TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KESK 27 yaşında

Adana'da, KESK'in 27'nci kuruluş yıldönümünü düzenlen kokteyle ile kutlandı. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Adana Şubeler Platformu, 75'inci Yıl Sanat Galerisi'nde 27. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle etkinlik düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2022 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2022 18:00
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
KESK 27 yaşında

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) - Adana'da, KESK'in 27'nci kuruluş yıldönümünü düzenlen kokteyle ile kutlandı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Adana Şubeler Platformu, 75'inci Yıl Sanat Galerisi'nde 27. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle etkinlik düzenledi. Kokteyle kentteki siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri katıldı. Etkinlik saygı duruşuyla başladı. Etkinliğin açılık konuşmasını yapan Büro Emekçileri Sendikası (BES) Adana Şubesi  Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Mustafa Değirmendaş, KESK’in tarihinin tek başına bir emek mücadelesi değil aynı zamanda birçok konuda tüm insanların ortak mücadelesinin sesi olduğunu söyledi.

KESK hakkında bilgiler veren Değirmendaş, “KESK, bu ülkenin tüm insanlarının, emekçilerinin insanca bir yaşam mücadelesinin adıdır. KESK, sendikal mücadelenin demokrasi ve özgürlük mücadelesinin bir parçası olduğunu bilen kamu emekçilerinin mücadele örgütüdür. KESK, sendikal harekette kadınların eşitlik, özgürlük mücadelesinin yüzüdür. Gücünü fiili ve meşru mücadeleden alan KESK bu ülkenin kamu emekçilerinin hak ettikleri, özlemini yaşadıkları bir ülkeye ve dünyaya kavuşacakları günü yakınlaştırma mücadelesini kararlıkla sürdürecektir” dedi.

“27. kuruluş yıldönümünü 11 hizmet kolunda örgütlü olan bağlı sendikası ile omuz omuza vererek kutlayan KESK, kamu emekçilerinin tek gerçek mücadele örgütü olmaya devam edecektir” diyen Değirmendaş, 8 Aralık’ın kendileri için sadece bir kutlama günü değil, mücadeleyi yükseltme günü olduğunu anlattı.

 Değirmendaş'ın konuşmasının ardından KESK'in mücadelesini konu alan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.