TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaplan bu hafta BAY

TFF 1. Ligde mücadele eden Adanaspor, ligin bitimine 4 hafta kala ligde geride kalan 14 haftalık periyotta 4 galibiyet, 5 beraberlik ve 5 yenilgi ile 17 puan toplayarak 12’nci sırada yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2022 18:27
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2022 18:27
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kaplan bu hafta BAY

Serhat ŞANLI / ÖZEL

ADANA (İLKHABER) – TFF 1. Ligde mücadele eden Adanaspor, ligin bitimine 4 hafta kala ligde geride kalan 14 haftalık periyotta 4 galibiyet, 5 beraberlik ve 5 yenilgi ile 17 puan toplayarak 12’nci sırada yer aldı.

Haftayı maç yapmadan geçirecek olan Adanaspor'da Teknik Direktör Eyüp Arın, son olarak oynadıkları ve 2-1 kazanılan Altınordu maçı sonrası oyuncularına 4 günlük izin verdi. Toros Kaplanı, yarın (Perşembe) günü Çatalan Tesisleri'nde yine bir araya gelip, ligin 16. Haftasında sahasında oynayacağı Göztepe maçı hazırlıklarına başlayacak.

Son yıllarda büyük sıkıntı yaşayan Adanaspor, bu sezon yine istediği performansı gösteremezken, ligde geride kalan 14 haftada sadece 17 puan toplayabildi. Ligde 33 puanla zirvede yer alan Eyüpspor ile arasında 16 puan bulunan Adana ekibi, geçtiğimiz haftalarda ayrılan Önder Karaveli’nin ardından yoluna Eyüp Arın ile devam ediyor.

Kadrosunda 9’u yabancı olmak üzere tam 35 futbolcu barındıran Toros Kaplanı, her sezon başında büyük değişim içerisine girerek şampiyonluk hedefiyle yola çıkarken, bir türlü istikrarı yakalayamıyor. Geçtiğimiz sezon, Fırat Gül, Sait Karafırtınalar ile çalışan Adanaspor, bu sezonda da yine teknik direktör değişimleri yaşadı.

Kamp dönemi ile birlikte 1’i hazırlık toplam 6 maça Mustafa Kaplan ile başlayan Adanaspor, bu karşılaşmalardan 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde ederken, alınan kötü sonuçlarla birlikte yollar ayrıldı.

Mustafa Kaplan’ın ardından Önder Karaveli takımın başına getirildi ancak, Önder hoca ile de Ziraat Türkiye Kupası'nda Samsunspor'a karşı alınan 4-0’lık mağlubiyet yeniden ipleri kopardı ve Önder Karaveli ile yollarını ayırdı. Karaveli ile 8 maçta 3 galibiyet 4 mağlubiyet ve 1 beraberlik alındı.

TAKIM EYÜP ARIN’A EMANET

Sezonda daha 14 hafta geride kalırken, turuncu-beyazlılarda iki teknik direktör çalıştı. Önder Karaveli sonrasında takımın Alt Yapı Sorumlusu Eyüp Arın yine işin başına geçti. Eyüp Arın ile şimdiye kadar 2 maçta bir galibiyet, bir yenilgi alındı.

Adanaspor, geçtiğimiz 2021-2022 sezonunu 36 maçta 12 galibiyet, 9 beraberlik ve 15 yenilgi ile topladığı 45 puanla 15’nci sırada tamamladı. Sezonun ilk yarısını ise 26 puanla 8. Sırada tamamlamıştı. Bu sezon ise geride kalan 14 haftada 17 puan toplaması, devre arasını aynı puanla tamamlama ihtimali düşürüyor.

Kadrosunda 9’u yabancı olmak üzere kadrosunda tam 35 futbolcu barındıran Adanaspor’un futbolcuları şöyle; Aaron Leya İseka, Adolphe Belem, Ahmed Said Kıvanç, Ahmethan Köse, Berkan Fırat, Berkan Güner, Burak Çoban, Burak Can Çamoğlu, Burhan tuzun, Emre Kaplan (Başakşehir’den kiralık), Enes Sağlık, Evren Korkmaz, Ferhat Katipoğlu, Hadi Sacko, Hakan Eroğlu, Hakan Yeşil (Trabzonspor’dan kiralık), Hakkı Türker, Halil İbrahim Yılmaz, Harun Kaya, Hasan Hüseyin Akınay, Hüseyin Öztürk, İbrahim Aksu, Lamin Jallow, Mehemt Sefa Etöz, Metehan Altuntaş, Metehan Mustafa Mollaoğlu, Miran Ağırbaş, Muhammed Fatih Ardıç, Özcan Aydın, Özer Enes Soylu, Pedro Nuno Fernandes Ferreira, Samuel Tetteh, Yiğithan Güveli, Yohan Cedric Benjamin Roche, Youssef Ait Benasser..

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.