TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana Barosu, Nâzım Hikmet’in "Kuvâyi Milliye" adlı eserini sahneye taşıyor

Adana Barosu Av. Altuğ Polat Tiyatro Topluluğu, Cumhuriyetin ve Adana Barosu'nun 100. kuruluş yılında büyük şair Nâzım Hikmet'in ölümsüz eseri "Kuvâyi Milliye"yi sahneye koyuyor. Oyun, 20 Ocak 2024 Cumartesi günü Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Afife Jale Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2024 10:11
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2024 10:11
Kaynak: BÜLTEN
Adana Barosu, Nâzım Hikmet’in "Kuvâyi Milliye" adlı eserini sahneye taşıyor

Adana Barosu Av. Altuğ Polat Tiyatro Topluluğu, Türk tiyatrosunun önemli eserlerinden biri kabul edilen Nâzım Hikmet'in "Kuvâyi Milliye" adlı eserini sahnelemeye hazırlanıyor. Cumhuriyetin ve Adana Barosu'nun 100. kuruluş yılında gerçekleşecek olan bu özel etkinlik, büyük şairin eserini tiyatro severlerle buluşturacak.

Yönetmenliğini Muzaffer Kırıkkalp'in üstlendiği oyunun ilk gösterimi 20 Ocak 2024 Cumartesi günü saat 19.00'da, Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Afife Jale Sahnesi'nde gerçekleşecek. Adana Barosu üyesi avukatlar, Zafer Ağbuga, Yusuf Semih Altıntaş, Mine Nur Ay, İsmail Oray Ayhan, Dilek Nur Bal, Başak Esma Çömelek, Ayşe Selin Doğru, Alican Ercan, Berk Gürbüz, Goncagül Kandemir, İpek Dirim Kara, Tuğba Kastal Sertli, Enes Kocamaz, Ahmet Faruk Kurtoğlu, Mustafa Onur Kutlay, Sibel Öner, Dilara Özataş, İrem Tore ve Yılmaz Yurtturu'nun performansıyla bu önemli eserde sahne alacaklar.

"Kuvâyi Milliye" adlı tiyatro oyunu, ilk gösteriminin ardından 21 Ocak 2024 Pazar ve 23 Ocak 2024 Salı günleri de saat 19.00'da izleyicilerle buluşacak. Bu özel gösteri, Nâzım Hikmet'in vatanseverlik ve direniş temasını işlediği eserini sahneye taşıyarak sanatseverlere unutulmaz bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.