TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Daire Başkanlığı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2021 20:11
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2021 20:11
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

ADNAN AVUKA

MARDİN(İLKHABER)-Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Daire Başkanlığı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla farkındalık oluşturmak amacıyla Artuklu Yeni Spor Salonunda bir takım etkinlik düzenledi.

Kadınlara turuncu maske ve balon dağıtılarak etkinlik alanına alındı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte bir konuşma yapan Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkan Vekili Hacire Öncü, şiddetten en çok etkilenen kişilerin kadın ve çocuklar olduğu belirtti.

“Milli ve manevi değerlerimiz ile asla bağdaşmayan kadına yönelik şiddeti, Sayın Cumhurbaşkanımız ifadeleriyle bir insanlık suçu olarak görüyor ve bu konuda mücadelemizi “sıfır tolerans” ilkesiyle en üst seviyede sürdürüyoruz” diyen Öncü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile beraber bu konuda bir çalıştay düzenlediklerini ifade etti.

Öncü, konuşmasını şöyle tamamladı: “Kadınlarımıza verdiğimiz her desteğin ailelerimizi ve dolayısıyla toplumumuzu daha güçlü kılacağına inanıyorum. Çünkü kadın milli ve manevi değerlerimizde, cennetin ayakları altına serildiği, eli öpülesi bir anne, göz aydınlığı bir eş veya güzel yetiştirilmesi ile gurur duyulan bir evlattır. Medeniyetimizin göstergesidir. Gelin hep birlikte şiddete karşı bir olalım birlik olalım.”

Kadınlar sahada, yürüyüş ve spor aktiviteleri yaptı.

Müzik dinletisi ve halaylarla gönüllerince eğlenen kadınlara program sonunda aşure dağıtıldı.

Etkinliğe, Mardin kadın stk temsilcileri, belediye ile kurum amirleri, personeller, Kadın Ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı personeli ile kursiyerleri ve vatandaşlar katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.