TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kökez Göleti için ilk kazma vuruldu

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2023 19:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2023 19:00
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kökez Göleti için ilk kazma vuruldu

Adana’nın Aladağ İlçesi Kökez Mahalle’nde yapılan Kökez Göleti için ilk kazma vuruldu. Mahallenin arazisinin sulamada önemli bir yer taşıyacak gölet için kurban kesildi.

Aladağ’da tarımsal sulama için kullanılan göletler kurulmaya devam ediyor. Son olarak Aladağ İlçesi Kökez Mahalle’nde yapılan Kökez Göleti için ilk kazma vuruldu. DSİ 6. Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılan Kökez Göleti için Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik tarafından kurban kesildi.

Kurban kesilerek başlanan gölet çalışması ile ilgili bilgiler paylaşan Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, “Kökez Mahallemizin arazisini sulayacak, uzun zamandır takibini yaptığımız Kökez Göleti’nde ilk kazma vuruldu. Bir hayal daha gerçekleşiyor. Teşekkürler Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan” dedi.

Kökezli Göleti için 3- 4 bin metre kare araziyi sulak hale getireceklerini dile getiren Akgedik, “Kökezli Göleti tamamlandığında 3- 4 bin metre kare araziyi sulak hale getireceğiz. Burada nitelikli tarım yapmamızı sağlayacak göletimiz. Katma değeri yüksek tarım ürünleri yetiştirmek istiyoruz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.