TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadınlar çocuğuna kavuşmak isteyen anneye sahip çıktı

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2023 18:41
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2023 18:43
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kadınlar çocuğuna kavuşmak isteyen anneye sahip çıktı

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-13 yıl boyunca eşinden fiziksel ve psikolojik şiddet gördüğü iddia edilen ve eşinden ayrıldıktan sonra çocukları ile ilgili anlaşmazlığa düşen M.E, çocuğunun velayeti kendisinde olmasına rağmen eşinin çocuğunu alarak kendisinden kaçırdığını ileri sürerek dava açtı.

Davanın duruşması dün görüldü. Adana Adliyesi 6. Aile Mahkemesi’nde görülen duruşma öncesi kadınlar M.E’ye destek amaçlı basın açıklaması yaptı.  Adana Adliyesi önünde bir araya gelen Mor Dayanışma Üyesi kadınlar, duruşma öncesi basın açıklaması yaptı. Kadınlar adına konuşan Derya Çiçek Nar, Mor Dayanışma Üyesi M.E’nin ayrıldığı eşi tarafından yıllarca her türlü şiddete maruz kaldığını söyledi.

M.E’nin 13 yıl boyunca sistematik bir şekilde ayrıldığı eşi tarafından hem fiziksel hem psikolojik hem de ekonomik şiddete maruz kaldığını ve defalarca kez ölümden döndüğünü öne süren Nar, “Kız kardeşimiz boşanmasına rağmen eşi tarafından atılan asılsız iddialar yüzünden davalar açılmaya devam ediyor. M.E.’ye karşı ayrıldığı eşinin fiziksel şiddeti iki yıldır son bulmasına karşın, psikolojik şiddeti son bulamamaktadır” dedi.

Ayrıldığı eşi tarafından sürekli olarak tehdit aldığını belirten Nar, “Ayrıldığı eşi tehditlerini direk kendi iletişim araçlarının yanı sıra; 12 yaşındaki, velayeti M. E.’de olmasına rağmen izinsiz yanında tuttuğu çocuğunun telefonu üzerinden de yapmaktadır. Defalarca kez avukatı tarafından 6284 sayılı kanun kapsamında koruma ve önleme tedbirine başvurularak korunmaya alınan kız kardeşimiz yeniden bir yaşam kurmaya çalışıyorken ayrıldığı eşi bu asılsız iddiaları buna zorluk oluşturmaktadır” diye konuştu.

Açıklamanın ardından M. E’nin şikayetçi olduğu duruşmaya kadınlar girdi. Çocukla kişisel ilişki kurulması hususunda anne ve babanın anlaşamaması nedeniyle gerçekleştirilen duruşma 12.09.2023 tarihine ertelendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.