TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karalar: Promosyon konusunda ihaleye çıktık

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Promosyonla ilgili Adana Büyükşehir Belediyesi bir övünç kaynağı ve bir önder olduğunu savunarak, promosyon konusunda bankalar ve yetkili sendikalarla görüşmeler yaptıklarını aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2022 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2022 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Karalar: Promosyon konusunda ihaleye çıktık

Bayram BULUT

 

ADANA (İLKHABER)-Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Promosyonla ilgili Adana Büyükşehir Belediyesi bir övünç kaynağı  ve bir önder olduğunu savunarak, promosyon konusunda bankalar ve yetkili sendikalarla görüşmeler yaptıklarını aktardı.

 

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi 6. Oturumunu gerçekleştirdi. Oturama Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar Başkanlık yaptı. Açılış yoklamasının ardından Zeydan Karalar belediye çalışanları için yapılacak promosyon konusuna değindi.

 

BİR ÖVÜÇ KAYNAĞI

Promosyonla ilgili Adana Büyükşehir Belediyesi bir övünç kaynağı  ve bir önder olduğunu savunan Başkan Karalar, “Promosyonla ilgili Adana Büyükşehir Belediyesi bir övünç kaynağı bir önderdir. Bundan 3 sene önce alınan promosyonu 600 lira alınan promosyonu 3 bin 555 yaptık. Memurlar için 3 sene önce 1500 lira olarak alınan promosyonu 7 bin  500 lira yaptık” dedi.

 

KAFANIZA GÖRE FESİH EDEMİYORSUNUZ

Kendilerinden sonra diğer belediyelerinden yüksek promosyonlar almaya başladığını anlatan Başkan Karalar, “Mutlulukla söylemeliyim ki diğer belediyelerde çok ciddi yüksek promosyonlar almaya başladı. Bunu başlatan biziz. Özellikle enflasyondan ve ücretlerin artmasından dolayı promosyonla ilgili çalışmalar var. Bizde başlattık bu çalışmayı. Ama takdir ederseniz ki promosyon aldığınızda bir takım sözleşmelerde bulunuyorsunuz. Bunların yaptırımları var. Kafanıza göre fesih edemiyorsunuz” diye konuştu.

 

BANKALARDAN OLUMLU SNUÇ ALAMADIK

Bankalarla görüşüp olumlu sonuç alamadıklarını ve bunun ardından yetkili işçi sendikalarına konuyu aktardıklarını vurgulayan Başkan Karalar, “Dolayısıyla promosyonu aldığınız bankayla görüşmek daha doğru geldi bize. Bizde 2 bankayla görüştük ama netice alamadık. İyi niyetle yaklaştılar ama sonra ne hikmetse soğuk baktılar. İşçi sendikalarını çağırıp durumu anlattım. Ne yapmak gerekiyorsa birlikte yapmamız gerektiğini söyledim. Siz memurunuzu, işçinizi, çalışanınızı bilgilendirin dedim” şeklinde konuştu.

 

İHALEYE ÇIKMA KARARI ALDIK

Promosyonlarla ilgili ihaleye çıkma kararı aldıklarını belirten Başkan Karalar, “Bununla ilgili bir ihaleye çıkma kararı aldık. Şimdi ihaleye çıkacağız. İhalede ne fiyat verecek bankalar bakacağız. İhalede aldığımız rakamlardan öbür bankalara vereceğimiz cezai müeyyideleri düştükten sonra  tatmin edici bir karar kalırsa yine sendikalarla görüşeceğiz. Onlar kabul ederse devam edeceğiz.  Kabul etmezlerse düşük bulurlarsa yeni yıla erteleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

YIL BAŞI BEKLENMELİ

Kendisinin yılbaşının beklenmesi yönünde düşüncesinin olduğunu işaret eden Başkan Karalar, “Bana kalırsa yılbaşında özellikle fiyat artışlarından kaynaklı ciddi zam olacağını düşünüyorum. Ben belediye çalışanlarımızın amiriyim. Onların aleyhine bir şey düşünmem yapmam. Ne yapacaksam onların faydasına olur. Bunu da yaptım. Sendika başkanlarıyla istişare ettim. Bu konuda deneyimimiz var. Şuanda ihaleye çıkıyoruz. Arkadaşlarımıza danışıp tatmin edici bir rakam olursa amenna. Yılbaşını bekle derlerse o zaman yılbaşın bekleyeceğiz” dedi.

 

SEYHAN’DA İKİ DEFA PROMOSYON

Karalar sözlerini şu cümlelerle tamamladı;

“Ben 8.5 senelik belediye başkanıyım. Seyhan’da iki defa promosyon aldım işçilere.”

 

MADDELER GÖRÜŞÜLDÜ

Konuşmanın ardından gündem maddelerine geçildi. Teklik içeriklerini kapsayan 3 madde ilgili komisyonlara sevk edildi. Bir sonraki oturum bugün saat 13:00’da yapılmasına karar verildi.  

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.