TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

8 Mart’ta Adana’da kadınlar gece yürüyüşü yaptı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Adana’da kadınlar gece yürüyüşü yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2024 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2024 13:03
Kaynak: CANSU ERSOY
ilkhaber-gazetesi.com
8 Mart’ta Adana’da kadınlar gece yürüyüşü yaptı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Adana’da kadınlar gece yürüyüşü yaptı. Şinasi Efendi Sokağı’ndan başlayan yürüyüş Atatürk Parkı’na kadar yapıldı.

Yürüyüş sonrası açıklama gerçekleşti. Açıklamayı kadınlar adına Zeliha Korkmaz, “Her 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde olduğu gibi bu 8 Mart’ta da tüm coşkumuzla, neşemizle sokaklardayız. Sokaklar, caddeler, geceler bizim. Bugün burada kadın cinayetlerine, erkek-devlet şiddetine, yoksulluğa, savaşa, ekolojik yıkıma, gericiliğe karşı yeniden hayatlarımız için bir aradayız. Omuz omuzayız. Bu yıl da gücümüzü, cüretimizi kadın mücadelesinden ve dayanışmasından alıyoruz. Ve sözlerimize başlamadan önce ‘Yaşasın Kadın Dayanışması’ diyoruz” dedi.

Konuşmasına veriler üzerinden devam eden Korkmaz, “Açıklanan 2023 verilerine göre Adana ili silahla suç işleme oranında üçüncü sırada ve kadın cinayetlerinde de 4. Sırada” şeklinde konuştu.

KORKMAZ: HER GÜN HER AN VERDİĞİMİZ MÜCADELEYİ DAHA DA BÜYÜTEREK BURADAYIZ

İşsizliğinin arttığı, göçmen kadınlara yönelik emek sömürüsü ve ırkçı saldırıların çoğaldığı koşullarda bugün tüm dünya kadınları ile birlikte yaşamlarına, haklarına ve geleceklerine sahip çıkmak için burada olduklarını dile getiren Korkmaz, devamında şunları bildirdi:

“Hayatımızın her alanını ele geçirmeye, emeğimizi gaspetmeye, sırtımızdan geçinmeye, bizi sindirmeye, şiddetle kontrol edip cezalandırmaya, haklarımıza ve özgürlüğümüze el koymaya çalışan ataerkiye karşı her gün her an verdiğimiz mücadeleyi daha da büyüterek buradayız.”

KORKMAZ: BİZLER RAKAMLARDAN VE İSİMLERİMİZDEN İBARET DEĞİLİZ

2023 yılında 333 kadının erkek şiddeti sonucunda öldürüldüğünü vurgulayan Korkmaz, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Şubat ayının son gününde, 24 saat içerisinde 8 kadın öldürüldü. Daha geçtiğimiz günlerde Adana’da İpek Akgül silahlı ateşle vurularak öldürülüp kuyuya gömüldü. Ve dün de Tarsus’ta Merve Gül Bayer’in boşandığı Mustafa Yıldır tarafından öldürüldüğü haberini aldık. Bizler rakamlardan ve isimlerimizden ibaret değiliz.  Yaşamak için sokaklardayız. Adliye önlerindeyiz. Mahkeme salonlarındayız. İpek’in ve Merve’nin de sesiyiz. Çünkü biliyoruz hayatlarımıza biz kadınlar sahip çıkabiliriz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.