TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kavruluyoruz

Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ediyor. Gece ve gündüz arasında en az 20 derecelik sıcaklık farkının olması hastalıklara davetiye çıkartıyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2020 19:31
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2020 19:31
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kavruluyoruz

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ediyor. Gece ve gündüz arasında en az 20 derecelik sıcaklık farkının olması hastalıklara davetiye çıkartıyor.

Adana’da sıcak hava bunaltıyor. Gölgede zaman zaman 45 derece, güneşte ise 50 derecenin üzerinde hissedilen sıcaklıklar yaşanıyor. Pandemi nedeniyle zor dönemlerden geçilen günlerde birde sıcaklığın etkisi eklenince vatandaşlar olumsuz etkileniyor. Dışarıya çıkmak isteyen vatandaşlar, koruyucu maskelerini takarak evden gidecekleri yere doğru diğerken, şemsiye kullanıyor. Şemsiyesi olmayanlar ise ağaç ve binaların önlerinde bulunan sundurmaların gölgeliklerini kullanıyor.

Kentte gece ile gündüz saatleri arasında en az 20 derece sıcaklık farkı gözleniyor. Gündüz 45 derece olan hava sıcaklığı, gece ise 24 derecelere kadar düşebiliyor. Dün sabah 07:32 sularında hava sıcaklığı 26 dereceyi gösterirken, öğlen saat 13:44 sularında ise his edilen sıcaklık 42 ile 43 derece arasında değişti. Değişken hava hastalıklara da davetiye çıkartıyor. Mevsimsel geçişlerin yaşandığı dönemde bir çok kişi gribal enfeksiyonlara yakalandığı görüldü.

Meteoroloji hava tahminlerine göre, hata sonu ve pazartesi günü dahil olmak üzere havya sıcaklığının 39 derecelere düşmesi bekleniyor. Salı ve Çarşamba günü ise sıcaklık tekrar 40 ve 41 derecelere yükselecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.