TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karalar: Adana uçacak

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2023 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2023 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Karalar: Adana uçacak

Sare Aliye Akçay - İbrahim Baysal

Seçim öncesi çalışmalarına hız kesmeden devam eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar dün Adana’nın bir TV kanalında seçime ilişkin açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Karalar Adana’ya dair yapacağı projelerinden bahsetti.

Adana’ya 81 adet yeni modern Otobüs

Geçtiğimiz günlerde Adana’nın bünyesine kazandırdığı 81 adet yeni elektrikli ve modern otobüsler hakkında konuşan Karalar ‘’Gururluyuz çünkü üç dört sene önce belediyeyi aldığımızda çok kötü bir tablo vardı. Biz bugün 2 buçuk Milyara yakın borç ödedik. Bu şartlarda 81 yeni otobüs, 33 kamyon ve 100’ün üzerinde iş makinası almak kolay değil. Biz bunları borçlanmadan aldık. Vatandaşımız rahat etsin, konforlu otobüslerde seyahat etsin diye filomuzun yarısını yeniledik. Önümüzde ki süreçte de vatandaşımız bizi yine seçerse filomuzun tamamını yenilemek gibi bir hedefimiz var. ‘’dedi.

Metro Yapımı

Adana’nın kanayan yarası metro hatları ile ilgilide konuşan Karalar, 5 yeni Metro hattının daha olması gerektiğini ve önceliğin Üniversite ve Stadyuma gidecek metro hattı yapımı olduğunu belirtti. Karalar, 2029’da Belediye Başkanı olursa metronun kalan borcunun da ödeneceğinin sözünü verdi.

Millet İttifakının Mersin Mitingi dönüşü Kemal Kılıçdaroğlu’na bölge ile ilgili sorunlardan bahsettiğini belirten Karalar, “Bugün Mersin mitinginden dönerken sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile konuştuk. Ben Adana’mızın genele problemlerinden bahsettim. Birincisi metronun ikinci ve üçüncü hattın onaylanması gerekiyor. İkincisi bir türlü tamamlanamayan Güney Kuşak Projesinin devam etmesi gerekiyor. Üçüncüsü Havalimanımızın kesinlikle kapanmaması gerekiyor. Dördüncüsü de Adana yıllardır sahipsiz olması. Adana’nın gelirinin civar illerden fazla olması gerekiyor. Benim komşum benden daha fazla alıyorsa bu bir haksızlık. Benim nüfusum daha fazla civar illerden. Millet ittifakı olarak sayın Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olması ile bu sorunlar çözüme kavuşacak” ifadelerini kullandı.

Adana Uçacak

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı zamanında Adana’nın Çağ atlayacağı temennilerinde bulunan Zeydan Karalar ‘’Adana çok geriledi ama o mesafeyi kapatacak ve yeni döneme geçecek. Çünkü her konuşmamda vurguladığım bir şey var. Komşu illerimizde elbette ihracatın artmasını isterim hiçbir itirazım yok fakat Kahramanmaraş Adana’nın ihracatını geçemez. Adana bölgede ihracat alanında on birinci kenti olmamalı. Millet ittifakı döneminde bunların hepsini telafi edeceğiz. Bu seçim bir parti seçimi değil, birbirine çok zıt ve aykırı partiler hiçbir araya gelmedi şimdiye kadar. Artık partililer bir araya geldi ve tek gayeleri ülkenin hızla gitmekte olan çöküşünün önüne geçmek. Sayın Genel Başkanımızı tebrik ediyorum hepimizi bir araya getirdiği için” dedi.

Son olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun barışçı ve sevgi dilini benimsediklerini belirten Karalar, seçimde Adanalılardan destek isteyerek 8 Mayıs saat 17.00’da Adana Uğur Mumcu Meydanı’nda gerçekleştirilecek Millet ittifakı Mitingine davet etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.