TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadınlardan kadın cinayetleri açıklaması

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2019 17:56
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2019 17:56
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kadınlardan kadın cinayetleri açıklaması

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana Kadın Platformu üyeleri kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet ve taciz olaylarına dur demek için basın açıklaması yaptı.

Adana Abidin Dino Parkı içerisinde bir araya gelen Adana Kadın Platformu üyeleri ‘Haklarımızdan da hayatlarımızdan da vazgeçmiyoruz’ başlıklı basın açıklaması yaptı. Kadınlar adına burada basın açıklaması metnini Avukat Sevil Aracı Bek okudu. Her gün ülkenin dört bir yanından onlarca şiddet haberi geldiğini belirten Bek, ülkede kadınlar için ölümün “olağan” biçimi neredeyse lüks haline geldiğini ve sadece Eylül ayında en az 53 kadın öldürüldüğünü işaret etti. 

OLAYLAR ARTARAK DEVAM EDİYOR

Adana’da 2019 yılında Leyla Avcı, Melike Demirci gibi pek çok kız kardeşlerinin kadın cinayetine kurban gittiğini vurgulayan Bek, “Kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet ve taciz olayları da artarak devam ediyor. Üstelik Adana’da en son bir çocuğa yönelik işlenen istismar vakası ırkçı bir protestonun  vesilesi haline getirildi. Oysa bizlerin istismarı yapanların etnik kimliğinin, kökeninin önemli olmadığını düşünüyoruz. Mesele bu suçlara karşı yeterince önleyici ve engelleyici tedbirlerin alınmaması, suçluların gereğince cezalandırılmamasıdır.” dedi.

ÇOCUK İSTİSMARCILARINA AF

Seyhan Belediyesi’nde çalışan memur G’nin amiri tarafından tacize uğradığını ileri süren Bek, “Biz kadın cinayetlerini acil önleyin dedikçe, kadınların hayatlarını iyice tehlikeye atan, şiddeti hayatlarımıza musallat eden düzenlemelerle karşı karşıya kalıyoruz. Kadının nafaka hakkını gasp etmeye yeltenen farklı kesimlerden kadınların isyanıyla defalarca püskürttüğümüz, ‘çocuk istismarcılarına affı’ yeniden gündeme getiren ikinci yargı paketi de böylesi bir düzenleme.” diye konuştu. 

25 KASIM

25 Kasım tarihinin öldürülen, şiddete uğrayan kadınlar için bir anma gününe dönüştüğünü anlatan Bek, “Bizler Adana Kadın Platformu olarak 25 Kasım’a kadar her yerde hayatlarımızı ve haklarımızı savunmak için bir araya gelecek, mücadelemizi yükselteceğiz” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.