TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güney Adana Kadın Girişimciler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nden yeni proje

Güney Adana Kadın Girişimciler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, kadınları ekonomik anlamda desteklemek amacıyla yeni bir projeye imza attı, projenin ilk toplantısı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2023 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2023 12:09
Kaynak: CANSU ERSOY
ilkhaber-gazetesi.com
Güney Adana Kadın Girişimciler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nden yeni proje

Kadınların sosyal hayatta daha fazla görünür olmalarını sağlamak ve kadınları ekonomik anlamda desteklemek için kurulan Güney Adana Kadın Girişimciler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, bu amaç doğrultusunda yeni bir projeye daha imza attı. Kooperatif, kadınların evde yaptıkları ürünlerin değerinin görünür olmasını sağlamak için evde yaptıkları ürünleri kendi bünyelerinde e-ticaret şeklinde satışa sunma fikrini geliştirdi. Fikrin ilk toplantısı Güney Adana Kadın Girişimciler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi şubesinde yapıldı. Kadınlar buraya gelerek yaptıkları ürünleri sergiledi.

Güney Adana Kadın Girişimciler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Suna Çetin, bu projeyle ilgili bilgiler verdi.

Çetin, “Kadınları hem sosyal yaşamın içerisinde daha çok tutmak hem de ekonomik anlamda daha da güçlenmelerini sağlamak için bu projeyi geliştirdik” dedi.

ÇETİN: 5 YIL İÇERİSİNDE ÜRETİMİMİZİ ÇOK GÜZEL SAĞLADIK

Bu etkinliği daha önceki zamanlarda yapmadıklarını ve bunun ilk olduğunu dile getiren Çetin, “Biz kooperatifimizi kuralı 5 yıl oldu. 5 yıl içerisinde üretimimizi çok güzel sağladık. Fakat bu zaman diliminde en büyük sıkıntımız satış ve pazarlama oldu. Biz kooperatifleştik. İzin belgemiz vs. var. Peki dışarıda, kendi evlerinde üreten kadınlar bu ürünlerini satabiliyorlar mı? Ya da kendilerine ait e-ticaret sayfası açabiliyorlar mı? Hayır. Bu 5 yılın sonunda kendi yaşadığımız sıkıntıları düşündüğümüzde ‘Biz de bu dışarıdaki, evlerindeki kadınlara nasıl destek olabiliriz? dedik” şeklinde konuştu.

ÇETİN: BUNDAN SONRAKİ AŞAMA BU SEÇİLEN ÜRÜNLERİN GÖRSELLERİNİN ÇEKİLMESİ VE DAHA SONRASINDA DA E-TİCARET SAYFAMIZDA SATIŞA ÇIKMASI

Bunun üzerine gerçekten çok fazla düşündüklerini ve kafa yorduklarını bildiren Çetin, “O zaman bu kadınları kendi sosyal medya ve web sayfamızdan bir araya topladık. Bugünkü toplantının amacı da; bu kadınların ürettiği ürünlerin standardını yakalamalarına, eksiklerini tamamlamalarına yardımcı olmak ve ambalajlarının hangi şartlarda olabileceğini göstermek için bir araya geldik. Bundan sonraki aşama bu seçilen ürünlerin görsellerinin çekilmesi ve daha sonrasında da e-ticaret sayfamızda satışa çıkması” cümlelerini kullandı.

ÇETİN: ÜRÜNLERİN DAHA ÇOK GÖRÜNÜR OLMASINI AMAÇLADIK

Kadınların evde oturup bir şeyler ürettikten sonra satış yapma imkanları yokken bu imkanı onlara sağlamak istediklerinin altını çizen Başkan Çetin, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Bunun için de belli birkaç kurumla anlaştık ve seçtiğimiz ürünleri oralarda gösterme imkanı da sağlamış olduk. Yani sadece internet satışı değil, fiziki olarak da birkaç yerle anlaşarak daha çok görünür olmasını amaçladık.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.