TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hedefe doğru

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2023 18:11
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2023 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Hedefe doğru

Serhat ŞANLI/Ahmet AKDENİZ

ADANA (İLKHABER) – Süper Lig 34. hafta maçında sahasında Fatih Karagümrük’ü 3-2 mağlup ederek son 6 maçta 6 galibiyet alan Adana Demirspor, Avrupa hedefine emin adımlarla ilerliyor.

Geçtiğimiz 2021-2022 sezonunda bir grafik çizen ancak son haftalarda Avrupa hedefini kaçıran mavi-lacivertliler, bu sezon daha iyi performansıyla dikkat çekiyor. Adana Demirspor geride kalan 32 maçlık periyotta 63 puanla 4. sırada yer alırken, en yakın rakibi Başakşehir ile arasında 11 puan fark bulunuyor.

Mavi-lacivertli ekip geçtiğimiz 2021-2022 sezonunda 32 haftalık periyotta 52 puanla 5. sırada yer almış, sonrasında ise sadece son hafta Göztepe karşısında galip gelmişti ve Avrupa hedefine ulaşamamıştı.

Montella yönetiminde bu sezon başka bir kimliğe bürünen Adana Demirspor, kulüp tarihinin de rekorlarını bir bir kırarken, kalan 4 haftaya daha moralli giriyor. Geride kalan haftada Fatih Karagümrük galibiyetiyle lig tarihinde ilk kez 6 maçta 5 galibiyet elde eden Adana ekibi, Avrupa hedefi yolunda önemli bir adımı daha geride bırakmasının yanında evinde namağlup serisi 17 maç..

Tüm bunlarla beraber Adana ekibi, evinde de ligde namağlup tek ekip olarak dikkat çekiyor. Mavi-lacivertliler, Montella ile evinde tam 17 maçtır yenilgi yüzü görmedi. Bu aynı zamanda kulüp tarihinin de rekoru olarak öne çıkıyor.

Evinde namağlup olmasının yanında bu sezon topladığı 40 puanla lider olan Adana Demirspor, evinde en az gol (12) yiyen ekip olarak da dikkat çekiyor. Ayrıca evince en yüksek averaja (31) en yakın rakibine 8 fark atan Adana ekibi, evinde en çok gol (43) atan takım..

Adana Demirspor, iç sahada çıktığı 17 maçta 13 galibiyet, 4 beraberlik ile tam 43 puan topladı. Evinde hiç yenilgi yüzü görmedi.

Avrupa hedefine ulaşması için kalan 4 maçta sadece 2 puan alması yeterli olacak. Çünkü kendisinden bir altta bulunan Medipol Başakşehir ile 11 puan fark bulunuyor. Alacağı 2 puan veya rakibin 2 puan kaybetmesi ve Fenerbahçe’nin ziraat Türkiye kupasını alması durumunda Adana Demirspor doğrudan Avrupa kupalarına katılacak.

Bu hafta kendi sahasında Beşiktaş ile karşılaşacak olan Adana ekibi, 36. haftada İstanbul deplasmanına, 37. Hafta yine kendi evinde Medipol Başakşehir ve son hafta maçında ise Ankaragücü deplasmanına çıkacak.

adss (5)-2

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.