TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsveç’te Kur’an yakılması protesto edildi

Adana’da Kur’an Nesli Platformu üyeleri Kuran-ı Kerim’e İsveç’te yapılan alçakça saldırıyı protesto etti

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2023 17:57
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2023 17:57
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
İsveç’te Kur’an yakılması protesto edildi

Ahmet Akdeniz- Mehmet Şükrü Köseoğlu

ADANA (İLKHABER)-Adana’da Kur’an Nesli Platformu üyeleri Kuran-ı Kerim’e İsveç’te yapılan alçakça saldırıyı protesto etti

Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakmasına  tepkiler sürüyor. Ellerine Kuran-ı Kerim alan yaşlı, genç ve çocuklardan oluşan kalabalık kitle 5 Ocak Meydanı’nda yapılan saldırıyı kınadı.  Adana Kur’an Nesli Platformu Sözcüsü Orhan Erkuş, burada yaptığı konuşmada tarih boyunca İslam dinine ve onun aziz şiarlarına karşı saldırılarda bulunulduğunu söyleyen Erkuş, bu eylemler düşmanlıkta azgınca ileri giden güruhlar tarafından Müslümanları hem tahrik hem de tahkir etmek amacıyla çeşitli organizasyonlar ve mizansenlerle gerçekleştirildiğini anlattı.

Bu alçakça organizasyonların sonuncusunun ise  İsveç’te sergilendiğini belirten Erkuş, “Kendilerini dünyaya insan hakları savunucusu, hümanizmin azizleri, demokrasi havarisi olarak pazarlayan ve modern, çağdaş hayat nizamının temsilcileri olduklarını iddia eden ülkenin, böylesi çağdışı, bağnaz, inanç özgürlüğüne düşmanca bir eyleme ev sahipliği yapması Batı’nın değerlerinin ne derece kof olduğuna delalet etmektedir. Söz konusu alçak eylemi “Fikir Özgürlüğü, Düşünce Hürriyeti” adı altında sahiplenen İsveç hükümetinin de bu alçaklığa çanak tutması ve bir bakıma zımnen desteklemesi, Batı’nın tıynetini bir kez daha ortaya koymuştur” dedi.

Kur’an-ı Kerim’e sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Erkuş, “Öyle İslam fertlerine sahibiz ki, Kuran’a yapılan saldırıya her yerde her anda dimdik karşı durabiliyoruz.  Sedamızı öyle bir yükseltiyoruz ki eylemi yapan kafirin ve onun tasmasını elinde tutan sahiplerinin kalplerini titretebiliyoruz. Bu anlamda İslam ülkelerine ve bu ülkelerde yaşayan tüm Müslümanlara çok büyük görevler düşmektedir.  Kuran’a dünden daha fazla sahip çıkmalıyız. Onu daha iyi okumalı ve daha iyi anlamalıyız. İnsanlar arasında onu daha fazla yaymalıyız ki İslam düşmanlarının ulaşmaya çalıştığı amaçlarını akim bırakabilelim. Öyle bir çalışmalısınız ki Kuran yakma eylemini gerçekleştiren azgınlar yaptıklarına pişman olmalı, Kuran’ın deyimiyle kinlerinden gebermelidirler” diye konuştu.

Erkuş sözlerini şöyle tamamladı;

“O halde bu vesileyle buradan çağrıda bulunmak istiyoruz.  Ey İslam ümmeti ve bu ümmetin nadide mensupları, çağrımız sizedir. Tefrikaya dönüşen fikirlerden arının, çatışmaya götüren ifrat ve tefriti terk edin, kardeşliğimizi bozan mülahazalardan vazgeçin ve artık vahdeti sağlayın.  Sizler tek yumruk, tek bilek, tek güç olduktan sonra dünya dahi karşınızda duramaz. Artık silkelenin ve kendinize gelin. Sinenizde atıl durumda bıraktığınız gücün farkına varın.  Bu olayları bir fırsat bilin ve milat kabul edin. Her şeyi bir kenara bırakarak Kuran’ın etrafında birleşin. Umut sizdedir.”

Açıklamaya katılan Memur Sen Adana İl Temsilcisi Mehmet Sezer ve HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir’de birer konuşma yaptı.  Açıklamada Kur’an okundu.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.