TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kanserden ölen eşinden kalan hatıraları için enkaz başında bekliyor

- Hataylı depremzede Münevver Paç: - "Rahmetli eşime ait eşyalar vardı, onları çıkarabilirsek ne mutlu bana"

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2023 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2023 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kanserden ölen eşinden kalan hatıraları için enkaz başında bekliyor

HATAY (AA) - SİNAN BALCIKOCA/SERGEN SEZGİN - Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'ın Antakya ilçesinde evi yıkılan Münevver Paç, geçen yıl kanser nedeniyle kaybettiği eşinden kalan hatıraları bulmak için enkaz başında bekliyor.

"Asrın felaketi" olarak nitelenen 6 Şubat'taki depremlerde büyük yıkıma uğrayan Antakya'da enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. İş makineleri bir yandan yıkılan evlerin molozlarını kamyonlara yüklerken diğer yandan da ağır hasarlı binaların yıkımı gerçekleştiriliyor.

Depremlerde evi yıkılan vatandaşlardan bazıları enkaz başında değerli eşyalarını ararken bazıları da yakınlarından kalan hatıraları bulmaya çalışıyor.

Depreme Akevler Mahallesi Rüstem Tümer Caddesi'nde Umut Apartmanı'ndaki evinde yakalanan bir kız çocuğu annesi Münevver Paç da ağır hasar aldığı için ekiplerce yıkılan evinin enkazı başında, geçen yıl kanserden kaybettiği eşinden kalan eşyaları bulmak için umutla bekliyor.

- "Apartmandan 8 komşumuzu kaybettik"

Münevver Paç, AA muhabirine, depremde ilk 3 katı çöken 9 katlı binanın 5. katından kızı ve yakınlarıyla kurtulduklarını söyledi.

Paç, Reyhanlı'dan kardeşlerinin bile kendilerini almaya 4 saatte geldiğini dile getirerek, "İtfaiye, belediye, herkes enkaz altındaydı. Herkeste bir can havli vardı. O gece mahşer günü gibiydi. Depremde yakınlarımı kaybetmedim ama apartmandan 8 komşumuzu kaybettik." ifadesini kullandı.

Depremin ardından Reyhanlı'ya annesinin yanına sığındığını anlatan Paç, şöyle konuştu:

"Şu an binamızın enkazı kaldırılıyor. Burada hatıralarımızı bulmak için bekliyoruz. Kızım ve rahmetli eşime ait eşyalar vardı, onları çıkarabilirsek ne mutlu bana. Pasaportlarımız, özel eşyalarımız, saati ve fotoğrafları vardı. Eşim kanser hastasıydı. 20 Şubat 2022'de vefat etti. Bir yıl yeni doldu. Çok zor bir acı. Rabbim kimseye yaşatmasın."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.