TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İş yeri kira gelirlerine uygulanan vergiye düzenleme talebi

Aralarında Adana’nın da bulunduğu Türkiye de yer alan emlak meslek odaları başkanları ortak açıklama yaparak iş yeri kira gelirlerine uygulanan vergiye düzenleme getirilmesini istedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2022 18:32
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2022 18:32
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
İş yeri kira gelirlerine uygulanan vergiye düzenleme talebi

Bayram BULUT – Selma ATAŞ

 ADANA (İLKHABER)-Aralarında Adana’nın da bulunduğu Türkiye de yer alan emlak meslek odaları başkanları ortak açıklama yaparak iş yeri kira gelirlerine uygulanan vergiye düzenleme getirilmesini istedi.

 

Türkiye genelindeki ortak açıklamayı kendi bölgesinde Adana Emlakçılar Odası Başkanı Ülkü Uçar, basın mensuplarıyla paylaştı. Uçar, iş yerlerinde kira artışlarının  aşırı yüksek olduğunu belirtti. Emlak sektöründe yer alan meslek odaları başkanları olarak ortak bir metin çerçevesinde birleştiklerini dile getiren Başkan Uçar, birleşilen ortak metni şöyle aktardı;

 

“Konutlarda ve işyerlerinde bilindiği üzere yıllık TÜFE ortalamasının her ay devlet istatistik enstitüsü tarafından belirlenmekteydi. Daha sonra konutlarda söz konusu düzenleme ile dar gelirliyi korumak ve ev sahibinin baskısı altında kalmamasını sağlamak amacıyla yasal bir üst sınır belirlenmiş idi.

​Benzeri uygulamaların işyerleri içinde uygulanması, benzer bir sınırın işyerlerine de getirilmesi, mülk sahiplerinin mağdur olmamaları, kiracılarla karşı karşıya gelmemeleri için, kira gelirlerine uygulanan vergiye düzenleme getirilmesi önem arz etmektedir.​Kira perakende sektörü için en önemli maliyet kalemlerindendir. Her türlü mal ve hizmetin maliyetindeki artışta er veya geç fiyatlara yansımaktadır. Dolayısıyla enflasyon artmaktadır. ​Meslek Odaları olarak bu konuda işyerleri içinde bir düzenlemenin getirilmesi talebimizin değerlendirilmesi hususunu saygılarımızla arz ederiz.”

 

Başkan Ülkü Uçar bu ortak metnin, Adana’nın da aralarında olduğu  Ankara Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Akçam​​, İstanbul Umum Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Odası Başkanı Nizamettin Aşa​​, Bursa Emlak Müşavirleri   Odası Başkanı  Erdal Çelebi​​, Samsun Emlak Komisyonu Odası Başkanı Mevlüt Oral​​​, Sakarya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Erol Maden, Kocaeli Emlakçılar Esnaf  Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu, Antalya Emlaçılar Esnaf Odası Başkanı İsmail Çağlar, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz tarafında hazırlandığını dile getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.