmalarını engelleyen yaya geçitlerine park etmiş sürücüler yayaların tepkileriyle karşılaşıyor. Şikayet edilmesi durumunda ise araca ceza yazılıp, araç bulunduğu yerden çekici yardımıyla alınıp otoparka çekiliyor. Çift sıra park etmiş araçlar ise trafik akışını olumsuz etkiliyor. Sürücülerin çift sıra park etmelerinin bahanesi ise, “Park edecek yer yok. Nereye park edelim” şeklinde oluyor.

ANINDA MÜDAHALE EDİLİYOR

Trafik polislerinin görmesiyle duruma müdahale ediliyor. Ancak bu durumu alışkanlık haline getiren sürücüler nedeniyle bu durum ile sık sık karşılaşılıyor. Yollarda engelli araçlarının park etmesi için oluşturulan alanları da kullanan bilinçsiz sürücülerin gözünün yaşına bakılmıyor. Bu alanları kullanan duyarsız sürücülere ceza yazılıp, araçları bulundukları yerden çekiliyor.

DENETİMLER SÜRÜYOR

Adana İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri konuyla ilgili sık sık denetimler gerçekleştiriyor. Başta engelli park yerleri, durak içi ve çift sıra parklar olmak üzere şehir merkezinde yasak parklara yönelik denetimlerini aralıksız sürdüren trafik ekipleri gerekli işlemleri bu araçlara uyguluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.