TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Jean Monnet Modül Projesi’nin Kapanış Konferansı Gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2023 18:49
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2023 18:49
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Jean Monnet Modül Projesi’nin  Kapanış Konferansı Gerçekleştirildi

ADANA(İLKHABER)-Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Hukuk Fakültesi Uluslararası Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aslı Bilgin tarafından yürütülen "Turkey IN or OUT=EU?” başlıklı Avrupa Komisyonu’nun Erasmus+ Programı kapsamında desteklenen Jean Monnet Modül Projesi’nin kapanış konferansı çevrimiçi gerçekleştirildi.

Diş Hekimliği Fakültesi 2. sınıf öğrencileri ile yürütülen projenin ana amacının öğrenim hayatları boyunca Avrupa Birliği’ne ilişkin konularda ders alma imkânı olmayan öğrenciler başta olmak üzere kamuoyunda Avrupa Birliği ve Türkiye ilişkileri hakkında farkındalık yaratmak olduğu bildirildi.

 

“Krizlerin Gölgesinde AB-Türkiye İlişkileri”

AB-Türkiye ilişkileri hakkında doğru bilinen yanlışları da düzeltmeyi amaçlayan projenin “Krizlerin Gölgesinde AB-Türkiye İlişkileri” başlıklı son konferansı Avrupa Birliği konusundaki akademik çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Sinem Akgül Açıkmeşe ve Prof. Dr. Senem Aydın Düzgit ile Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

2023 Ağustos ayında sona erecek olan JM Module projesi hakkında Doç. Dr. Aslı Bilgin’in açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden Prof. Dr. Sinem Akgül Açıkmeşe Avrupa Birliği Genişleme Politikasında meydana gelen değişikliklerin detaylarını ele alırken; Sabancı Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden Prof. Dr. Senem Aydın Düzgit ise AB’nin son dönemde yaşadığı krizlerin Türkiye’nin adaylık süreci üzerindeki etkisini değerlendirdi. Yaşanılan krizlerin Türkiye-AB ilişkileri üzerindeki etkisi ve bu kapsamda ilişkilerin geleceğinin en güncel bilgilerle Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay tarafından aktarıldığı toplantı katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.

monnet_ (2)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.