TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kritik hafta

Yazının Giriş Tarihi: 29.05.2023 17:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.05.2023 17:44

Süper Lig’de son 3 hafta ile birlikte zirve ve düşme hattı şekillenmeye başladı. Zirvede Galatasaray 79 puanla şampiyonluğa en yakın ekip olarak dikkat çekerken, ardından 74 puanla Fenerbahçe ve sonrasında maç fazlasıyla yine 74 puanla Beşiktaş geliyor.

Beşiktaş, bu sezon artık matematiksel olarak şampiyonluk şansını yitirdi. Zaten bu haftayı BAY geçecek. Şampiyonluk yarışında rakibi Fenerbahçe’nin önünde 5 puan farkla lider olarak giren ve Galatasaray ise en büyük aday olarak göze çarpıyor.

Sarı-kırmızılılar, sezonun son maçında Hatayspor ile maçları var ama Hatay ekibi ligden çekildiğinden 3 puan İstanbul ekibinin olacak. Yani 3 puan cepte.. Bununla birlikte Galatasaray’ın alacağı bir galibiyet, bu sezon şampiyonluğunu ilan etmesi için yeterli olacak.

Bu durumda Galatasaray bu hafta oynayacağı MKE Ankaragücü müsabakasını kazanırsa artık şampiyonluğunu ilan edecek. Buna göre şuan şampiyonluğa en yakın aday Galatasaray olarak gözüküyor.

Alt sıralara baktığımızda ise Gaziantep ve Hatayspor ekipleri 6 Şubat depreminden etkilendikleri ve ligden çekildikleri için gelecek sezon yine kaldığı yerden yani Süper Lig’de yer alacaklar. Onunla birlikte TFF bu sezon aldığı kararla Süper Lig’de bu sezon iki ekip bir alt lige düşecek.

Düşme hattına baktığımızda HangiKredi Ümraniyespor ilk düşmesi kesinleşen takım oldu. İkinci takım ise bu hafta belli olabilir. Ümraniyespor’dan sonra en az puana sahip Bitexen Giresunspor var. Bu hafta sahasında Trabzonspor’a mağlup olması durumunda ve diğer maçların sonucuna göre lige veda edebilir.  Yani onlar için kritik bir süreç var.

Hal böyle olunca kritik bir hafta spor camiasını bekliyor. Maç sonuçlarına göre hem şampiyonu, hem de düşecek son ekibi görebiliriz. İyi bir hafta dileğiyle..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.