TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adanalı ev kadınları, 'Medya okuryazarlığı' öğreniyor

Adanalı ev kadınları, Ev Hanımları Dayanışma ve Kalkındırma Derneği'nin 'Değişimi Mahallemizden Başlatıyoruz; Seyhan'ın Lider Kadınları Projesi' kapsamındaki programlarda, 'Medya okuryazarlığı' öğreniyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2024 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2024 12:20
Kaynak: ALİ GÜRELİ
Adanalı ev kadınları, 'Medya okuryazarlığı' öğreniyor

Adanalı ev kadınları, Ev Hanımları Dayanışma ve Kalkındırma Derneği'nin 'Değişimi Mahallemizden Başlatıyoruz; Seyhan'ın Lider Kadınları Projesi' kapsamındaki programlarda, 'Medya okuryazarlığı' öğreniyor.

Televizyon, internet, sosyal medya ve diğer iletişim araçları, günlük yaşantıyı etkileyen, düşünceleri şekillendiren ve bilgi akışını sağlayan önemli araçlar hâline geldi. Bu nedenle, medya okuryazarlığı da, herkes için son derece önemli bir beceri hâlini aldı.

Kadınların medya okuryazarlığı ise, toplumsal rollerini anlamaları, medyada temsil edilme biçimlerini sorgulamaları ve kendi seslerini duyurmalarını sağlamaları açısından önem taşımaya başladı.

Ev Hanımları Dayanışma ve Kalkındırma Derneği de (EVKAD), medyada genellikle obje olarak gösterilen, güzellik, bakım veya aile gibi belirli rollerle sınırlı tutulan ev kadınlarına yönelik 'medya okuryazarlığı' programı uygulamaya başladı.

“Değişimi Mahallemizden Başlatıyoruz; Seyhan'ın Lider Kadınları Projesi” kapsamındaki programda, Sabancı Vakfı Hibesi Seyhan Belediyesi destekleri ile son olarak Mithatpaşa ve Namık Kemal mahallelerinde yaşayan ev kadınlarına "Medya okuryazarlığı" eğitimi verildi.

EVKAD Başkanı Sema Turan Yapıcı, “Değişimi Mahallemizden Başlatıyoruz; Seyhan'ın Lider Kadınları Projesi”nde, ana başlıkların, 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Sosyal Hayata Katılım, Yasal Haklar, Kadın Sağlığı, Ev Ekonomisi, İstihdam ve İş Olanakları, Aile İçi İletişim, Eğitim ve Burs Olanakları, Kamu Hizmetlerine Yönlendirme ve Medya Okuryazarlığı" gibi konulardan oluşturduğunu ifade etti.

Gazeteci Sema Erdoğan: Kadınların medya okuryazarlığı, bilgiye erişimlerini artırır

Proje kapsamındaki "Medya okuryazarlığı" eğitimini veren Gazeteci Sema Erdoğan, katılımcı kadınlara, medya içeriğini daha eleştirel bir bakış açısıyla analiz ederek, kendilerini daha doğru ve etkili bir şekilde temsil etmeye yönelik çabaları destekleyebilecekleri bilgisi verdi.

Erdoğan, medya okuryazarlığı sayesinde kadınların, kendi hikâyelerini anlatma ve kendi perspektiflerini paylaşma fırsatı bulabileceklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu da toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı sağlar ve kadınların toplumsal ve siyasal alanda daha etkin bir rol oynamasına olanak tanır. Kadınların medya okuryazarlığı, aynı zamanda bilgiye erişimlerini artırır ve kadınların kendilerini daha iyi ifade etmelerine yardımcı olur. Böylece bilgi kirliliğinden kaynaklı olarak medyadan uzaklaşan kadınların,  bilgiye daha doğru erişimini sağlar. Kadınlar, medya okuryazarlığı becerilerini geliştirerek, bu bilgileri daha etkili bir şekilde filtreleyebilir, değerlendirebilir ve anlamlandırabilirler. Bu da kadınların kendi hakları, sağlıkları, güvenlikleri ve genel refahları için daha bilinçli kararlar alabilmelerine olanak tanır. Sonuç olarak, kadınların medya okuryazarlığı, onların toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik mücadelelerinde önemli bir araçtır. Medya, kadınların yaşamlarını derinden etkileyen bir güç haline gelmiştir ve bu nedenle kadınların bu alanda güçlü bir şekilde temsil edilmesi ve etkili bir şekilde iletişim kurmaları son derece önemlidir."

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.