TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Her telden dillerdeki nağmeler

Faik Kasapoğlu yönetimindeki Öğretmenler Korosu; 40.yıl konseriyle Adanalıların huzuruna çıkıyor

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2022 18:25
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2022 18:25
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Her telden dillerdeki nağmeler

ADANA(İLKHABER)-Kuruculuğunu yaptığı Adana Öğretmenler Korosu ile TRT’de dört kez yaptığı programlarla geniş bir izleyici kitlesine hitap eden Faik Kasapoğlu;   Avni Anıl, Zekai Tunca, Alaeddin Yavaşça, Erol Sayan, Ali Şenozan, Kenan Günel konserleriyle Adanalıları buluşturmuştu.

29 Ekim ve 19 Mayıs bayramlarında geleneksel gençlik orkestraları ile müzik şölenleri veren, Altın Koza etkinliklerinde konserler yöneten Faik Kasapoğlu, “Her telden dillerdeki nağmeler 40.Yıl Konseri”yle, bir kez daha Adanalı sanatseverlerle buluşacak.

Adana Öğretmenler Korosu Şefi Kasapoğlu tüm Adanalı sanatseverleri Adana Büyükşehir Belediyesi Konser Salonu’nda bugün saat 20.00’de yapılacak konsere davet etti. ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde konuyla ilgili basın toplantısı yapan Kasapoğlu, geride kalan 40 yıllık süreçte bir çok sosyal ve kültürel etkinlik içerisinde yer aldıklarını belirterek; “Her telden dillerdeki nağmeler 40. yıl Konseri”nde bir kez daha Adanalılar’ın huzuruna çıkmanın heyecanını yaşadığını ifade etti.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Akköse’yi konsere davet eden Kasapoğlu; müzik yaşamıyla ilgili bilgi verdi. Başkan Cafer Esendemir de Kasapoğlu’na başarılar diledi.

‘EŞ DURUMUNDAN ADANA’YA GELDİ’

Askerlik sonrası eş durumundan dolayı Adana Ziyapaşa Ortaokulu’na tayin olan Kasapoğlu,  Özel Yeni Lise’de müzik öğretmenliği, 1981 yılında Çukurova Üniversitesi’nde de 1 yıl süreyle öğretim üyeliği yaptı.

Kasapoğlu, üniversitede öğrencilerle “YURDUMUZDA MÜZİK” konulu program uygulayarak TSM ve THM konserleri verdi, Adana Anadolu Lisesi’nde 17 yıl aralıksız görev yaptı,  daha sonra 9 yıl süreyle de BİLFEN Okulları’nda bölüm başkanlığı görevinde bulundu.

1985 yılında Adana Belediyesi Konservatuarı kuruluş üyeleri arasında bulunan ve zamanın sanat yönetmeni Avni Anıl’la çalışma imkanı bulan Kasapoğlu;  2002 yılında Çukurova TV’de “Müzik Yolcuları”  programının yapımcılığını ve sunuculuğu yaparken. Adana’da faaliyet gösteren musiki derneklerinin ve koroların çalışmalarını ve konserlerden seçtiği yetenekli solistlerden oluşan çalışmasıyla “Bizden Sesler” programı etkinliğiyle Adana’daki musikinin tanınmasında önemli rol oynadı.

Cumhuriyetimizin 75. kuruluş yılı etkinliklerinde 500 kişilik Cumhuriyet Korosu’nu kurup Belediye Bandosu eşliğinde yönetti.

1982 yılında Adana ÖĞRETMENLER KOROSU’nu kuran Faik Kasapoğlu, o günden günümüze kadar koronun hocalığını ve şefliğini yürüttüğünü belirterek; amacının Türk Sanat Müziği’ne hizmet etmek, müzikseverlere musikimizin güzel eserlerini hatırlatmak, gençlere öz müziğimizi tanıtıp sevdirmek olduğunu, konserlerde Türk Müziği’nde isim yapmış sanatçıları Adanalılar’la buluşturmayı ilke edindiğini söyledi.

TÜRKİYE’NİN EN ESKİ KOROLARINDAN ÖĞRETMENLER KOROSU

Türkiye’de kurulan ve bugüne kadar 37 yıldır devamlılığı aynı isim ve şefle ilk ve tek ÖĞRETMENLER KOROSU olma özelliğini taşıyan koro; Adana ve çevresinde verdiği konserlerin yanı sıra TRT televizyonlarında birçok defa bant ve görüntü kaydı yapmış olup çekilen konserler değişik kanallarda yayınlandı.

2017 de KIBRIS SANAT MERKEZİ ile konser veren Öğretmenler Korosu;  Kardeş Korolar adı verilen bir oluşumla 2017 yılında SAMSUN SANAT MERKEZİ TSM Korosu ile Bafra’da ve 2018 yılında DEÇEMKO VAKFI AYŞE TAŞ TSM Korosu ile Ankara’da ortaklaşa konserler düzenledi.

Öğretmenler Korosu; Adana Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün verdiği tüm görevleri başarıyla sürdürürken yardım amaçlı konserler de veriyor.

Çoğunluğu öğretmen olan ve bunun yanı sıra Adana Öğretmenler Korosu Koruma ve Yaşatma Derneği üyelerinin özverili çalışmaları, özel ve resmi kurum ve kuruluşların yetkililerinin verdikleri destekle bugünlere gelmiştir. (Koro; 2008 yılında TRT 4’de yayınlanan Amatör Korolar Programı’nda en iyi koro seçildi.)

Adana Öğretmenler Korosu; geleneksel hale getirdiği “24 Kasım Öğretmenler Günü “Konserleri Adana’nın Kurtuluşu “5 Ocak Konserleri” ,”19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı“ konserleri ile sanatsever Adanalılara verdiği konserlerde büyük beğeni topladı. Konserlerde Türk Müziğinde isim yapmış sanatçıları Adanalılarla buluşturmayı ilke edinen Öğretmenler Korosu;  20 Nisan 2019 da Yalova Turizm Haftası etkinliklerinde Yalova Türk Musiki’sinin davetlisi olarak Kardeş Korolar konseptinde 18 Mayıs 2019‘da ADANA’da konser verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.