TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Saçı yıpratmadan düzleştirmek mümkün mü? 

Kadınların saçlarını düzleştirmek için kullandığı bir çok yöntem mevcut. Bunların en bilineni saça fön çekmek, birçok kişinin tercih ettiği bir yöntem olmaya devam ediyor. Ancak, saçları düzleştirirken kullanılan yüksek ısı, saç tellerini yıpratabilir ve zarar verebilir. İşte saçı yıpratmadan düzleştirmek ve daha az zarar vererek ısı kullanmak için Kuaför Sedat Taptıktan bazı ipuçları:

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2023 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2023 12:59
Kaynak: SARE ALİYE AKÇAY
Saçı yıpratmadan düzleştirmek mümkün mü? 

Saçı yıpratmadan düzleştirmek mümkün mü? Saça daha az zarar vererek düzleştirme yöntemi hangileridir? gibi kadınlar tarafından oldukça merak edilen soruların cevaplarını Kuaför Sedat Taptıka sorduk...

Güzellik ve bakım rutinlerinden saç düzleştirme, birçok kişinin tercih ettiği bir yöntem olmaya devam ediyor. Ancak, saçları düzleştirirken kullanılan yüksek ısı, saç tellerini yıpratabilir ve zarar verebiliyor. Bununla alakalı kuaför Sedat Taptık saçı yıpratmadan düzleştirmek ve daha az zarar vererek ısı kullanmak için bazı ipuçları verdi:

Saçları ısıya karşı korumak için fön öncesinde serum ve ısı koruyucu ürünler kullanımını tavsiye eden Kuaför Sedat Taptık ''kaliteli bir ısıya karşı koruyucu sprey veya serum kullanın. Bu ürünler, saç tellerini ısıya karşı koruyarak zarar görmelerini engeller. Ayrıca düzleştirici veya fön ısısını düşük seviyelerde kullanmak, saç tellerine uygulanan ısıyı azaltarak yıpranmayı önleyebilir. Özellikle ince telli saçlara sahipseniz, daha düşük sıcaklıklarda işlem yapmayı tercih edin. '' tavsiyelerinde bulundu.

Saç Kuruluğunu Minimumda Tutun

Saçları düzleştirmeden önce, saçlarınızın nemli olmasına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Taptık,'' Islak saçları düzleştirmek, daha fazla ısı kullanmanızı gerektirebilir ve bu da saçların yıpranmasına neden olabilir. Saç kurutma makinesi veya havlu ile nazikçe kurulama işlemi uygulayarak saçlarınızı nemli tutun.Saçlarınızı düzleştirmeden önce, uygun bir saç kremi veya düzleştirici jeli kullanarak saçlarınızı hazırlayın. Bu, saç tellerini daha düzgün bir şekilde düzleştirmenize yardımcı olabilir ve daha az ısı kullanmanıza olanak tanır. Saçlara düzenli bakım uygulamak ve saç kökünü beslemeye yönelik bakımlar yapmak saç tellerini güçlendirebilir ve yıpranmaya karşı dirençli hale getirebilir. Derinlemesine saç maskeleri veya nemlendirici bakım ürünleri kullanarak saçlarınıza düzenli bakım yapmayı ihmal etmemelisiniz. Saç düzleştirme işlemi, doğru yöntemlerle uygulandığında saç yıpranmasını minimumda tutabilir.'' dedi.

Brezilya Fönü ile düzleştirilen saç yıpranır mı? Brezişya fönü saça zarar verir mi ?

Saç düzleştirme konusunda oldukça tercih edilen Brezilya fönü, düz, yumuşak ve parlak saçlara sahip olma arzusunda olan birçok kişinin tercihi olarak biliniyor.  Ancak, bu popüler saç bakım yöntemiyle ilgili merak edilen sorular arasında en önemlisi: Brezilya fönü saça zarar verir mi?

Saç tellerine özel bir keratin karışımı uygulayarak, saçın düz, parlak ve pürüzsüz bir görünüm kazanmasını sağlayan bir işlemdir. Ancak, uzmanlara göre, bu işlemin de bazı avantajları ve dezavantajları bulunuyor.

Brezilya fönünün hem avantajı hemde dezavantajı olduğunu söyleyen Sedat Taptık '' Brezilya fönü, saç tellerine uygulanan keratin ile saçın daha pürüzsüz ve parlak görünmesini sağlayarak saçın doğal dalgalarını veya kıvırcıklarını azaltarak, düzleştirme etkisi yaratır. Saçların uzun bir süre boyunca düz ve kontrol altında kalmasını sağlayabilir.  Oldukça sık kullanılan başarılı bir yöntemdir fakat  Brezilya fönü içerisinde kullanılan kimyasal maddeler, bazı kişilerde hassasiyete neden olabilir ve bu da saç dökülmesine veya cilt reaksiyonlarına yol açabilir. Bunu sadece uzman kişiler yapabilir. Dolayısıyla brezilya fönünü sadece uzman eller yardımı ile yaptırmalısınız. Oldukça pratik ve tercih edilen bir yöntemdir, tavsiye ediyorum. '' ifadelerini kullandı.

Kaynak: SARE ALİYE AKÇAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.