TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kış aylarının mucize meyvesi 'mandalin'…

Yazının Giriş Tarihi: 02.11.2017 19:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2022 15:56

Bunaltıcı geçen yaz sıcaklarının sona ermesiyle birlikte havalar da soğumaya başladı. Kış aylarının gelmesi, havaların soğumasıyla gribal enfeksiyon hastalıkları da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Sağlık uzmanları soğuk havalarda en fazla C vitamini alınması konuşunda uyarılarda bulunur. C vitamini denince de en fazla aklımıza narenciye ürünleri gelmektedir.

Evet. Narenciye açısından en şanslı bölgelerden birinde yaşıyoruz diyebiliriz. Türkiye’nin narenciye üretiminin kalbi olan Akdeniz Bölgesi’nde yaşamak bizim için ne büyük bir şanstır.

Çünkü soğuk havaların vazgeçilmezi olan narenciye ürünleri; portakal, mandalina, greyfut ve limonun tam da sezonundayız.

Özellikle tama zamanı olan mandalina, C ve E vitamini içermesi açısından çok zengin bir kış meyvesi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Hal böyle olunca da hastalıklara karşı büyük bir kalkan görevi gören mandalinanın faydalarını saymakla bitiremeyiz.

Yoğun C ve E vitamini içeren mandalina hem ağızları sulandıran lezzetiyle hem de içerdiği faydalarıyla kış ayına sağlam hazırlık yapmak ve hastalıklardan uzak yani sağlıklı bir kış geçirebilmek mümkün diyebiliriz.

E ve C vitamini açısından zengin olan mandalina aynı zamanda sodyum, tiamin, potasyum piridoksin, kalsiyum, bakır gibi birçok mineral ve bileşen de içerir. Ayrıca C vitamini deposu olarak bilinen mandalinanın, kanser riskini azaltma konusunda önemli bir rol oynadığı da uzmanlar tarafından söylenmektedir. Kısacası soğuk algınlığı, kolesterol, kan basıncına faydalı, cilt sağlığı gibi daha birçok hastalığa iyi gelir.

Evet. Havalar soğudu. Sağlıklı bir kış için bol c vitaminli sebze ve meyveler tüketelim. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.