TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kozan’da hastane alanı, konuk alanına çevrildi

Kozan’da hastane binasının bulunduğu alanının fonksiyonu değiştirilerek özel konut alanı ilan edildi. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ve Ak Partili Abdullah Avcı madde hakkında görüşlerini aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2022 18:47
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2022 18:47
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kozan’da hastane alanı, konuk alanına çevrildi

Ahmet AKDENİZ- Bayram BULUT

 

ADANA (İLKHABER)- Kozan’da hastane binasının bulunduğu alanının fonksiyonu değiştirilerek özel konut alanı ilan edildi. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ve Ak Partili Abdullah Avcı madde hakkında görüşlerini aktardı.

 

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı 4. Birleşimine ait gündem maddelerinin yer aldığı oturum toplandı. Meclis 1. Başkan Vekili Mustafa Akgedik’in başkanlık yaptığı oturumda gündem yoklaması yapıldı. Gündem maddelerinin arasında yer alan Kozan İlçesi’nde sağlık tesisi olarak kullanılan alanın konut alanına çevrilmesi ile ilgili madde görüldü. 

 

ÖZGAN: 5 YIL HASTANE OLARAK HİZMET VERDİ

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan madde ile ilgili söz aldı. Bu alana sağlık tesisi yapılsın diye sıcak baktıkları ve izin verdikleri yer olduğunu söyledi.  Bir özel hastanenin bu alanda 5 yıl hizmet verdiğini ardından taşındığını aktaran Özgan,  “2006 yılında belediye meclisinde yaklaşık 15’e yakın doktorun talebi üzerine sağlık tesisi olarak yapılan bir yatırım. Sağlık hizmeti verilsin diye sıcak baktığımız bir şeydi bu. Burada hastane 5 yıldan fazla hizmet verdi. Sonra bir tane girişimci burayı satın aldı. Hastane olarak kullanıldıktan sonra buradaki hastanenin lisansı başka yere gitti. Şuanda boş duruyor. Etrafı 3 katlı konut” dedi.

 

TEKRAR HASTANE YAPILACAK DEDİK

Burada oturanlara tekrar hastanenin geleceğini söylediklerini dile getiren Özgan, “Biz oradaki insanlara buraya tekrar hastane gelecek. Kozan sağlık hizmetini daha iyi alacak şeklinde izahat yaptık. Şimdi hastane lisansını başka yere götürdü. Burayı konuta çevirerek, sağlık tesisi olarak verilen fonksiyonu başka amaçla kullanıma taşıyor. Bu doğru bir karar değil. 2019 yılında bu meclis 5000 binlik planı onayladı. Kozan’a geldi konu, bizde 1000’likleri onayladık. Daha sonra 5-6 ay önce meclise geldi tekrar bu meclis ret etti. Biz itiraz etmeden önce, konu geliyor. 3 gün sonra komisyona havale ediliyor. 3 gün sonra bu meclisten geçiyor” diye konuştu.

 

HABERİM BİLE YOKTU

Kendisinin konudan haberinin bile olmadığını anlatan Özgan, “Benim haberim bile yoktu. Daha sonra haberim oldu ve itirazımızı yaptık. Hataysa hatada yapmış olabilirim. Çünkü araştıramadım, incelemedim. Biz güvendik çünkü. Büyükşehir bizden görüş istedi. Biz görüşümüzü Adana Büyükşehir Belediyesi’ne yazdık.  Dedik ki bu sebeplerden dolayı biz buna razı değil.  Askıya çıktığında arkadaşları aradım.  Ama arkadaşların ısrarı var bu konuda. Ama bu Kozan’a yapılan doğru bir şey değil. Çükü bu niyetle verilmedi. Meclis üyelerimizin bu konuda duyarlılığını bekliyorum. Diyelim ısrar edildi. Bu konu yargıya gidecek. Haksız bir uygulama var. Biz burayı yapmamızın sebebi kamusal fayda gösteren bir konu olmasıydı. Şuanda ki konut meselesi şahıs işine giriyor. Bunu istemiyoruz. 3 katlıydı, şuanda 8 katlı bir konut burası. 1.20 yoğunluk, 2.2’ye çıkıyor” ifadelerini kullandı..

 

ÇOK GÜZEL BİR YATIRIMDI

Ak Parti’li Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Abdullah Avcı ise, güzel ve ciddi bir yatırımla bu alana hastane binası yapıldığını söyledi. Ancak daha sonra hastanenin taşındığını belirten Avcı, “Burası Sayın Başkanın belirttiği gibi özel hastane olarak planlandı. Kozan için çok güzel bir yatırım, ciddi bir yatırımdı. Hepimiz destek olduk. O dönemde de ben ilçe başkanıydım. Daha önce iki katlı iki bina vardı. Yatırım yapmak amacıyla sağlık alanına çevrildi. Sağlık alanı daha sonra bir şekilde taşındı. İmar komisyonunda bunu değerlendirdik. Meclisimizde bunu kabul etmemiştik. Oy birliğiyle geçen bir meseleydi. Farklı şekilde tekrar gündeme getirildi” şeklinde konuştu.

 

HUKUKİ SORUN ÇIKACAK

Bu alanda hukuki sorunların çıkacağının altını çizen Avcı, “Bir takım hukuki sorunlarının olacağını kestirmek zor değil. Çünkü 3 katlı bir bina yan tarafları ikişer katlı. Yan taraftaki insanlarında burayla ilgili emsal değerleri istemesi kaçınılmaz olacak ilerleyen dönemlerde. Ciddi anlamda sıkıntı yaratacağını düşünüyorum. İtiraz edilmesi buranın otel olması gibi bir takım hususlar değerlendirilmiş. Bende farklı olarak yine sağlık olanı olarak kalması noktasında fikrimi sunuyorum” dedi..

 

DEMİRDAĞ: GÖRÜŞ ALDIK

MHP Grup Başkan Vekili Cemal Demirdağ ise, “Biz kamu kurumlarından aldığımız görüşler neticesinde böyle bir karar aldık” şeklinde yerinde madde ile ilgili konuştu.

 

Daha sonra madde ile ilgili komisyon raporunun kabulü oylandı. Madde oy çokluğuyla kabul edildi. Bazı meclis üyeleri çekimser oy kullandı.

 

Daha sonra maddeler gerekli karara bağlandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.