Adana Çerkes Kültür Derneği’nde Seteney & Nart Çocuk Atölyesi Resim Sergisi göz kamaştırdı

Adana Çerkes Kültür Derneği’nde düzenlenen Seteney & Nart Çocuk Atölyesi Resim Sergisi’nde, 5-13 yaş grubundaki çocukların Çerkes kültürü ve motiflerinden ilham alarak hazırladığı eserler sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2026 00:01
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2026 00:04
Muhabir: MERYEM ÜNAL
Adana Çerkes Kültür Derneği’nde Seteney & Nart Çocuk Atölyesi Resim Sergisi göz kamaştırdı

Adana Çerkes Kültür Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Seteney & Nart Çocuk Atölyesi’nin yıl sonu resim sergisi sanatseverlerle buluştu. Çocukların dönem boyunca hazırladığı eserlerin yer aldığı sergi, düzenlenen açılış kokteyliyle ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Serginin açılışına Adana Çerkes Kültür Derneği Münevver Duman, dernek üyeleri, öğrenciler, veliler ve çok sayıda davetli katıldı. Serginin açılış kurdelesi, Dernek Başkanı Münevver Duman, Adana Çerkes Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Resim Öğretmeni Yonca Doğbay Dinç ile davetliler tarafından kesildi.

Çocukların fırçalarından çıkan birbirinden renkli eserler ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Baskı tekniği, sulu boya ve kuru boya gibi farklı yöntemlerle hazırlanan çalışmalar, hem sanatsal yönleri hem de kültürel temalarıyla dikkat çekti. Çerkes kültürü, motifleri ve hikâyelerinden ilham alınarak hazırlanan eserler, katılımcılar tarafından beğeniyle incelendi.

Adana Çerkes Kültür Derneği Başkanı Münevver Duman, sergide emeği bulunan öğrencileri ve eğitmenleri tebrik ederek sanatın kültürel değerlerin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasındaki önemine vurgu yaptı.

“ÇERKES MOTİFLERİ ÇOCUKLARIN HAYAL GÜCÜYLE BULUŞTU”

Adana Çerkes Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Resim Öğretmeni Yonca Doğbay Dinç, atölye çalışmaları hakkında bilgi vererek, “5-13 yaş grubundaki çocuklar için ‘Seteney & Nart Çocuk Atölyesi’ni oluşturduk. Dönem boyunca yürüttüğümüz ekip çalışmaları kapsamında atölyemizde çok güzel etkinlikler gerçekleştirdik. Bu sanat etkinlikleri hafta sonları boyunca devam etti. Miniklerimizin ortaya koyduğu eserlerden oluşan bir sergi hazırladık. Sanat etkinliklerimizde çocuklarımız, Çerkes kültürü, motifleri ve hikâyelerinden esinlenerek hayal güçlerini yansıttıkları çalışmalar ortaya çıkardı. Çalışmalarımızda baskı tekniği, sulu boya ve kuru boya gibi farklı teknikler kullandık. Sergimizi öğrencilerimizin velileriyle birlikte özenle hazırladık. Güzel ve anlamlı bir sergi olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: MERYEM ÜNAL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.