TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kemal Kılıçdaroğlu Adana’da

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2023 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2023 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kemal Kılıçdaroğlu Adana’da

İbrahim Baysal

İLKHABER- Millet Buluşmaları kapsamında Uyuşturucu ile Mücadele konulu toplantı Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.

Adana Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya CHP’nin kurmayları ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantının açılış konuşmasını Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar yaptı.

Adana Büyükşehir Başkanı Zeydan Karalar, “konuşmalarına Adaletsizliği ve kul hakkı yemeyi bırakacak olan, kaybolan hak hukuk adaleti tekrar sağlayacak olan 13.Cumhurbaşkanımız Hoş geldiniz” diyerek başladı.

EN BÜYÜK SORUNUMUZ UYUŞTURUCU VE MÜLTECİ

Adana da iki temel sorun olduğunu belirten Karalar, “Uyuşturucuda Adana şehrinin en önde illerinden olması, kullanıcı sayısının çok olması sebebiyle bu toplantıyı Adana’da gerçekleştirdik. Araştırmalarda çıkan sonuçlar çok ürkütücü. Kişi istediğinde uyuşturucuya çok rahat ulaşabiliyor. Kullanma yaşı 10’a düştü”  dedi.

Türkiye son 10 yılda bütün uyuşturucuların merkezi haline geldi

“Uyuşturucu temelde ele alınması gereken sorundur ve bunu çözmek için söz veriyorum” diyen Kemal Kılıçdaroğlu, “Öyle bir illetle karşı karşıyayız ki bu illetle mücadele etmek zorundayız. Bir evde uyuşturucu varsa bunu ailelerin duymasını istemiyor. Yıllarca bu konuda araştırma yapan biri olarak bu illet bulaştığı andan itibaren evde huzur kalmaz bu nedenle bu millete biz sözüm var her evde huzurun bereketin olmasını istiyorum. Bir evde huzur varsa apartmana caddeye komsulara yansır. Bu temelde ele alınması gereken büyük bir illettir ve bununla ilgili mücadele etmemiz gerekir. Türkiye son 10 yılda bütün uyuşturucuların merkezi haline geldi. Güney Amerika’dan önce Afrika’ya sonra Türkiye’ye getiriliyor. Bütün sınırlar aşılarak bize geliyor. Önce fakir ailelerin çocukları alıştırılıyor ardından torbacı yapılıyor çocuklar. Ben o yoksul ailelerin derdini çözmek zorundayım. Nasıl olurda Afganistan’dan uyuşturucu getirip ülkemize yayacaksınız” dedi.

İstanbul uyuşturucu baronlarının at koşturduğu yer oldu

Kılıçdaroğlu, “Uyuşturucu baronları o kadar rahatlar ki Kimse dokunamaz diyorlar bize. Hapisteki uyuşturucu baronlarını bile çıkardılar. Ailenizin huzurunu düşünüyorsanız uyuşturucu baronlarıyla mücadele etmeyenlere oy vermeyeceksiniz. Benim bu millete sözüm var ilk işim Uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyacağız”.

Toplantıda  ailelerinden uyuşturucu kullanan ve bununla ilgili mücadele eden vatandaşlarda  vardı. 

Eşi madde bağımlısı olan Ayşegül Balaltan konuşmasında, “Eşim uyuşturucu batağında olan biriydi, 1 buçuk sene önce evimizi dükkanımızı yaktı. Bütün ana haberlere çıktı. Eşi evi terk etti diye evi yaktı denildi madde bağımlısı olduğu söylenmedi. Neden madde bağımlılarının elinden tutmuyorsunuz örtbas ediyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.