TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Kadına şiddet arttı”

Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla açıklama yaptı

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2022 19:14
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2022 19:14
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
“Kadına şiddet arttı”

Selma Ataş- Abdurrahim Sağ

 ADANA (İLKHABER)-Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla Adana Adliyesi içerisinde basın açıklaması yaptı.

Açıklamada konuşan Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Avukat Eylem Coşkun, kadınlar gününün tarihçesine dikkat çekerek sözlerine başladı. Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi olarak kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi çalışmalar yaptıklarını dile getiren Coşkun, “Tüm dünya da kadınlar, yaşamın her alanında karşılaştıkları ayrımcılığa, cinsiyet eşitsizliğine, sömürüye, ev içi ve toplumsal şiddete karşı mücadele ederek dayanışma ruhuyla bir araya gelmektedir. Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi olarak kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi ve etkin bir mücadele için toplumu, ilgili kurum ve kuruluşları görevlerini yapmaya yasaları uygulamaya çağırmaktayız” dedi.

 

Kadına yönelik şiddetin giderek arttığına dikkat çeken Coşkun, “Ülkemizde kadına yönelik şiddetin giderek arttığını, en temel insan hakkı olan yaşam hakkının vahşice ihlal edildiğini endişeyle gözlemliyoruz. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi Devletin şiddete yönelik politikalarıyla birebir ilgilidir. Kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması ve şiddete uğrayan kadınların korunması devletin sorumluluğundadır. Toplumsal cinsiyet eşitliğine aykırı açıklamaların desteklenmesi, kadının sadece ev/aile içinde yaşamını devam ettirebilen bir birey olarak kabul edilmesi ve daha birçok sebeple kadınlar şiddete daha da açık hale getirilmektedir” diye konuştu.

 

Türk Medeni Kanunu, 6284 sayılı Ailenin Korunması Ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, İstanbul Sözleşmesi, CEDAW ve diğer Uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınan kadın hakları kazanımlarını ortadan kaldıracak düzenlemelerin tam olarak karşısında olduklarını vurgulayan Coşkun, “Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi olarak kadınların insan hak ve onuruna uygun şekilde yaşamaları, eşit hak ve özgürlüklere sahip olmaları için birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Bizler farkındayız ki her gün karşı karşıya kaldığımız cinsiyete dayalı eşitsizlik kadınları hayattan uzaklaştırıyor, şiddeti kuvvetlendiriyor ve kadın cinayetlerini meşrulaştırıyor. Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi olarak, her gün olduğu gibi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde de, Cumhuriyet, Anayasa ve Kanunlar ile elde ettiğimiz hakları ortadan kaldıracak değişikliklerin karşısında olduğumuzu ve kadına karşı şiddetin ortadan kaldırılması için mücadelemizi dayanışma ruhuyla sürdüreceğimizi, son olarak İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmediğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz”  şeklinde konuştu.

 

Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi Koordinatörü Avukat Ayça Kara Sığırcı da Kadınların kazanımlarını elinden alacak olan düzenleme ve değişikliklerin karşısında olmaya devam edeceklerini, yasaların eksiksiz olarak uygulanması konusunda tüm kamu kurum ve kuruluşların uygulamalarını takip edeceklerini belirterek, "İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden hayata geçirilmesi yönündeki ısrarımız ve kadına karşı şiddetin ortadan kaldırılması için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz" dedi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.