TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Küçük: Çağdaş Türkiye darbeler ülkesi olamaz

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yılında şehit olan 249 yurttaşımızı saygıyla ve rahmetle andığını, 2 bin 196 gazinin gösterdiği olağanüstü cesaretlerinden dolayı minnetlerini sunduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2019 19:01
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2019 19:01
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Küçük: Çağdaş Türkiye  darbeler ülkesi olamaz

ADANA (İLKHABER) - Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yılında şehit olan 249 yurttaşımızı saygıyla ve rahmetle andığını, 2 bin 196 gazinin gösterdiği olağanüstü cesaretlerinden dolayı minnetlerini sunduğunu söyledi.

Fettullahçı terör örgütünün senelerce halkın dini duygularını araç olarak kullandığını, menfaat ve çıkar odakları ile birlikte el ele büyüdüğünü ve bu sayede devletin tüm organlarına sızdığını ifade eden Baro Başkanı Av. Veli Küçük, tüm uyarılara rağmen ülkeyi yönetenlerin ısrarla bu uyarıları görmezden geldiğini ve bu yaklaşımın hain darbe girişimine zemin hazırladığını ifade etti.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, yaptığı açıklamada, “Halkımız her halükarda demokrasiyi benimsemiş ve demokrasiye sahip çıkmıştır. Demokrasi dışı güçlerin çağdaş Türkiye’nin geleceğinde bir daha rol oynayamayacağı böylece anlaşılmıştır. Biz hain darbe girişimini bir kez daha lanetliyor ve kınıyoruz. Demokratik usullere saldırılarak, askeri ve cebri yöntemlerle ülke yönetimine el koymaya çalışanlar hiç bir haklı neden ortaya koyamazlar. Demokratik, çağdaş ve ilerici ülkelerin yöntemleri her zaman seçimler ve halk iradesinin özgürce sandığa yansıması olmalıdır.

Bu darbe girişimi halkın iradesine, hukuk devletine ve demokrasiye yapılmış en büyük kötülük ve saldırıdır. Halkımız gereken değerlendirmeyi yapmış ve kenetlenerek bu hain saldırının bertaraf edilmesinde canını hiçe sayarak mücadele etmiştir.

Gelinen noktayı üç yıl sonra değerlendirdiğimizde, Atatürk'ün önderliğinde topyekun büyük bir mücadele sonucu kurulan Türkiye Cumhuriyetinin, her bir harcına ne denli ihtiyaç duyduğumuzu ve özellikle laiklik ilkesinin yok edilmesi halinde bunun nasıl bir deprem etkisi yapabileceğini tespit edebiliyoruz.

Bu ilkeler ışığında oluşturulacak şeffaf ve denetlenebilir kamusal yönetim anlayışı ülkemizi tehlikelerden koruyacak en önemli anlayış olacaktır. Bu unsurlardan taviz vermemiz gerekmektedir. Aksi halde ülkemizin 15 Temmuz darbe girişimi gibi felaketlerle yüz yüze kalması kaçınılmazdır.

Bu vesileyle halkımızın '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü kutluyoruz. Şehit olan 249 yurttaşımızı saygıyla ve rahmetle anıyoruz. 2 bin 196 gazimize gösterdikleri olağanüstü cesaretlerinden dolayı minnetlerimizi sunuyoruz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.