TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kıvanç: Arabulucuk sistemi zaman kaybından kurtardı

ADASO’da Uyuşmazlıklar ve İş Hukuku Uyuşmazlıklarının Çözümünde Avantajlar konuşuldu

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2023 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2023 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kıvanç: Arabulucuk sistemi  zaman kaybından kurtardı

ADANA(İLKHABER)-TOBBUYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi ve Adana Sanayi Odası Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi iş birliğinde “Ticari Uyuşmazlıklar ve İş Hukuku Uyuşmazlıklarının Çözümünde Avantajlar” konulu toplantı düzenlendi.

Adana Sanayi Odası Sakıp Sabancı Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBBUYUM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeki Kıvanç, TOBBUYUM Genel Müdürü Dr. Onur Yüksel, İş Hukuku Profesörü Prof. Dr. Levent Akın, TOBBUYUM Strateji Geliştirme Komisyonu Başkanı Ertan Özen, TOBBUYUM Akademi Genel Koordinatörü Cem Coşkun, avukatlar, arabulucular çok sayıda iş insanı katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBBUYUM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeki Kıvanç, “Türkiye Odalar Borsalar Birliği’mizin girişimleri ile iş dünyamızın ve vatandaşlarımızın uyuşmazlıklarının sürdürülebilir çözümlere ulaşmasına yardımcı olmak amacıyla 9 Aralık 2020’de TOBBUYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi kurulmuştur. Ayrıca Adana Sanayi Odası olarak TOBB UYUM çatısı altında arabuluculuk faaliyetlerine bölgemizde öncü olması amacıyla Adana Sanayi Odası Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi olarak 2021 Ocak ayı itibariyle kurduk. Arabuluculuk, üyelerimizin iş, ticari ve tüketici uyuşmazlıklarının hızlı bir şekilde çözüme kavuşması imkanını sunmaktadır.” dedi.

TOBB ve odalarımızın bu işe sahip çıkması sonrasında, önce iş-işveren uyuşmazlıklarında, sonra ticari davalarda, en son olarak da tüketici davalarında arabuluculuk zorunlu hale getirildiğini belirten Kıvanç, “Eskiden yıllar süren davalar, çok kısa bir sürede bitti ve her iki tarafta masadan mutlu bir şekilde ayrıldı. Ayrıca arabuluculuk sistemi ile dava yükleri hafifledi. İnsanlar, zaman kaybından maddi anlamda kendilerini yıpratan uzun süreçten kurtuldu. Bu nedenle firmalarımızın özelikle bu merkezlerden faydalanmalarını önemle rica ediyorum.” diye konuştu.

Adalet Bakanlığı’nın arabuluculuğu mevzuata dahil etmesinden bu yana 400 civarında arabuluculuk merkezi kurulduğunu söyleyen TOBBUYUM Genel Müdürü Dr. Onur Yüksel ise, bunlardan bir tanesi de TOBB bünyesinde kurulan TOBBUYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi olduğunu şu ana kadar TOBB’a bağlı 120 oda bünyesinde Arabuluculuk ve Tahkim Merkezi aktif bir şekilde çalıştığını söyledi.

Önümüzdeki dönemde 365 oda ve borsada faaliyet göstermek için çalışmalarının sürdüğünü belirten Dr. Yüksel, “Arabuluculukla ilgili altyapı kanunu hazırlanıyor. TOBBUYUM olarak bizler arabuluculuk ve tahkimin geliştirilmesi ve uyuşmazlıkların mahkeme öncesinde mahkemeye gidilmeden, dava açılmadan kurumsal bir şekilde çözümlenmesi ve kurumsal sistematik hizmet veriyoruz” dedi. Hizmeti, Adalet Bakanlığı arabuluculuk siciline kayıtlı arabulucular tarafından verdiklerini ifade eden Dr. Yüksel, bunların bakanlık tarafından da sertifikalandırıldığını vurguladı.

Uyuşmazlıkların mahkemeye düşmeden arabulucular tarafından çözümünü öngören ve birçok alanda zorunlu olarak uygulanmaya başlayan arabuluculuk sisteminde, Türkiye’de uluslararası şirketlerin anlaşmazlıklarına da ev sahipliği yapmaya başladığını söyleyen Dr. Yüksel, TOBBUYUM olarak bugüne kadar 80 üzerinde dosyayı sonuca ulaştırdıklarını sözlerine ekledi. 

Adana Sanayi Odası Sakıp Sabancı Toplantı Salonu’nda düzenlenen “Ticari Uyuşmazlıklar ve İş Hukuku Uyuşmazlıklarının Çözümünde Avantajlar” konulu toplantıda İş Hukuku Profesörü Prof. Dr. Levent Akın, TOBBUYUM Strateji Geliştirme Komisyonu Başkanı Ertan Özen, TOBBUYUM Akademi Genel Koordinatörü Cem Coşkun, tarafından sunumlar gerçekleştirildi. Toplantı soru cevap akabinde son buldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.