TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hem eğlenip, hem trafik kurallarını öğrendiler

Türkiye'nin birçok ilini gezen Emniyet Genel Müdürlüğüne ait "Mobil Trafik Eğitim Tır"ı Adana’da 735 öğrenciye hem pratik, hem uygulamalı trafik eğitimi verdi. Öğrenciler, bu eğitimlerde hem eğlendi, hem öğrendi.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2022 18:33
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2022 11:36
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Hem eğlenip, hem trafik kurallarını öğrendiler

Bayram BULUT

 Özel Haber

 

ADANA (İLKHABER)- Türkiye'nin birçok ilini gezen Emniyet Genel Müdürlüğüne ait "Mobil Trafik Eğitim Tır"ı Adana’da 735 öğrenciye hem pratik, hem uygulamalı trafik eğitimi verdi. Öğrenciler, bu eğitimlerde hem eğlendi, hem öğrendi.

 

Türkiye'nin birçok ilini gezen İl İşleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğüne ait "Mobil Trafik Eğitim Tır"ı Adana’ya gelerek kentte öğrencilere uygulamalı ve teorik trafik eğitimi verdi.  Emniyet Genel Müdürlüğüne ait "Mobil Trafik Eğitim Tır"ının durağı bu kez Adana oldu.  Eğitim Tır”ı 21 ve 22 Kasım tarihlerinde kente gelerek 3 ilçede bulunan toplam 5 okul ve köy okullarının öğrencileri ile buluştu.

 

UYGULAMALI VE TEORİK EĞİTİMLER

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü koordinesinde  Yüreğir İlçesi’nde bulunan Semarkant İlkokulu’nda 310 öğrenci, Koza İlkokulu’nda 38 öğrenci, Yeşilbağlar İlkokulu’nda ise 27 öğrenci "Mobil Trafik Eğitim Tır"ının terorik ve uygulamalı eğitimlerine  katıldı.

 

KÖY OKULLARI ÖĞRENCİLERİ DAVET EDİLDİ

Sarıçam İlçesi’nde ise Erdoğan Şahin İlkokulu’nda 120 öğrenci, Çukurova İlçesi’nde bulunan Ayşe Atıl İlkokulu’nda ise 240 öğrenci "Mobil Trafik Eğitim Tır"ının eğitimlerine katıldı. Köy okullarında ki öğrenciler de etkinliğe davet edildi. Emniyet Müdürlüğü’ne ait araçlarla öğrenciler eğitim gören okullara getirildi.

 

TOPLAM 735 ÖĞRENCİYE ULAŞILDI

Toplam 735 öğrencinin buluştuğu "Mobil Trafik Eğitim Tır"ında ki trafik eğitimlerinde öğrenciler hem eğlendi, hem de trafikte nasıl davranacaklarını öğrendi. Okulların bahçelerine giden "Mobil Trafik Eğitim Tır"ında Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri öğrencilerle tek tek ilgilendi. "Mobil Trafik Eğitim Tır"ı içerisinde eğitimlerini gören öğrenciler, kafalarına takılan soruları polis ağabey ve ablalarına sordu.

 

EĞİTİM PARKURUNDA PRATİK EĞİTİM

Trafikte bilinçli bir nesil yetişesi amaçlanan eğitimlerde ayrıca öğrenciler için hazırlanan dört tekerlekli ATV benzeri pedallı araçlarla trafikte pratik eğitimler yaptı. Sürücü koltuğuna oturan minikler, hazırlanan eğitim parkurunda ki trafik ışıklarına, yaya geçitlerine ve diğer trafik kurallarına uymaları konusunda pratik eğitimlerini yaptı.

 

KURALLARI UYGULAMALI ÖĞRENDİLER

Yayalara öncelik verilmesi konusunda hasiyetle yaklaşılan eğitimlerde, trafik kurallarına uyulmasına da vurgu yapıldı. Trafik ışıklarının öneminin anlatıldığı pratik eğitimlerde direksiyon başına geçen öğrenciler başarıyla eğitimlerini tamamladı. Trafik ışıklarında duran, yayalara yol veren, trafik kurallarına riayet eden sürücüler olacaklarını söyleyen öğrenciler, eğitimler için polis ağabey ve ablalarına teşekkür etti.

 

ÖĞRENCİLER HEM EĞLENDİ, HEM ÖĞRENDİ

Hem eğlenip, hem trafik kurallarını öğrenen öğrenciler, güzel vakit geçirmelerinin ardından "Mobil Trafik Eğitim Tır"ını mutlu bir şekilde uğurladı.

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.