TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meme kanserine dikkat çekildi

Meme kanserine dikkat çekmek amacıyla Tarihi Büyüksaat Kulesi pembe renkte ışıklandırıldı. Türkiye’de her yıl Ekim ayı “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” olarak belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2023 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2023 17:15
Kaynak: Haber Merkezi
Meme kanserine dikkat çekildi

Selma ATAŞ

ADANA (İLKHABER) - Meme kanserine dikkat çekmek amacıyla Tarihi Büyüksaat Kulesi pembe renkte ışıklandırıldı.

Adana’da meme kanserine dikkat çekmek amaçlı etkinler düzenlendi. Tarihi Büyüksaat Kulesi meme kanserinin simgesi olan pembe renkte ışıklandırıldı. Adana İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Meme Kanserine dikkat çekmek ve konu hakkında farkındalığın sağlanması amacıyla, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Adana İl Müftülüğü ile ortak eğitim programları düzenlendi.

Tüm Dünyada olduğu gibi Meme Kanseri, Türkiye’de de kadınlarda en sık görülen ve yaşam kaybına neden olan kansertürü olarak yer alıyor. Halkın kanser konusunda farkındalığının sağlanması, toplum bilincinin geliştirilmesi amacıyla Türkiye’de her yıl Ekim ayı “Meme Kanseri Farkındalık Ayı" olarak belirlendi.

Bu kapsamda Adana İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Meme Kanserine dikkat çekmek ve konu hakkında farkındalığın sağlanması amacıyla, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü ile ortaklaşa eğitimler düzenlendi.

Kentte bulunan bir çok alışveriş merkezlerinde, kentte devam eden Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı ile halkın yoğun olduğu pazar yerlerinde meme kansere ile ilgili stantlar kuruldu.

Stantlarda görevli personeller vatandaşlara meme kanseri hakkında bilgilendirme yaptı. Yapılan bilgilendirmenin ardından vatandaşlara pembe kurdele takılıp, broşürler dağıtıldı. Ayrıca pembe rengin meme kanseri ile mücadelenin temsili rengi olarak belirlenmesi sebebi ile Tarihi Adana Büyük Saat Kulesi pembe renk ile ışıklandırıldı.

Tüm vatandaşların ücretsiz kanser taramalarını yaptırmak için Sağlıklı Hayat Merkezleri olan   Kanser Erken Teşhis Eğitim Merkezlerine (KETEM) davet edildi. Erken teşhisin hayat kurtaracağı teması ile yürütülen çalışmalar vatandaşlar tarafından yoğun ilgili ile karşılandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.