TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER SAKARYA’DA VATANDAŞLARA SESLENDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik mitinglerine Mansur Yavaş ile birlikte Sakarya'da devam etti.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2023 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2023 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER SAKARYA’DA VATANDAŞLARA SESLENDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik mitinglerine Mansur Yavaş ile birlikte Sakarya'da devam etti.

Akşener, kendisini karşılayan coşkulu kalabalığa‘’Gaffar Okkan’ın hemşerileri nasılsınız?’’ sözleriyle konuşmasına başladı.

 2019 yerel seçimlerinde Mansur Yavaş’a yönelik iftiraları hatırlatarak konuşmasına devam eden Akşener; ‘’Mansur Yavaş seçilirse ‘bütün su saatlerini pkklılar okuyacak’ dedin. Okudu mu? Hayır. ‘Sosyal yardımlar kesilecek’ dedin. Kesildi mi? Hayır. Vatan evlatları işe girdi mi? Girdi. Sadece Sayın Mansur Yavaş’ın Ankara çiftçilerine kazandırdığı para ne biliyor musunuz? 4,5 milyar lira. Ama bir jeliboncu arkadaş var Ankara’da. Okşan da mı var?’’ dedi.

Kendisine yönelik ‘’pkklı’’ iftiralarına ilişkin konuşan Akşener; ‘’Eğer ben pkklıysam ne iş yapıyorsunuz kardeşim siz? Devletimin şerefli Türk polisleri beni koruyor. Yani İçişleri Bakanı olduğum için koruyor. Ve o şerefli Türk polislerine beni korutturuyorsunuz, aynı zamanda bana ‘pkklı’ diyorsunuz. Ciddiyetsiz herifler. Gereğini yapsanıza. Şimdi ama çok büyük bir üzüntüm var.Terörle mücadele şartlarını ciddiyetsiz hâle getirdi bunlar. O kadar rahat fetöcü, o kadar rahat pkklı diye diye pkklı olmanın sıradan bir iş olduğu hâline getirdiler.’’dedi.

14 Mayıs seçimlerini kazanmalarıyla birlikte gerçekleştirecekleri vaatlerini anlatan Akşener; ‘’Hemen 100 bin öğretmen atayacağız. Bütün köy okullarınıaçacağız. Ziraat mühendisi ve veteriner tayin edeceğiz. Staj ve çıraklık mağdurlarını öğrendik, programın içine aldık.Çözüyoruz merak etmeyin. Özel okul öğretmeni köle değil elbette.Ama devletin içinde de köleler var.Hepsini toptan düzelteceğiz. Bir ay içinde 100.000, daha sonra da 150.000 öğretmeni atayacağız.Öğretmenin sözleşmelisi, ücretlisi olamaz.Öğretmen öğretmendir.’’ diye konuştu.

’’BİR OY KEMAL’E, BİR OY MERAL’E VAR MIYIZ?’’

Sakarya mitingi 7 Mayıs 2023 (9)

Akşener konuşması esnasında, Sakaryalı vatandaşlardan; ‘’Bir oy Kemal’e, bir oy Meral’e var mıyız? E zaten bitiriyoruz bu işi.’’ diyerek söz aldı.

‘’EMEKLİLERİMİZİN BAYRAM İKRAMİYELERİ 15.000 TL OLACAK’’

Millet İttifakı olarak Kurban Bayramı’na yönelik emekli ikramiyelerini açıklayan Akşener; ‘’Emeklilerimizin bayram ikramiyeleri 15.000 TL olacak. Yetim dul ve yetim maaşlarını da onların yanına çekeceğiz yani o başka o başka olmayacak.’’ diye konuştu.
‘’ŞEHİT YAKININI İSTER DEVLET İSTER ÖZEL PARAYLA TEDAVİ EDEMEZSİNİZ AYIPTIR, GÜNAHTIR!’’

Şehit Aileleri Derneği Başkanının taleplerini anlatan Akşener, 14 Mayıs’ın ardından iktidar olmalarıyla birlikte gerçekleştireceklerinin sözünü vererek; ‘’Şehit anne ve babanın maaşları ayrı ayrı asgari ücrete çıkarılsın diyor.Gerçekten bunu anında yerine getireceğiz, huzurunuzda söz veriyorum. Engelli araç alımlarında 104bin TL olan araç alım sınırının kaldırılmasını istiyorlar.Hay hay. Şehit yakınınıister devlet ister özelparayla tedavi edemezsiniz ayıptır, günahtır ya. Evladını vermiş evladını. Gazi de kendini vermiş daha ne olsun?’’ dedi.

‘’İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’Nİ MUTLAKA HAYATA GEÇİRECEĞİZ’’
Akşener, konuşmasına; ‘’Bütün haksızlıkları gidereceğimiz, hukukun üstünlüğünü sağlayacağımız, yargıyı bağımsız hâle getireceğimiz ve demokrasiyi tam uygulayacağımız, İstanbul Sözleşmesi’ni de mutlaka hayata geçireceğimiz yani sırf bunun için öldüler ya erkek erkeğe evliliğe kadar gitti iş.’’sözleriyle devam etti.

‘’CENABIHAK SAYIN KILIÇDAROĞLU BAŞTA OLMAK ÜZERE HİÇBİRİNİZİ HEM KENDİ HUZURUNDA HEM DE SİZİN KARŞINIZDA MAHCUP ETMESİN’’

Akşener, konuşmasının sonunda Kemal Kılıçdaroğlu’nun 13. Cumhurbaşkanı, kendisinin de başbakan olacağına işret ederek; ‘’Cenabıhak sayın Kılıçdaroğlu başta olmak üzere hiçbirinizi hem kendi huzurunda hem de sizin karşınızda mahcup etmesin. Cenabıhak bugünküler gibi eğer israf edeceksek, hırsızlık yapacaksak, kul hakkına gireceksek hepimizin canını alsın inşallah!’’ diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.