TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

5 Mayıs Ay Tutulması ile ilgili inanılan batıl inançlar

Tutulmalar ve geçişler, bir gök cisminin başka bir gök cismini kısmen veya tamamen kapladığı astronomik olaylardır. 

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2023 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2023 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
5 Mayıs Ay Tutulması ile ilgili inanılan batıl inançlar

İbrahim Baysal

ADANA (İLKHABER)- Tutulmalar ve geçişler, bir gök cisminin başka bir gök cismini kısmen veya tamamen kapladığı astronomik olaylardır. Ay, Dünya'nın etrafında döner ve Ay, Dünya ve Güneş, Dünya'ya veya Ay'a gölge düşürmek için kusurlu bir şekilde hizalandığında, bir tutulmaya neden olur. Dünyanın gölgesi Ay'ın üzerine düştüğünde bir ay tutulması meydana gelir.

Eski Çinliler , ay tutulmaları sırasında göksel bir ejderhanın Ay'a saldırdığına ve Ay'ı yuttuğuna inanırdı . Eski Çin'de güneş tutulması sırasında ejderhayı korkutup kaçırmak için davul ve çömlek çalmak ve yüksek sesler çıkarmak bir gelenekti. Hindu mitolojisinde, Rahu'nun kafasının, Amrit'e (tanrılar için ilahi nektar) sahip oldukları için yaptıkları itiraz üzerine başları kesildiği için intikam almak için onları yutmak için güneşi ve ayı kovaladığına inanılıyor.  Eski zamanlarda Ay Tutulması esnasında inanışa göre yapılmaması gerekenler nelerdi? Sizler için araştırdık.

Ay tutulması sırasında dışarı çıkmayın. Hamileyseniz, gelişmekte olan fetüs için zararlı olduğuna inanıldığı için özel önlemler alın. Tutulma sırasında yemek yemekten kaçının. Tutulma bittikten sonra banyo yapın. Tutulma sırasında seyahat edilmemelidir. Yeni bir işe veya çalışmaya başlamayın. Herhangi bir işten veya önemli ticari faaliyetten kaçının. Bu süre zarfında hiçbir hayırlı iş yapılmaz veya yapılmaz. Güneş tutulmalarında bu tedbire daha çok uyulması istense de tutulmayı çıplak gözle izlenmemesi tavsiye edilir. Tapınaklar kapalı, ancak tutulmanın kötü etkilerini ortadan kaldırmak için evde ibadet edin, ilahiler söyleyin, meditasyon yapın ve dua edin. Bağışlar ve hayır işleri Ay'ı güçlendirmek için iyi fikirlerdir. Tutulmadan sonra tüm olumsuz etkilerden kurtulmak için evi iyice temizleyin. Tutulma sırasında yemek pişirmekten kaçınılmalıdır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.