TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadınlar şiddete karşı yürüyecek

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü öncesinde basın açıklaması yapan Adana Mor Dayanışma üyesi kadınlar, kadına karşı şiddete ‘Hayır’ dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2022 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2022 17:40
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kadınlar şiddete karşı yürüyecek

Mehmet Emin Akçay

ADANA (İLKHABER)-25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü öncesinde basın açıklaması yapan Adana Mor Dayanışma üyesi kadınlar, kadına karşı şiddete ‘Hayır’ dedi.

İsmet İnönü Parkı içerisinde bir araya gelen Mor Dayanışma üyesi kadınlar25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde yapacakları yürüyüşe çağrı açıklaması yaptı. Kadınlar adına konuşan Zeynep Sincar, her sene olduğu gibi bu sene de 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde erkek şiddetine karşı bir kez daha sokaklarda olacaklarını söyledi.

 Kadın yoksulluğu gün geçtikçe arttığını anlatan Sincar, “Kadınlar her gün erkekler tarafından katledilirken korkmadığımızı ve itaat etmeyeceğimizi bir kez daha yüksek sesle söylemek için buradayız. Erkek şiddeti, yoksulluk, cezasızlık  her gün kadınları hedef alıyor.  Çoğumuz ya esnek ve güvencesiz şartlarda çalışmak zorunda bırakılıyoruz ya da iş bulamıyoruz” dedi.

 Şiddeti hayatlarının her alanında önlerine çıktığını savunan Sincar, “Bir kadını katledip ya da tecavüz edip elinizi kolunuzu sallayarak dolaşıyorsunuz. Nasıl olur değil mi? Ama oluyor. Ezgi Zerkin’in katili   tam 115 gündür yakalanmıyor. Yakalandığında ne oluyor peki? Ödül gibi cezalar alıyorlar. Pınar Gültekin’in katili  gibi. Erkek şiddeti münferit değil biliyoruz. Bizleri makbul kadın olmadığımız için ötekileştirenler, kalıplara sokmaya çalışanlar kadın katillerini her gün cesaretlendirmeye devam ediyor. Fakat bizler haklarımız, hayatlarımız, bedenlerimiz için mücadele etmeye, örgütlenmeye, dayanışmayı büyütmeye devam edeceğiz. Erkekler tarafından aramızdan koparılan bütün kadınlar için isyanımızı büyüteceğiz.  Buradan bir kez daha söylüyoruz. Bir kişi daha eksilmeyeceğiz. Bütün kadınları eşit, özgür, sömürüsüz bir dünya kurmak için Mor Dayanışma ile mücadeleye çağırıyoruz.

Gelin, 25 Kasım saat 17.30’da Heykelli Park’tan Atatürk Parkı’na kadar hep birlikte erkek şiddetine,   cezasızlığa, nefrete, yoksulluğa karşı beraber yürüyelim” diye konuştu.

Açıklamanın ardından kadınlar sessizce alandan ayrıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.