TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocaispir “Önce İnsan” diyor

Yazının Giriş Tarihi: 03.06.2022 20:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2022 16:01

Yüreğir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Kocaispir dün 3 yıllık çalışmalarının lansmanı için basının karşısına çıktı.

Yüreğir’de dil din ırk mezhep ayrımı yapmadan “Önce İnsan” düsturuyla hizmet verdiklerini anlattı Başkan Kocaispir gazetecilere…

  Yolları altından kaldırımları gümüşten yapsa da gönüllere giremeyince verilen hizmetin bir önem taşımadığına inanan Başkan Kocaispir bu yüzden önce gönülleri fethetmek için insan odaklı çalıştıklarını anlattı.

İyi ve kötü günlerinde Yüreğirlinin yanında olduklarını, ihtiyaç sahiplerine  sahip çıktıklarını, gıda, giysi, ve benzeri ihtiyaçları için  yardımda bulunduklarını, eğitim ve sportif faaliyetleri için gençlere destek olduklarını, kadınların ve yine gençlerin meslek edinmeleri için belediye olarak sürdürdükleri faaliyetleri anlattı.

Yol, köprü çalışmaları, Yüreğir’deki kanalların temizlenmesi, çiftçiler için ürettikleri kompakt gübre ve daha bir çok faaliyetlerini anlattı Başkan Kocaispir.

  Yüreğir’de güler yüzü, çalışkanlığı ve insan odaklı çalışmalarıyla gönülleri fetheden Başkan Kocaispir, bir de çok önemli bir konu olan kentsel dönüşüm çalışmalarına imza atmaya hazırlanıyor.  

Sinanpaşa mahallesinde kentsel dönüşüm için yıkım çalışmaları hızla devam ediyor.

Son yıllarda kanser hastalığı grip vakaları gibi yaygın olarak görülüyor. Bir yakınını kanserin bir çeşidi nedeniyle kaybetmeyen birileri kaldı mı bilmiyorum. O derece yaygınlaştı bu illet. Neden bunu yazdım şimdi? Çünkü yıkımı yapılan binaların yapı malzemelerinde asbest varsa, yıkım sırasında; hava yoluyla solunarak, yutularak veya toprağa karışarak bir şekilde vücudumuza girerse tehlike yaratır. Kansere neden olabilir.

Bu nedenle bu tür yıkım çalışmaları sırasında en sağlıklı çalışma asbest raporu alarak sürdürülebilir.

Peki nedir asbest raporu?  Asbest Raporu, halk sağlığını ve çevreyi korumak için kentsel dönüşüm kapsamında ömrünü doldurmuş yapılarla ilgili inşaat yıkımı öncesinde Asbest İçerikli Malzemelerin bulunup bulunmadığı ve hangi Asbest türleri olduğu belirlenerek hazırlanan bir rapordur.

Asbestli malzemeye rastlanılması durumunda ise ortamdaki lif sınır değerinin aşılıp aşılmadığı belirlenerek rapor oluşturulması ve Asbestli Malzemelerin tehlikeli atık tesislerine bertarafı zorunludur.

Tüm belediyelerin kentsel dönüşüm için yapacakları yıkım çalışmalarında, müteahhitlerin inşaat çalışmalarında asbest raporu oluşturması işte bu yüzden çok önemli. 

“Önce İnsan” düsturuyla çalıştığına bütün kalbimizle inandığımız Başkan Kocaispir ile diğer tüm belediye başkanlarından beklentimiz bu konuya özen göstermeleridir.

Ben buradan sadece hatırlatmak istiyorum. Eğer bu konuda çalışmaları varsa gönülden teşekkür ediyorum..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.