TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İŞKAD’ın “Kadın Girişimci Ödülleri” başvuruları başladı

Bu yıl 3.’sü düzenlenen İŞKAD’ın “Kadın Girişimci Ödülleri”nin başvuruları başladı

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2024 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2024 11:21
Kaynak: CANSU ERSOY
ilkhaber-gazetesi.com
İŞKAD’ın “Kadın Girişimci Ödülleri” başvuruları başladı

1999 yılında Adana’da kurulan İŞKAD, Anadolu’nun ilk iş kadınları derneğidir ve günümüzde kentin en etkin STK’leri arasında yer alır. Kurumda 44 iş kadınının attığı İŞKAD’ın bugün sektörlerinde başarılı 100’e yakın üyesi bulunuyor.

İş dünyasında kadının görünürlüğünü artırma, girişimci kadın sayısının çoğalmasını sağlamak ve kadınların karar mekanizmalarında daha çok yer almasına ön ayak olmak için kurulan İŞKAD, yaptığı projelerle bunu çoğunlukla gerçekleştirmiştir.

Aktif olarak iş hayatı içerisinde bulunan kadının ve kadın girişimcinin Türkiye ve dünya ekonomisindeki yerini geliştirmeyi amaçlayan kurum, kadını sosyal ve kültürel yönden destekleyerek üretimin içine çekmeyi amaçlıyor.

Adana’da kurulduğu yıldan bugüne kadar kadın girişimci sayısının artması için yoğun emek harcayan İŞKAD, alanda başarılı kadınlara “Kadın Girişimci Ödülleri”ni vermek için hazırlanıyor.

İŞKAD vereceği ödüllerle; Adana, Mersin ve Doğu Akdeniz’in başarılı kadınlarını Adana’da buluşturacak. İŞKAD tarafından düzenlenecek olan ödül töreniyle iş yaşamında alanında farkındalık oluşturan, girişimci ruhuyla işini yapan ve başarılı olan iş kadınlarına ödüller verecek.

“Kadın Girişimci Ödülleri”nin daha önceden olduğu gibi bu yıl da sahiplerini bulacağını kaydeden İŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Berman Mantı, bu yıl 3.’sü gerçekleştirilecek olan yarışmada kadınların güçlü yapısını öne çıkarma amacı taşıdıklarının altını çizdi.

İş hayatında bir kadın hareketi başlatmak için yola çıktıklarını, girişimcilik ödüllerinin tüm Türkiye genelinde büyük ilgi gördüğünü, bu projelerle kadın girişimciliğini aşıladıklarını bildiren Mantı, Adana, Mersin ve tüm Doğu Akdeniz Bölgesi’ndeki girişimci iş kadınlarını yarışmaya başvurmaya davet etti.

“İŞKAD Kadın Girişimci Ödülleri 2024” adı altında “Kadın Girişimci, Genç Kadın Girişimci, Kadın Sosyal Girişimci, Başarılı Kadın Yönetici, Kadın Girişimci Start-Up ve Kadın İstihdam ve Girişimciliğine Katkı Sunan Firmalar” kategorilerinde ödül verileceğini kaydeden Mantı, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Türkiye’de iş hayatında kadın istihdamının ve girişimci kadın sayısının her geçen gün artması için her platformdan kadınlarımıza çağrı yapıyoruz. Okullarda, fabrikalarda, işletmelerde, tarlalarda; arama çalışmaları, toplantılar, çalıştaylar ve daha birçok program düzenliyoruz. Ekonomi çarkının sadece erkeklerle değil de girişimci kadınlarla daha rahat döneceğine inanıyoruz.”

YARIŞMAYA BAŞVURU SÜRECİ

Berman Mantı, başvuru sürecinin 1 Şubat 2024 tarihinde başlayıp 10 Mart 2024 tarihine kadar devam edeceğini ve ödül töreninin ise 8 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleşeceğini aktardı.

Başvurular için gerekli tüm bilgilere www.iskadodulleri.com web sitesi aracılığıyla ulaşılabilir ve başvurular buradan yapılabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.