TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadınlar halay çekip yürüyüş yaptı

Adana’da kadınlar 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü kapsamına yürüyüş yapıp, halaylar çekti.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2022 18:22
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2022 18:22
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kadınlar halay çekip yürüyüş yaptı

Mehmet Emin Akçay

ADANA (İLKHABER)-Adana’da kadınlar 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü kapsamına yürüyüş yapıp, halaylar çekti.

Kentte akşam saatlerinde bir araya gelen çok sayıda kadın, Adana Büyükşehir Belediyesi önünde bulunan Heykelli Park içerisinde bir araya geldi. Ellerinde çeşitli dövizler taşıyan kadınlar buradan Atatürk Caddesi İstikameti’nden Atatürk Parkı’na kadar yürüdü. Yürüyüş esnasında kadınlar kadın cinayetleri ve kadına şiddet konularına tepki gösteren sloganlar attı. Zaman zaman yürüyüşü durduran kadınlar kadın cinayetlerine kurban giden kadınların isimlerini okudu.

Kadınların yürüyüşü Atatürk Parkı içerisinde sona erdi. Yürüyüşün ardından basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı kadınlar adına Derya Çiçek Nar okudu. Nar, 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü hakkında bilgiler verdi.  Son dönemin koşullarının kadınlar üzerinde şiddeti tetiklediğini aktaran Nar, “Kadınlar şiddet dolu birlikteliklere mahkum edilirken, kadın cinayetleri artıyor. Barınamıyor, geçinemiyor, sağlıklı yaşayamıyoruz. Ucuz, güvencesiz, güvenliksiz işlerde, uzun mesai saatlerine mahkum ediliyoruz.  Kadınlar ev bulamadığı ya da kirasını karşılayamadığı için şiddet dolu aile, evlilik çemberi içine geri dönmek zorunda kalıyor. Eşitlik ve özgürlük için,  örgütlü mücadele dışında bir seçeneğimiz yok. Bizi korkutmaya, sindirmeye, yaşamdan izole etmeye çalışanlara bir kez daha bu sokaklarda meydan okuyoruz” dedi.

Açıklamanın ardından kadınlar halaylar çekti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.