TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kamuoyunun beklediği madde diğer aylara kaldı

Adana Büyükşehir Belediyesi Mart ayı ilk oturumunda gündeme alınarak komisyonlara sev edilen, "Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı" kurulmasına yönelik teklif komisyonlardan dönmedi. Gelecek aylara kalan gündem maddesinin sonucu kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2023 18:20
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2023 18:20
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kamuoyunun beklediği madde diğer aylara kaldı

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) - Adana Büyükşehir Belediyesi Mart ayı ilk oturumunda gündeme alınarak komisyonlara sev edilen, "Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı" kurulmasına yönelik teklif komisyonlardan dönmedi. Gelecek aylara kalan gündem maddesinin sonucu kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mart ayı oturumlarının sonuncusu toplandı. Oturuma Meclis 1. Başkan Vekili Mustafa Akgedik başkanlık yaptı. Açılış yoklamasının ardından gündem dışı konuşmalar gerçekleştirildi. İYİ Parti Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Dayanıklı, milletvekilliği aday adaylığı için meclis üyeliğinden istifa etti.

DAYANIKLI’DAN VEDA KONUŞMASI

Konuyla ilgili gündem dışı söz alan Dayanıklı, meclise veda konuşması yaptı. Dayanıklı, “Girmiş olduğumuz seçim sürecinde milletvekilliği aday adaylığına başvuru yapmış bulunuyorum. Bu nedenle aranızdan ayrılıyorum. Sizlerle meclis üyesi olarak yolculuğumuz biterken, birlikte çalıştığımız görev sürecinde göstermiş olduğunuz saygı sevgi ve hoşgörü için hepinize teşekkür ediyorum. Bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar dilerken, dostluğumuzun baki kalacağına inanıyorum. Adaylık sürecinde desteklerinizi bekliyorum. Son olarak Ankara'da dayınız yoksa, Dayanıklınız var diyorum” dedi.

AKGEDİK BAŞARILAR DİLERİZ
Meclis Başkan Vekili Mustafa Akgedik, çıktığı yeni yolda Dayanıklı’ya başarılar dileyerek, “Biz teşekkür ederiz meclisimiz adına size. Hayırlı uğurlu olsun. Allah yolunuzu bahtınızı açık etsin. Aday adayı olan bütün meclis üyelerimize başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

GÜNDEM MADDELERİNE GEÇİLDİ

Ardından gündem maddelerine geçildi. Teklif içeren gündem maddeleri ilgili komisyonlara sevk edilirken, 3 komisyon raporunu içeren gündem maddesi ise ilgili karara bağlandı. Bu maddelerden biri Saimbeyli Su Arıtma Tesisi İnşaatı için kullanılacak borçlanma oldu.

SAİMBEYLİ ATIK SU ARITMA TESİSİ İNŞAATI İÇİN BORÇLANMA TALEBİ

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin bağlı Kuruluşu olan ASKİ Genel Müdürlüğü'nün İller Bankası A.Ş.'den kullanacağı Saimbeyli Atık Su Arıtma Tesisi İnşaatı için 90 bin 901 TL 58 kuruş krediye ilişki düzenlenen kredi sözleşmesinden kaynaklanan her türlü ödeme yükümlülüğünü sözleşme hükümleri çerçevesinde yerine getirememesi veya kredi teminatlarının yetersiz kalması halinde Büyükşehir Belediyesi'nin Hazine ve Maliye Bakanlığı veya banka tarafından dağıtılan yasal paylarının mevzuattan kaynaklanan herhangi bir kesinti oranına bağlı kalmaksızın tamamının garanti olarak gösterilmesine ve konuya ilişkin her türlü iş ve işlemlerin yürütülmesi için Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a yetki verilmesine yönelik komisyon raporu oylamaya sunuldu. Yapılan oylamada madde oy birliği de kabul edildi.

TARIMSAL ÜRETİM YAPAN KOOPERATİFLERE NAKDİ DESTEK
Bir diğer madde ise aktif tarımsal üretim yapan kooperatiflere destek olarak nakdi yardım yapılması yönünde oldu. Her bir kooperatife 100 bin TL’yi geçmemek kaydıyla yardım yapılmasını içen madde görüşüldü. Adana içi sınırları içerisinde aktif tarımsal üretim yapan kooperatiflere toplam 750 bin TL olmak üzere her kooperatif için 100 bin TL'yi geçmemek üzere nakdi yardım yapılmasına ait teklif komisyondan geldiği şekilde oylamaya sunuldu. Yapılan oylamada madde oy birliği ile kabul edildi.

ÜCRETSİZ YOLCU TAŞIMA KONUSU

Şubat ayında deprem nedeniyle Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait halk otobüslerinin ücretsiz yolcu taşımasına yönelik Şubat ayında meclis çoğunluğu sağlanamadığı için konu meclisten geçmemişti.
6 Şubat 2023 ve sonrasında meydana gelen Adana dahil 11 ile etkileyen depremler sebebiyle toplu taşıma hizmetlerinden vatandaşların ücretsiz yararlanmasına ait teklifin komisyon raporu Meclisin Mart Ayı son oturumunda görüşüldü. Meclisin son oturumunda geriye dönük ücretsiz bindirilen vatandaşların konusu oy birliğiyle kabul edilerek yasalaştırıldı.

KAMUOYUNUN BEKLEDİĞİ TEKLİF KOMİSYONLARDA KALDI

Adana Büyükşehir Belediyesi, "Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı" kurulmasına ait teklif Mart ayının ilk oturumunda gündeme alınmış ve ilgili komisyona sevk edilmişti. Meclisin son oturumuna kadar teklifin komisyonlardan geri dönmediği için gündem maddesi sonraki aylarda yapılacak oturumlara kaldı. Daha öncede gündeme gelen ancak oy çokluğuyla bu daire başkanlığının kurulmasına ret edilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.