TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karalök: Diğer kadınlar gibi sokakta öldürülmek istemiyor

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2019 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2019 17:59
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Karalök: Diğer kadınlar gibi  sokakta öldürülmek istemiyor

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) - Eşinden şiddet gördüğü iddiasıyla boşanmak isteyen ve 5 yıldan buyana boşanma işlemi gerçekleşmeyen Meryem Karalök, “Bende diğer öldürülen kadınlar gibi sokakta eşim tarafından öldürülmek istemiyorum” dedi.

Adana’da eşinden boşanamayan Meryem Karalök Adana adliyesi önündeki eylemini sürdürüyor. Son olarak kadın örgütlerinin katılımıyla bir açıklama yapan Meryem Karalök, yaşadığı olayları anlattı. 17 yıldır şiddet gördüğünü yineleyen Karalök, “Davam 3 kere ret oldu. 17 yıl şiddet görmüş bir kadın olarak buradan sesimi duyurmak istiyorum. Benim davamı geri çevrilmesin, dosyam tekrar incelensin. Diğer kadınlar gibi bende sokakta ölmek istemiyorum. Zaten 5 yıldan beri hapis hayatı yaşıyorum. Bunu her gün söylemek istiyorum ama söylemek zorundayım, çünkü hiç kimse benim sesimi duymuyor. Yargıtay’a kadar gittim Yargıtay’a da aynı olayları anlattım. Yargıtay’da benim dosyamı çeviriyorsa bu Türkiye’de kadın adaleti değildir. Kadını savunmak değildir.” diye konuştu.

TEHDİT İDDİASI

 3 tane kızının olduğunu ve eşinin bu üç tane kızını öldürmekle kendisini tehdit ettiğini iddia eden Karalök, anlatamadığı birçok olayın olduğunu anımsatarak, “ Benim üç tane kızım var kızlarımı öldürmekle beni tehdit ettiği çoğu zaman. Ben her gün bunun korkusuyla yaşıyorum. Üvey oğlum beni aradı. Eşimin tarafı beni aradı 3 günden beri ben uyumuyorum. Korkuyorum ve sabaha kadar uykusuz kalıyorum. Ağlamak istemiyorum. Yaşadıklarımı duysunlar istiyorum. Psikolojim altüst oldu. Çok kötü olaylar yaşadım. Burada anlatamadığım olaylar var. Çocuklarımla ben aylarca bir battaniyenin içerisinde yattık. Bunları kimse bilmiyor. Ben 1 yıl panik butonu kullandım, neden? O zaman bana bu butonu niye verdiler. Benim tehdit aldığımı biliyorlar. Şuan anlatamadığım tüm konular 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ifadelerimde var. ” şeklinde konuştu.

DEVLET BÜYÜKLERİNE SESLENDİ

Devlet büyüklerine seslenen Karalök, “İlk başta utandım anlatamadım. Sürekli tehdit aldım. Bunlarla ilgili bir sürü dosyam var. Yetkililere sesleniyorum. Benim sesimi duysunlar beni bu adamdan kurtarsınlar. Ben bu adamla evli kaldığım sürece beni hala karısı zan ediyor ve hala tehdit etmeye devam ediyor. Şimdi ailemi kışkırtıyor. Ağabeylerimi kışkırtıyor. Otobanlarda geziyor bacınız gibi cümleler kullanıyor.”  ifadelerini kullandı.

İFTİRA ATIYORLAR

Son günlerde kendisine iftiraların atıldığından da bahseden Meryem Karalök,  sözlerini şöyle tamamladı;

“3 çocuğuma bakıyorum. Yıllardır temizliğe gidiyorum. Bunu bile bile iftira atıyor bana. Artık bıktım usandım. Ölmekten bile korkmaz oldum. Ama ölümüm bu adamın elinden olmasın ecelimle olsun istiyorum. Cehennemde bile bu adamı görmek istemiyorum. O yüzden bu davanın bitmesini istiyorum.”

Açıklama esnasında bazı erkek ve kadınlarında bizde boşanmak istiyoruz ama boşanamıyoruz gibi Karalök’e laf attıkları görüldü. Açıklamanın ardından Karalök eylemine devam etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.