TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de muhteşem ‘Mardin’ düğünü

İzmir’de yaşayan Mardinliler, Mardinli İş İnsanı Abdürrahim Baday’ın kızı Lebriz Baday ve Fevzi Yalçın’ın oğlu Ferhat Fuat Yalçın’ın düğününde bir araya geldi. Sanatçı Mahmut Tuncer’in sahne aldığı düğünde genç çift dünya evine girmenin mutluluğunu yaşadı.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2021 18:17
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2021 18:17
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
İzmir’de muhteşem  ‘Mardin’ düğünü

HABER MERKEZİ - İzmir’de yaşayan Mardinliler, Mardinli İş İnsanı Abdürrahim Baday’ın kızı Lebriz Baday  ve Fevzi Yalçın’ın oğlu Ferhat Fuat Yalçın’ın düğününde bir araya geldi. Sanatçı Mahmut Tuncer’in sahne aldığı düğünde genç çift dünya evine girmenin mutluluğunu yaşadı

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Mardinli İş İnsanı Abdürrahim Baday’ın kızı Avukat Lebriz Baday ile Mardinli İş İnsanı Fevzi Yalçın’ın Ekonomist oğlu Ferhat Fuat Yalçın Balçova Kaya Termal Otel’de düzenlenen muhteşem düğünle hayatlarını birleştirdi. Düğüne Narlıdere Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Ankara Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş, İzmir Mardinliler Eğitim Kültür, Dayanışma ve Kalkınma Vakfı (MARVAK) Başkanı Rasim Kahraman, İzmir Mardinliler Federasyonu (İMAF) Başkanı Ahmet Tunç, İzmir Mardinliler Düşünce Platformu Başkanı Şehmus Alptekin, Anadolu Birliği Onursal Başkanı ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Üyesi Koçali Al, İş İnsanı Emin Değer, İş İnsanı Azat Yeşil, çok sayıda sivil toplum kuruluşu (STK) ve derneklerin başkanları ile davetliler katıldı.

ERKEK TARAFI DA KIZ TARAFI DA MARDİNLİ

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’in nikahı kıydığı törende konuklar Sanatçı Mahmut Tuncer’in türküleri ile genç çiftin mutluluğuna ortak oldu. Genç çiftin nikah şahitliklerini ise Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş, İzmir Mardinliler Federasyonu Başkanı Ahmet Tunç, Narlıdere Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Suzan Bervari, Erdal Eğitim, Koçali Al, Azat Yeşil, Emin Değer ve Süleyman Çelik yaptı.

Nikah töreninde Narlıdere Kaymakamı Suat Dervişoğlu kendilerinin resmi şahit, düğüne katılanların da fahri şahit olarak yeni çiftlerin mutlu anına ortak olup, mutluluklarını hep beraber paylaştıklarını söyledi. Narlıdere Kaymakamı Dervişoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Erkek tarafı Mardinli, kız tarafı da Mardinli dolayısıyla bir Mardin düğünündeyiz ve Mardin düğünleri de çok güzel olur diyoruz. Çünkü benimde Mardin’de iki yıl eşim ve çocuklarım ile beraber görevimiz oldu. Mardin Savur Kaymakamı olarak 2 yıl süreyle çalıştık. Küçük kızım da Mardin doğumlu. Bu vesileyle Mardin’in bizim hayatımızda ayrı bir yeri vardır. Çok değerli dostlarımız ve arkadaşlarımız var. Bu vesileyle yeni çiftleri tebrik ediyor ve kutluyorum. Her ikisine iki cihan saadeti diliyor ve bir yastıkta kocasınlar inşallah. Sevgi, saygı ve sadakat üzerine mutlu bir aile yuvası diliyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun.” Konuşmasının ardından Narlıdere Kaymakamı Dervişoğlu, aile cüzdanını daha iyi saklaması için gelin Lebriz Baday’a takdim ettiğini söyledi.

Nikahın ardından tekrar sahne alan Mahmut Tuncer’in türküleri eşliğinde gelin-damat ve davetliler mutlu gecenin keyfini doyasıya yaşadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.