TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hindistan’da 2.200'den fazla kişinin bulunduğu üç tren, en ölümcül kazalarından birine karıştı

Hindistan’ın Odisha Eyaletinde, içinde 2.200'den fazla kişinin bulunduğu üç tren,en ölümcül ten kazalarından birine karıştı.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2023 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2023 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Hindistan’da 2.200'den fazla kişinin bulunduğu üç tren, en ölümcül kazalarından birine karıştı

Emre Ekici

(İLKHABER)- Cuma günü doğu Hindistan'da meydana gelen bir tren kazası, 270'den fazla kişinin ölümüne ve ülkenin yirmi yıl içindeki en kötü demiryolu felaketi oldu. 

Hükümetin ilk raporuna göre, iki yolcu treni Cuma günü yerel saatle 19.00 sıralarında Odisha Eyaleti'nin Balasore Bölgesi'nde bir tanesinin sabit bir yük trenine tam hızla çarparak raydan çıkmasının ardından çarpıştı. Eyalet hükümetine göre Pazar günü en az 275 kişi öldü ve bir yetkilinin bazı kurbanların iki kez sayıldığını söylemesinin ardından daha önceki 288 ölü sayısını revize etti. 700'den fazla yolcu yaralandı - 56'sı "ağır" yaralandı.

Yetkililer, bir ön değerlendirmede, kazanın iki yolcu treninden ilkinin tam hızla rölantide çalışan yük trenine çarpmasıyla başladığını ve ardından raydan çıktığını söylediler. Ters istikametten seyreden ikinci bir yolcu treni daha sonra yerinden çıkan bazı vagonlara çarptı. Yetkililer olası neden olarak sinyal sorunlarına odaklanıyorlar.

Demiryolu yetkililerine göre, yolcu trenlerinde toplam 2.200'den fazla yolcu vardı ve felakette en az 23 vagon raydan çıktı.

Olaydan sonra Yeni Delhi'nin birinci sınıf metro sistemini tasarlamakla tanınan Suresh Prabhu, Eylül 2017'de beri görev yaptığı pozisyondan istifa etmesi için baskı yaptı. Ayrıca bazı muhalif siyasetçiler demiryolu bakanı Bay Vaishnaw'ın istifasını talep etmeye başladılar bile.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.