TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Herkes Oturup Dans Edecek

Zumba Eğitmeni Erol Güncek Artı Eğitim Gönüllüleri Derneği ile büyük bir projeyi hayata geçiriyor

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2017 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2017 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Herkes Oturup Dans Edecek

 

14 Ekim’de İstasyon Meydanı’nda büyük bir proje hayata geçiyor. Zumba Eğitmeni Erol Güncek ve Artı Eğitim Gönüllüleri Derneği üyeleri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında yüzlerce engelli ve yaşlı bireyle birlikte dans edecek. Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından katılımcıların da dahil olacağı projede engelli bireylerle birlikte engelli olmayan bireyler de sandalyeye oturarak dans edecek. Projenin adı da buradan geliyor zaten: “Otur ve Dans Et”

RÖPORTAJ: MURAT YILDIRIM

Seni biraz tanıyabilir miyiz?

28 Yaşında Adana doğumluyum. Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü Mezunuyum. Uzun yıllardır dans ve sporla ilgileniyorum.ve uzun bir süredir de antrenörlük yapıyorum. Özel olarak kişilerin yaşam koçluğunu yapıyorum.

14 Ekim’de gerçekleştireceğin organizasyon hakkında bilgi verir misin?

14 Ekim'de gerçekleştirmek istediğimiz proje Türkiye’de daha önce benzeri olmamış bir farkındalık projesi. Genelde yapılan organizasyonlarda hep bizler engelli ve yaşlı büyüklerimiz için dans ettik. Ama bu sefer neden onlar da bizimle dans etmesin diye sordum kendime ve bu projeyi hayal ettim. Oturdukları yerden üst vücut hareketlerini kullanarak müzikle uyum halinde hareket edecekler ve hem dans edebildiklerini hissedecekler hem de bizler gibi onlar da mutlu ve motive olacaklar. 

Bu organizasyona kimlerin katılımını bekliyorsun? Yaklaşık kaç kişilik bir gösteri olacak?

Bu organizasyona öncelikle özel bireyler ve yaşlı bireylerimizin katılmasını istiyorum. Çünkü asıl ortamı güzelleştiren onlar olacak. Sonra tabi ki zumba severler ve dansı seven içinde duyarlılık duygusu fazla olan herkesin katılmasını istiyorum. Herkes dans ederse daha çok ses getiririz diye düşünüyorum.

Organizasyona Adana dışından ya da farklı ülkelerden de misafirler gelecek sanırım. Bu konu hakkında bilgi verir misin?

Beni mutlu eden konu biraz da bu aslında. Çünkü projenin hayalini anlattığım herkes en az benim kadar heyecanlandı. Sevgili Zumba ve Dans Eğitmeni arkadaşları ile görüştüm ve onları Adana'ya davet ettim. Hepsi ikiletmeden bu heyecana ortak olmak istedi. Bir kez daha el ele anlamı büyük bir projeyi onlarla birlikte hayata geçirme gerçekten gurur ve mutluluk verici benim için.

Bu kadar fazla sayıda kişiye dans öğretmek zor olsa gerek. Bunu nasıl başaracaksın?

Aslında o kalabalığın çok çok güzel dans etmesi söz konusu değil amaç sadece bize uyum sağlamaları. Onların da gerçekten kendilerinin bile şaşıracağı şekilde dans etmelerini sağlamak da bizim işimiz. Öyle diyeyim.

Organizasyonuna hangi dernek ya da kurumlar destek oluyor?

Bu organizasyonun üstesinden tabi ki tek başıma gelemezdim. Hayalini kurduğum bu projeyi üyesi olduğum Artı Eğitim Gönüllüleri Derneği’ne anlattım herkes gibi onlar da heyecanla beni dinlediler ve güzel bir ekip olarak bu işe onlar da destek el uzattılar. Bu proje derneğimizin Türkiye'de ses getireceği bir proje olacak. Buna tüm kalbimizle inanıyoruz.

Sen de Artı Eğitim Gönüllüleri Derneği üyesisin. Bu derneğe katılış amacın neydi, ne tür faaliyetlerini üstleniyorsun derneğin?

Bu derneğe katılış amacım gerçekten derneğin yaptığı özverili çalışmalar içerisinde olabilmekti. O maneviyat duygusunu ekip ruhunu yaşayabilmekti. Sağolsunlar beni kırmadılar ve aralarına aldılar. Buradan yine teşekkürlerimi iletiyorum hepsine. Dernekteki rolüm biraz daha renk katmak diyebilirim. Dans ve Spor Eğitmeni olduğum için sahnede ve sahne arkasında ekibe ve seyircilere biraz daha enerji vermek diyebilirim.

Şimdiye kadar birçok organizasyona imza attın. Bunlardan bahseder misin?

Adana'da gerçekten ses getiren projeleri gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Öncesinde Adana'da bu tarz şeyler hiç tutmaz diyen insanları şaşırttık. 1.ve 2. Akdeniz Zumba Festivalleri, Dans organizasyonları , sosyal sorumluluk projeleri, ve tabi ki 14 Ekim’deki Otur ve Dans Et projesi ; bunların hepsi hayaldi belki ama gerçek oldu. Yeni fikirler üretmeme beni iten güzel şeyler oldu. Daha birçok proje için hayal kuruyorum. Hayal kurmak beni sanki her geçen güm yeniliyor gibi. Bu yüzden bunu yapmaktan hiç vazgeçmiyorum vazgeçmedikçe de ürettiğim şeyler gerçekleşiyor ve ben mutlu oluyorum. 

Bundan sonraki hedeflerin nelerdir?

Bundan sonraki hedefim şu ana kadar yaptıklarımı her sene bir festival gibi tekrarlamak ve üzerlerine yenilerini eklemek. Diğer bir isteğim ise Huzurevlerinde Rehabilitasyon merkezlerinde gerçekten dansı sporu görebilmek. Siz de benim gibi hayal edin bir düşünün yaşlı bireylerin dans edip gülümsediğini veya tekerlekli sandalyede oturan bir bireyin hayata dansla sporla tutunduğunu. Heyecan verici değil mi? İşte bundan sonraki isteğim bu. Herkes duyarlı olsun ve herkes bir insan için karşılık beklemeksizin SEVGİ göstersin. Son olarak Dansla kalın diyorum...

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.